ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ: Ο Νταμπράουσκας έφυγε, η ποδοσφαιρική λογική επέστρεψε και μαζί οι νίκες με το 3-1 επί της Κηφισιάς

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 της Κηφισιάς και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.
ΟΦΗ: Ο Νταμπράουσκας έφυγε, η ποδοσφαιρική λογική επέστρεψε και μαζί οι νίκες με το 3-1 επί της Κηφισιάς

Μία που αποχώρησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας, μία που επέστρεψε στις νίκες ο ΟΦΗ. Έχοντας μία ποδοσφαιρικά λογική ενδεκάδα, επικράτησε 3-1 της Κηφισιάς και έκανε βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η εμμονή της τριάδας στην άμυνα έπαψε να υπάρχει και όσοι έλεγαν πως αυτό το ρόστερ μόνο ένα σύστημα μπορεί να παίξει, διαψεύστηκαν. Σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες προσθήκες εφόσον ο ΟΦΗ αλλάξει οριστικά σχηματισμό, όμως, στο πρώτο του παιχνίδι τετράδα στα μετόπισθεν, μία χαρά ήταν.

Ο Τοράλ εξέθεσε τον πρώην προπονητή του, ο Νέιρα ήταν θετικός παίζοντας ως βασικός και γενικά οι Κρητικοί έδειξαν απελευθερωμένοι. Σημαντική και η επιστροφή στα γκολ του Λουίζ, ενός εκ των παικτών που ήταν γνωστό πως δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τον Νταμπράουσκας.

Αντιθέτως, η Κηφισιά δεν έδειξε κάποια βελτίωση στο πρώτο ματς μετά την απόλυση του Γιάννη Αναστασίου. Είχε σημαντικά αμυντικά προβλήματα και το πιθανότερο είναι να αποχαιρετήσει τον θεσμό. Εάν ο Τετέι στις δύο μεγάλες ευκαιρίες του στο τέλος έβαζε ένα γκολ, ίσως η ρεβάνς να ήταν διαφορετική. Τώρα θα χρειαστεί μία υπέρβαση στην Αθήνα.

Το ματς ήταν γεμάτο γκολ στα πρώτα του λεπτά. Πρώτα προειδοποίησε και μετά σκόραρε ο Τοράλ στο 7′, τρία λπτά αργότερα ισοφάρισε ο Αντερέγκεν μετά την εκτέλεση φάουλ του Ματέους και στο 25′ ο Ισπανός είχε κάνει το 2-1.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αφού ένα πέναλτι που δόθηκε στην Κηφισιά το πήρε πίσω το VAR. Πρωταγωνιστής σε αυτό το 45λεπτο ο Τοράλ, ο οποίος έδειχνε ασταμάτητος. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο το πάλεψε η Κηφισιά για να βρει ένα γρήγορο γκολ, είχε μία ευκαιρία με τον Οζέγκοβιτς, αλλά έως εκεί. Στο 75′ χωρίς να έχει κάνει τίποτα το ιδιαίτερο, ο ΟΦΗ βρήκε γκολ με τον Λουίζ Φελίπε και καθάρισε με την υπόθεση «νίκη».

Μόνο που στο Κύπελλο μετρά πάντα και το πώς θα τελειώσει ένα παιχνίδι στις διπλές αναμετρήσεις. Γι’ αυτό και έψαχναν ένα τέρμα οι φιλοξενούμενοι. Έχασαν πέναλτι και μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Τετέι, το 3-1 έμεινε έως το φινάλε και το έργο τους για τον αγώνα της Αθήνας έγινε εξαιρετικά δύσκολο.

ΟΦΗ – Κηφισιά 3-1

Σκόρερ: 7′ και 25′ Τοράλ, 75′ Λουίζ Φελίπε – 10′ Αντερέγκεν

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Mπάουμαν, Μαρινάκης (61′ Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Νέιρα (62′ Ριέρα), Τοράλ (69′ Ντίκο), Αμπάντα (80′ Γκλάζερ), Φελίπε.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Νώντας Κουτρομάνος): Κρίστινσον, Παρράς, Μασούρας, Μποτία (59′ Σπίνος), Τσάπαν, Παπασάββας (69′ Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (69′ Τετέι), Σάντος (59′ Κρικιούμα), Οζέγκοβιτς (75′ Σμπώκος), Αντερέγκεν.

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Σαν Σήμερα: Ο Βασίλης Χατζηπαναγής κάνει το ντεμπούτο του το 1975

Σαν Σήμερα: Ο Βασίλης Χατζηπαναγής κάνει το ντεμπούτο του το 1975

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής το 1975 άνοιξε μια ιστορική διαδρομή με 281 συμμετοχές και 61 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μέσι χάρισε στην Ίντερ Μαϊάμι το πρώτο MLS Cup

Ο Μέσι χάρισε στην Ίντερ Μαϊάμι το πρώτο MLS Cup

Η Ίντερ Μαϊάμι κέρδισε 3-1 τους Βανκούβερ Γουάιτκατς, με τον Μέσι να ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την διαδρομή του στο MLS, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης

Λίβερπουλ: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης

Ο Αιγύπτιος άσος δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ως αλλαγή στο 3-3 της Λίβερπουλ με τη Λιντς, και έτσι μετά τον αγώνα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Γιατί έτριβε τα χέρια του ο Μεντιλίμπαρ με τον Στρεφέτσα

Ολυμπιακός: Γιατί έτριβε τα χέρια του ο Μεντιλίμπαρ με τον Στρεφέτσα

Πάντως ακόμα ο Στρεφέτσα είναι αγχωμένος, πράγμα που φαίνεται από τα τελειώματά του, καθώς επιθυμεί να αποδείξει πως δικαίως είναι η ακριβότερη μεταγραφή της εποχής Μαρινάκη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βόλος – Κηφισιά 1-1: Σκληρή μάχη αλλά τελικά Χ

Βόλος – Κηφισιά 1-1: Σκληρή μάχη αλλά τελικά Χ

Οι δύο γκολκίπερ έκριναν το αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτοί οι παίκτες θα έρθουν

ΑΕΚ: Αυτοί οι παίκτες θα έρθουν

Η ΑΕΚ είναι φουλ ενεργή στο μάρκετ και έχει δοθεί το σύνθημα για την απόκτηση ποδοσφαιριστών σε τέσσερις θέσεις

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Το τερματίζει ο Μουζακίτης

Ολυμπιακός νέα: Το τερματίζει ο Μουζακίτης

Με σπασμένα... φρένα συνεχίζει ο Μουζακίτης και οδεύει προς μεγάλα πράγματα, τόσο μεγάλα που μπορεί να τα αξιολογήσει κανείς ακόμα και στα 45 εκατ. ευρώ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Δεν είχε λόγια ο Νικολακόπουλος για τον Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός : Δεν είχε λόγια ο Νικολακόπουλος για τον Ελ Κααμπί

Έσταζε μέλι για τον Ελ Κααμπί ο Κώστας Νικολακόπουλος στο σχόλιό του για το ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Γύρισε το τσιπάκι για τα καλά ο Τζολάκης…

Ολυμπιακός – ΟΦΗ : Γύρισε το τσιπάκι για τα καλά ο Τζολάκης…

Ακόμα μία απόκρουση, αρκετά σημαντική, έξανε ο Κωνσταντής Τζολάκης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ…

Ποδόσφαιρο