ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σάρι είπε πως του είναι δύσκολο να προπονήσει τώρα εκτός Ιταλίας

Μειώνονται οι πιθανότητες, ο Μαουρίτσιο Σάρι να πει «ναι» στον Παναθηναϊκό μετά τις δηλώσεις που έκανε.
Ο Σάρι είπε πως του είναι δύσκολο να προπονήσει τώρα εκτός Ιταλίας

Ο Μαουρίτσιο Σάρι σε δηλώσεις του στο ιταλικό Sky Sports είπε οτι ελπίζει σύντομα να καθίσει σε πάγκο, αλλά ξεκαθάρισε πως είναι δύσκολο να προπονήσει εκτός Ιταλίας. Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό συνεπώς, ο οποίος του έχει καταθέσει μια αξιόλογη πρόταση συνεργασίας και αναμένει την απάντησή του.

Ο 65χρονος προπονητής, εξέφρασε παράλληλα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι Μίλαν και η Φιορεντίνα δεν τον σκέφτηκαν για τον πάγκο τους. Ακόμη αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τη Σεβίλλη και εξήγησε γιατί δεν υπήρξε συμφωνία. Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαουρίτσιο Σάρι

Αρχικά ο Ιταλός, στην ερώτηση για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους είπε : «Ελπίζω το συντομότερο δυνατό, πέρασα δύο μήνες που είχα οικογενειακά προβλήματα και χρειαζόμουν ξεκούραση, δεν είχα μεγάλη νοσταλγία για το ποδόσφαιρο. Τώρα, η επιθυμία μου είναι να επιστρέψω και μπορεί αυτό να συμβεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Αυτή τη στιγμή το να βρω μία πρόταση από την εγχώρια αγορά είναι δύσκολο, αλλά δυσκολεύομαι κιόλας να φύγω για το εξωτερικό».

Για να αναφερθεί στη συνέχεια στον προβληματισμό που του προκάλεσε πως δεν τον προσέγγισαν διάφορες ομάδες από την Ιταλία: «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να αναρωτηθώ. Δεν θα σας κρύψω ότι μερικά κλαμπ που δεν με αναζήτησαν με άφησαν λίγο απογοητευμένο, κάποιες καταστάσεις να σας πω την αλήθεια… Δεν λέω ότι έπρεπε να το κάνουν, αυτές είναι επιλογές που πρέπει να κάνει ένας σύλλογος, αλλά νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να με ακούσουν τουλάχιστον για ένα τέταρτο… Είναι κάτι που δεν μπορώ να επηρεάσω ή μάλλον μπορώ να επηρεάσω αν καταλάβω γιατί».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν εννοεί τις Μίλαν και Φιορεντίνα που δεν μπήκαν στη διαδικασία να έχουν ένα ραντεβού μαζί του: «Δεν θα αναφέρω ονόματα, αλλά είναι δύο περιπτώσεις που κατά τη γνώμη μου ήταν κατάλληλες για μένα», απάντησε ο Ιταλός τεχνικός.

Έπειτα, ο Σάρι αναφέρθηκε και στην άφιξη του Κόντε στη Νάπολι: «Θα πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία με μια ριζική αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού τους. Ευτυχώς, ο Κόντε είναι πολύ γρήγορος σε αυτές τις καταστάσεις για να μεταφέρει τη νοοτροπία του και τον τρόπο παιχνιδιού του. Επομένως δεν τους βλέπω εκτός της πρώτης τριάδας… Αν μου λείπει λίγο η Νάπολη; Πολύ…».

Ο Ιταλός κόουτς μίλησε και για τη διαπραγμάτευση με τη Σεβίλλη: «Υπήρχε μια μικρή διαπραγμάτευση αλλά είχαν διαφορετικές ανάγκες από τις δικές μου, οπότε δεν προχώρησε ιδιαίτερα».

