ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ποντένσε έπρεπε να ντυθεί Φορτούνης και απέτυχε παταγωδώς

Ο Κώστας Φορτούνης έλειπε, ο Ντάνιελ Ποντένσε έπρεπε να παίξει και για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, αλλά απέτυχε οικτρά στο Περιστέρι.
Ο Ποντένσε έπρεπε να ντυθεί Φορτούνης και απέτυχε παταγωδώς

Ο Ολυμπιακός έκανε μια τρύπα στο νερό. Η ισοπαλία στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα στη Stoiximan Super League. Ο Κώστας Φορτούνης απουσίαζε, ο Ντάνιελ Ποντένσε έπρεπε να βγει μπροστά, ωστόσο τα έκανε θάλασσα.

Κακά τα ψέματα δεν ήταν πολλοί αυτοί που περίμενε ο Κάρλος Καρβαλιάλ να του πάρουν το παιχνίδι. Ο Κώστας Φορτούνης ήταν τιμωρημένος. Ο Πεπ Μπιέλ έμεινε εκτός λόγω ίωσης. Ο Μαντί Καμαρά έλειπε με άδεια λόγω οικογενειακού θέματος. Επιπρόσθετα, ο Ελ Αραμπί δεν ήταν στην αποστολή.

Μια ζαριά έριξε ο Πορτογάλος με τον Μπρνιτς στην ενδεκάδα και δεν του βγήκε. Έβαλε τον Γιόβετιτς στη συνέχεια και δεν έκανε καμία άλλη κίνηση από τον πάγκο. Σχετικό είναι το αν έπραξε σωστά ή λάθος. Πόσα θα μπορούσε να πάρει από τον Βρουσάι ή τον Αλεξανδρόπουλο σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός το μόνο που ήθελε ήταν γκολ. Μόνο το καθαρό μυαλό ή τα φρέσκα πόδια ενδεχομένως. Αλίμονο όμως αν πούμε πως αυτό είναι μία από τις βασικές αιτίες που δεν ήρθε η νίκη επί του Ατρομήτου.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό εν τη απουσία του Φορτούνη ήταν να βγει κάποιος άλλος μπροστά και να καθαρίσει την μπουγάδα. Ο Ροντινέι ήταν ένας από αυτούς. Το έκανε. Γκολ δεν μπορεί να βάλει. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις ένα κάρο φορές για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Δεν το έκαναν. Ο Ελ Κααμπί θύμισε τις μέρες που ήταν τσακωμένος με τα αντίπαλα δίχτυα. Εκτός φάσεων. Ο Γιόβετιτς προσπάθησε να αλλάξει λίγο τα δεδομένα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Μασούρας θα δώσει όσα περισσότερα μπορεί, αλλά κι αυτός με το γκολ (στον Ολυμπιακό τουλάχιστον) έχει πάρει… διαζύγιο.

Ο Ποντένσε έπρεπε, αλλά απέτυχε

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν ο παίκτης που μπορούσε να λύσει τον γόρδιο δεσμό. Δεν είναι μόνο η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Ο Πορτογάλος έχει το απρόβλεπτο, έχει τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν μοναδικό και δεν μπορεί να τον σταματήσει ο αντίπαλος. Εντός των συνόρων δε, σε κάτι τέτοια παιχνίδια, είχε αποδείξει πως μπορεί να δώσει τις λύσεις που ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη.

Πέρα από τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά όμως, ο Ντάνιελ Ποντένσε είναι προσωπικότητα.

Στο Περιστέρι έμελλε να είναι ο μοιραίος. Απέτυχε παταγωδώς να γεμίσει τα παπούτσια του Φορτούνη. Ναι, ένα γκολ μπορεί να χαθεί από τον καθένα. Δύο όμως είναι πολλά σε τόσο κλειστά παιχνίδια που ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να γκελάρει. Ο Ποντέσε είχε δύο φάσεις που υπό κανονικές συνθήκες σκοράρει και στις δύο. Τα τελειώματά του όμως ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικά. Ήταν αποκαρδιωτικά, ερασιτεχνικού επιπέδου. Ειδικά το πρώτο σου του, αφού πρώτα έχει μοιράσει «σακούλες» σε 2-3 του Ατρομήτου ήταν από άλλο σπορ…

Βαριά η φανέλα, ακόμα βαρύτερη η ευθύνη. Ο Ποντένσε που έχει έναν λόγο παραπάνω να τραβήξει κουπί για τον Ολυμπιακό, απέτυχε. Ποτέ δεν φταίει ένας στο ποδόσφαιρο. Προς Θεού. Η σκληρή συνειδητοποίηση όμως πως στην ομάδα του Πειραιά μετά τον Φορτούνη το… χάος, βαραίνει τον Πορτογάλο λίγο παραπάνω.

ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κάτι τρέχει με δεξί μπακ

ΑΕΚ: Κάτι τρέχει με δεξί μπακ

Μπορεί να μην ακούγεται αρκετά το τελευταίο διάστημα αλλά η ΑΕΚ δείχνει να προχωρά σημαντικά για δεξί μπακ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Το «αυτογκόλ» του Ρόουζ πριν τον ΠΑΟΚ

Άρης: Το «αυτογκόλ» του Ρόουζ πριν τον ΠΑΟΚ

Ο Ρόουζ άναψε φωτιές στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ πριν το… ντέρμπι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

MVP της ...ΑΕΛ ο Μλαντένοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην AEL FC Arena.

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

Η Ελλάδα κέρδισε έδαφος στο UEFA Ranking, όμως το βράδυ δεν ήταν… ονειρικό. Με καλύτερη διαχείριση, ειδικά στο Παναθηναϊκός–Πλζεν, η χώρα θα μπορούσε να κάνει άλμα.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια νίκη στη Σαμψούντα. Απώλειες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προβληματισμός στο μπασκετικό τμήμα των «πράσινων».

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Ο Παναθηναϊκός με 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με 9 παραμένουν γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στη League Phase του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Europa League: Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλίσει και πόσα μπορεί ακόμη να κερδίσει

Παναθηναϊκός – Europa League: Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλίσει και πόσα μπορεί ακόμη να κερδίσει

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα 8,5 εκατ. ευρώ σε έσοδα από το Europa League. Πόσα έχει πάρει και πόσα μπορεί ακόμη να διεκδικήσει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν 0-0: Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις «πετάς»

Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν 0-0: Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις «πετάς»

Με παίκτη παραπάνω για περισσότερη από μια ώρα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την Βικτόρια Πλζεν ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο