ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Μπερνάντο Φόντες, ο τερματοφύλακας που έχει ξεχωρίσει

Ο Μπερνάντο Φόντες είναι ένα όνομα που παρακολουθεί στενά το τμήμα scouting του Ολυμπιακού, με τον νεαρό τερματοφύλακα της Τοντέλα να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην Primeira Liga.
Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Μπερνάντο Φόντες, ο τερματοφύλακας που έχει ξεχωρίσει

Ο Μπερνάντο Φόντες έκανε τρομερό παιχνίδι κόντρα στην Μπενφίκα και δικαιώσει τις ομάδες που τον έχουν ξεχωρίσει. Ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρωταθλητή. Ο 23χρονος τερματοφύλακας αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς πυλώνες της Τοντέλα σε μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν.

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει την επόμενη μέρα στη θέση των γκολκίπερ. Ο Κωνσταντής Τζολάκης είναι top επίπεδο και δεν είναι απλή υπόθεση να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα του Πειραιά. Σε κάθε περίπτωση όμως, με τον Πασχαλάκη να μένει ελεύθερο το καλοκαίρι χρειάζεται μια ακόμα δυνατή προσθήκη κάτω από τα δοκάρια. Και η συγκεκριμένη μοιάζει σχεδόν ιδανική.

Με βασικά του χαρακτηριστικά την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, την κυριαρχία στον αέρα και τη ψυχραιμία υπό πίεση, ο Φόντες έχει ξεχωρίσει σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, κρατώντας την ομάδα του ανταγωνιστική σε κρίσιμες στιγμές. Το ποσοστό επεμβάσεών του, που πλησιάζει το 70%, αποτυπώνει τη συμβολή του σε μια άμυνα που συχνά δοκιμάζεται.

Ο ύψους 1,96 μ. τερματοφύλακας γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αναπτύχθηκε ποδοσφαιρικά στη θρυλική ακαδημία της Φλαμένγκο, το γνωστό Ninho do Urubu. Ανήκει στη γενιά τερματοφυλάκων που μεγάλωσε βλέποντας τους Άλισον και Έντερσον, συνδυάζοντας τη βραζιλιάνικη σχολή με τις απαιτήσεις του σύγχρονου ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, άφησε τη Βραζιλία για την Πορτογαλία, επιλέγοντας ένα δύσκολο αλλά στοχευμένο μονοπάτι. Στη Μπράγκα Β βρήκε το πρώτο πραγματικό τεστ μακριά από τη ζώνη άνεσής του, σε ένα πιο σκληρό και άμεσο ποδόσφαιρο, όπου κάθε λάθος μετρά και κάθε απόκρουση χτίζει προσωπικότητα.

Στη συνέχεια καθιερώθηκε αρχικά στην ομάδα U23 της Μπράγκα και έπειτα στη Β’ ομάδα, με περισσότερες από 65 συμμετοχές σε δύο σεζόν. Εκεί απέκτησε τη φήμη ενός τερματοφύλακα χαμηλού προφίλ αλλά εξαιρετικά αξιόπιστου, με σταθερότητα και σωστές αποφάσεις.

Η μετακίνησή του στην Τοντέλα, με συμβόλαιο έως το 2029, αποτέλεσε το φυσικό επόμενο βήμα. Σε μια ομάδα που παλεύει για αγωνιστική σταθερότητα, ο Φόντες έχει ξεχωρίσει ως η ήρεμη δύναμη κάτω από τα δοκάρια, με εμφανίσεις που τον έφεραν στο προσκήνιο ακόμη και απέναντι στους μεγάλους. Χαρακτηριστικές είναι οι εμφανίσεις του κόντρα σε Σπόρτινγκ, Πόρτο και Μπενφίκα, με αποκορύφωμα το πρόσφατο 0-0 με τη Μπενφίκα, όπου αναδείχθηκε καθολικά MVP.

