Ολυμπιακός : Και να σκεφτεί κανείς πως η Λεβερκούζεν απέρριψε τον Τζολάκη…
Η Λεβερκούζεν το καλοκαίρι έψαχνε βασικό τερματοφύλακα και ο Κωνσταντής Τζολάκης δεν μπήκε στην τελική λίστα…
Ο Ολυμπιακός σημείωσε μια τεράστια νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν. Ο Κωνσταντής Τζολάκης πήρε μια άτυπη ρεβάνς από την Μπάγερ με την εμφάνιση που έκανε απέναντί της στο Champions League. Διότι, οι «ασπιρίνες» δεν τον είχαν στην τελική λίστα τους, το περασμένο καλοκαίρι για να τον κάνουν δικό τους.
Ο CEO της Λεβεκρούζεν, Φερνάντο Κάρο, διέδιδε στην αγορά πως η ομάδα του είναι διατεθειμένη να δώσει και 20 εκατ. ευρώ για τερματοφύλακα. Χρήματα, που αν ερχόντουσαν από την Μπάγερ για τον Έλληνα γκολκίπερ το περασμένο καλοκαίρι, δύσκολα ο Ολυμπιακός θα του έκοβε το δρόμο. Παρότι, το «ερυθρόλευκο» πλάνο ήταν να μην προχωρήσει σε πώληση του Τζολάκη πριν το καλοκαίρι του 2026.
Γιοάν Γκαρσία, Πέτροβιτς και Φλένκεν ήταν η τελική τριάδα για τη Λεβερκούζεν. Η γερμανική ομάδα έκανε την ανάλυσή της, πήρε τα data κάθε περίπτωσης και ουσιαστικά άφησε τον Τζολάκη εκτός τελικής τριάδα. Σαν να λέμε τον… απέρριψε, στο τελικό βιράζ της απόφασης. Απέκτησε τον Φλέκεν που ήταν και αρκετά φθηνότερος. Κακό του κεφαλιού της.
Έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει έναν γκολκίπερ σχεδόν 10 χρόνια μικρότερο από την τελική της επιλογή. Έναν τερματοφύλακα που θα είχε και αξία μεταπώλησης, μιας και ο Ολλανδός στα 32 του κόστισε 11 εκατ. ευρώ και δύσκολα θα έχει και άλλη πώληση. Και στο τέλος τέλος, πέταξε στα σκουπίδια τη δυνατότητα να αποκτήσει καλύτερο τερματοφύλακα από αυτόν που έχει. Τόσο απλά.
Ο Τζολάκης, με όσα έκανε απέναντί της στο Καραϊσκάκη, απλώς φρόντισε να δείξει το λάθος της.