Ολυμπιακός – Ακαδημίες : Το ανησυχητικό μοτίβο και ο Τοπολιάτης που θέλει υποστήριξη
Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε υψηλό πόστο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, αλλά για την ώρα το δείγμα είναι ανησυχητικό.
Από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν περάσει τρεις μήνες. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που ο Νίκος Τοπολιάτης είναι στο τιμόνι των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζουμε πήρε τη θέση του τεχνικού διευθυντή αντί του Ζοσέ Ανιγκό.
Σκοπός ήταν να υπάρχει καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις ομάδες. Η ομάδα Β’ διαχωρίστηκε επί της ουσίας από αυτή τη διαδικασία. Ανάλαβε ο Άλβαρο Ρούμπιο με τις ευλογίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τελείωσε κάθε συζήτηση. Μάλιστα η εξέλιξη ήταν τέτοια που ο Ολυμπιακός Β’ πρόλαβε να μπει και στα πλέι οφ. Κάτι που φαινόταν σχεδόν απίθανο πριν την έλευση του.
Από την ομάδα Β’ και κάτω όμως, δεν πάει καλά το πράγματα. Ο Ολυμπιακός Κ19 έχασε εντός έδρας το Σάββατο από τον Παναθηναϊκό 0-2. Η ομάδα Κ17 αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Παναθηναϊκό, επίσης. Στην 4η θέση 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή είναι η Κ17, στο -8 η Κ19. Ακόμα και η Κ15 είναι δεύτερη μεν, αλλά έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.
Με άλλα λόγια, το μοτίβο είναι προβληματικό σε όλες τις ομάδες. Δεν είναι θέμα παικτών, δεν είναι θέμα προπονητών, μοιάζει το κακό την τρέχουσα σεζόν να είναι συνολικό. Θα πει κανείς, είναι φυσιολογικό μετά από μία αλλαγή.
Ο Νίκος Τοπολιάτης δεν είναι… χθεσινός. Ούτε στα τμήματα υποδομών, ούτε στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το αρχικό πλάνο ήταν να έρθει κάποιος από την Ισπανία που θα επιλέξει ο Μεντιλίμπαρ και ο Τοπολιάτης θα έχει… δεύτερο ρόλο.
Αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα των τελευταίων μηνών είναι άκρως ανησυχητικό. Μιας και μιλάμε για τις ακαδημίες που τα τελευταία χρόνια έχουν πάει σε άλλο level. Αυτή τη στιγμή οι ακαδημίες του Ολυμπιακού δεν μπορούν να βγουν από τη στενωπό της μετριότητας. Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως ο νυν τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού χρειάζεται κάποιον δίπλα του.