Οσο για το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του, ο Σάρι είπε: «Το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου. Υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να μείνω, σε μια δύσκολη κοινωνία όπου μάλλον δεν τελειώνεις τη δεύτερη σεζόν όπως συνέβαινε σε όλους την εποχή του Αμπράμοβιτς. Ήμουν όμως στον κύκλο της Premier League. Είχαμε κάνει καλή πορεία. Τον προηγούμενο χρόνο η ομάδα είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση, εμείς τερματίσαμε τρίτοι πίσω από τη Λίβερπουλ και τη Σίτι.

Κατακτήσαμε το Europa League, έχοντας 13 νίκες και χάσαμε έναν τελικό του Λιγκ Καπ στα πέναλτι από τη Σίτι αφού αποκλείσαμε τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ που πήγαν στον τελικό του Champions League εκείνη τη χρονιά. Έκανα ένα τεράστιο λάθος που έπρεπε να αποφύγω. Η επιθυμία για επιστροφή στην Ιταλία έπρεπε να είναι μικρότερη από την επιθυμία για παραμονή στην Premier League, η οποία έπρεπε να είναι ανώτερη», τόνισε σε άλλο μέρος της συνέντευξης.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Έβγαλε ματσάρες η κλήρωση του Champions League, με ποια ομάδα θα έπαιζε ο Ολυμπιακός αν είχε προκριθεί

Έβγαλε ματσάρες η κλήρωση του Champions League, με ποια ομάδα θα έπαιζε ο Ολυμπιακός αν είχε προκριθεί

Μεγάλα ματς έβγαλε η κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League, όπως άλλωστε αναμενόταν σε αυτό το επίπεδο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ξέρει καλά τι έχει να αντιμετωπίσει στον Άρη ο Μιχάλης Γρηγορίου

Ξέρει καλά τι έχει να αντιμετωπίσει στον Άρη ο Μιχάλης Γρηγορίου

Την ευθύνη που αναλαμβάνει στον Άρη υπογράμμισε ο Μιχάλης Γρηγορίου...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ θέλει την Τσέλιε και για ακόμα ένα λόγο

Η ΑΕΚ θέλει την Τσέλιε και για ακόμα ένα λόγο

Η ΑΕΚ θα προτιμούσε την κλήρωση με την Τσέλιε στο Conference League και για ακόμα έναν σημαντικό λόγο για τη συνέχεια

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ταλαιπωρία του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό

Η ταλαιπωρία του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό

Ο Μεντιλίμπαρ ξέρει καλύτερα από όλους τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό αλλά μια ταλαιπωρία ο Τσικίνιο την έχει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η απάντηση του Μπενίτεθ

Παναθηναϊκός: Η απάντηση του Μπενίτεθ

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από την Τσεχία με την πρόκριση στο σημαντικότερο impact που έχει αφήσει ο Μπενίτεθ στην ομάδα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μαχειμάρης στη Λυκόβρυση

Ο Μαχειμάρης στη Λυκόβρυση

Ο Α.Ο. Λυκόβρυσης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Γιώργο Μαχειμάρη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο με φιλοδοξίες και ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στην εθνική Αλβανίας ο Πήλιος

Στην εθνική Αλβανίας ο Πήλιος

Ο Σταύρος Πήλιος αναμένεται να είναι στις κλήσεις για την εθνική Αλβανίας εν όψει των πλέι οφ για την πρόκριση στο Μουντιάλ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης εκατομμυρίων του Παναθηναϊκού

Ο παίκτης εκατομμυρίων του Παναθηναϊκού

Πολλά τα συν του Παναθηναϊκού μετά την πρόκριση στο Πλζεν, πλέον έχει και παίκτη εκατομμυρίων στο ρόστερ του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτός μπαίνει και παίζει

ΑΕΚ: Αυτός μπαίνει και παίζει

Μεγάλο το ματς για την ΑΕΚ στο Βόλο, ο Νίκολιτς το καλό είναι πως έχει παίκτες που επιστρέφουν και αναμένεται να παίξουν

Ποδόσφαιρο