Ενδεικτικά, ο Φόντες μέτρησε 12 αποκρούσεις κόντρα στη Σπόρτινγκ, 5 απέναντι στην Πόρτο και 10 κόντρα στη Μπενφίκα, αριθμοί που δείχνουν πως έχει “κάτι”.

Ο Μπερνάντο Φόντες έχει κοινοτικό διαβατήριο

Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο θέμα με τους ξένους στο έμψυχο δυναμικό του. Το τελευταίο που θα ήθελε η ομάδα του Πειραιά είναι ένα ακόμα τέτοιο πρόβλημα. Το γεγονός πως είναι κάτοχος και ιταλικού διαβατηρίου, διευκολύνει ενδεχόμενη μετακίνηση σε ομάδες εκτός Πορτογαλίας.

Παρότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης στο κομμάτι της ανάπτυξης από πίσω, ο Μπερνάντο Φόντες συγκαταλέγεται ήδη στους πιο υποσχόμενους τερματοφύλακες της Ιβηρικής, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως η φετινή σεζόν μπορεί να είναι και η τελευταία του εκεί.

Και κάπως έτσι, το όνομά του έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα στα γραφεία των scouts, ανάμεσά τους και του Ολυμπιακού, που παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του.

Η ματσάρα που έκανε κόντρα στην Μπενφίκα

Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Αγωνία για μεταγραφή, έχει επτά παίκτες σε αυτή τη θέση, πρέπει να πάρει

Παναθηναϊκός: Αγωνία για μεταγραφή, έχει επτά παίκτες σε αυτή τη θέση, πρέπει να πάρει

Ο Παναθηναϊκός με τον χρόνο να τρέχει και να μην είναι σύμμαχος θα πρέπει να προλάβει να ολοκληρώσει μεταγραφή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Θα τον έστελνε πίσω με «κορδέλα»!

ΠΑΟΚ: Θα τον έστελνε πίσω με «κορδέλα»!

Ο ΠΑΟΚ εύκολα θα διέκοπτε τον δανεισμό του Ιβανούσετς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τι θα κάνει χωρίς τον Γιόβιτς στις Σέρρες

ΑΕΚ: Τι θα κάνει χωρίς τον Γιόβιτς στις Σέρρες

Δύσκολη εξίσωση για τον Νίκολιτς το ματς της ΑΕΚ στις Σέρρες μια και δεν υπολογίζει τον Γιόβιτς, που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλ Οκχντούντ – Αλ Χιλάλ 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αλ Οκχντούντ – Αλ Χιλάλ 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αλ Οκχντούντ - Αλ Χιλάλ σε ματς με ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και παγίδες, με ένταση, ρυθμό και κρίσιμες φάσεις μπροστά στις εστίες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μάχη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για Κωστή

Μάχη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για Κωστή

Ο Γιάννης Κωστή είναι στη βιτρίνα με τη σεζόν καριέρας που κάνει, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παίζουν δυνατά για την απόκτησή του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σοκ στη Ρίο Άβε με Αγκιλέρα και σοβαρό τραυματισμό

Σοκ στη Ρίο Άβε με Αγκιλέρα και σοβαρό τραυματισμό

Βαρύ πλήγμα για τη Ρίο Άβε καθώς ο Αγκιλέρα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Κίνδυνος να… ξεμείνει!

Παναθηναϊκός: Κίνδυνος να… ξεμείνει!

Ο Σφιντέρσκι είχε προτάσεις από MLS και Πολωνία αλλά δεν «ψήθηκε».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Η Εστρέλα ντα Αμαντόρα ζητά από τη Ρίο Άβε την καταβολή του 10 τοις εκατό από πρόταση που απέρριψε η Μπενφίκα για τον Αντρέ Λουίζ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο δεν ήταν απλώς ένα κακό αποτέλεσμα. Ήταν άλλη μία απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι δομικό και αφορά νοοτροπία, ρόλους και ανθρώπους.

Ποδόσφαιρο