ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Θρυλική ανατροπή – Η καρδιά πρωταθλητή χτυπάει ακόμα

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και χάρη στις αλλαγές Ανιγκό έφτασε σε μια επική ανατροπή επί του ΠΑΟΚ βάζοντας φωτιά στο πρωτάθλημα
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Θρυλική ανατροπή – Η καρδιά πρωταθλητή χτυπάει ακόμα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Ο πρωταθλητής έχει ακόμα σφυγμό για τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν με ανατροπή τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο.

Τι κι αν η γκέλα με τον Άρη έδειξε προς στιγμήν να εκτροχιάζει το ντεμαράζ του Ολυμπιακού για τον τίτλο. Ένας οργανισμός που ξέρει τι θα πει πρωταθλητισμός δείχνει τα δόντια του σε τέτοιες καταστάσεις.

Και οι Πειραιώτες το έκαναν με εμφατικό τρόπο ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή που δίνει εκ νέου ένα συναρπαστικό ενδιαφέρον στη μάχη των πλέι – οφ.

Το κόντρα στη ροή του ματς γκολ του Τόμας έβαλε στα σχοινιά τους γηπεδούχους, αλλά το αριστούργημα του Μπακαμπού και οι αλλαγές του Ανιγκό που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας (Ελ Αραμπί απ’τα παλιά), έγειραν την πλάστιγγα προς το κλαμπ του Πειραιά.

Στο μείον τρία οι ερυθρόλευκοι από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, στο μείον εννιά (!) ο ΠΑΟΚ από την κορυφή της Super League και πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Το ματς

Με ορμητικό τρόπο ξεκίνησαν το παιχνίδι οι Πειραιώτες. Είτε κατά μέτωπο, είτε από τα άκρα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δώσουν φρενήρη ρυθμό στο ματς, βλέποντας τις αργές αντιδράσεις του άξονα του ΠΑΟΚ.

Ως εκ τούτου, σημειώθηκαν οι πρώτες τελικές. Κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις οι παίκτες του Ανιγκό (8΄ Βαλμπουενά, 13΄ προβολή Μπακαμπού, 14΄ σουτ Φορτούνη) που έδειχναν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου.

Κι όμως, αυτό το πέτυχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του ματς και με μόνο ένα σουτ στην εστία μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 22΄ ο Σάστρε έφυγε από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα ανενόχλητος και ο Μπράντον βάζοντας με κάποιον τρόπο το πόδι του για να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Πασχαλάκη.

Μουδιασμένος ο Ολυμπιακός, προσπάθησε να απαντήσει με τον Μπακαμπού που «τρύπησε» την άμυνα του ΠΑΟΚ στο 25΄, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Μη αποτελεσματικός ο Κονγκολέζος και στο 36΄, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει την κεφαλιά του.

Η μεγαλύτερη φάση για τους «ερυθρόλευκους», το τετ α τετ του Ρέαμπτσιουκ με τον Κοτάρσκι και νικητή τον γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων».

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να χάνει μια καλή στιγμή, όταν ο Πασχαλάκης έβγαλε τη λόμπα του Αουγκούστο (50΄). Ο Ολυμπιακός δεν είχε πολλά περιθώρια και φρόντισε γρήγορα να αναλάβει εκείνος παιχνίδι πρωτοβουλίας.

Και πάνω που ο Σεντρίκ Μπακαμπού έμοιαζε τελματωμένος στην επιθετική του γκίνια, τελικώς έδωσε… παστέλι στον Κοτάρσκι. Στο 59ο λεπτό, ο Κονγκολέζος υποδέχθηκε την μπάλα μετά από κούρσα του Ρέαμπτσιουκ και με τέλειο πλασέ σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Το μομέντουμ φάνηκε να αλλάζει, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν περίπου 15 λεπτά να περάσουν δίχως αξιοσημείωτη φάση.

Ο Ανιγκό όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Τρεις αλλαγές στο 77΄, με τις δύο εξ αυτών (Ελ Αραμπί – Μασούρας) να συνεργάζονται ένα λεπτό αργότερα και χάρη και στο τσαφ του Κουλιεράκη, ο Ολυμπιακός να γυρίζει τούμπα το σκορ.

Λίγο αργότερα, ο Ζίβκοβις βρήκε με το χέρι την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Γάλλος διαιτητής Λετεσιέ χρειάστηκε το VAR για να δει το προφανές και τελικώς, έπειτα από επαναξιολόγηση της φάσης ο Ελ Αραμπί έστησε την μπάλα, έκανε ένα… ξεψυχισμένο πέναλτι αλά πανένκα, αλλά η μπάλα πέρασε τη γραμμή. 3-1 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν μια θρυλική ανατροπή, κράτησε τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του τίτλου, έριξε τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο και απέδειξε ότι η καρδιά πρωταθλητή χτυπάει ακόμα.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 59΄ Μπακαμπού. 78΄ Μασούρας,  86΄ πεν. Ελ Αραμπί / 22΄ Μπράντον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος (57΄ Σισέ), Ροντινέι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (77΄ Βρουσάι), Βαλμπουενά (59΄  Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (77΄ Μασούρας), Μπακαμπού (77΄ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (82΄ Σβαμπ), Αουγκούστο, Σοάρες, Κωνσταντέλιας (68΄ Νάρεϊ), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68΄ Ελ Καντουρί), Τόμας (69΄ Ολιβέιρα).

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Σοκ στη Ρίο Άβε με Αγκιλέρα και σοβαρό τραυματισμό

Σοκ στη Ρίο Άβε με Αγκιλέρα και σοβαρό τραυματισμό

Βαρύ πλήγμα για τη Ρίο Άβε καθώς ο Αγκιλέρα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Κίνδυνος να… ξεμείνει!

Παναθηναϊκός: Κίνδυνος να… ξεμείνει!

Ο Σφιντέρσκι είχε προτάσεις από MLS και Πολωνία αλλά δεν «ψήθηκε».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Η Εστρέλα ντα Αμαντόρα ζητά από τη Ρίο Άβε την καταβολή του 10 τοις εκατό από πρόταση που απέρριψε η Μπενφίκα για τον Αντρέ Λουίζ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο δεν ήταν απλώς ένα κακό αποτέλεσμα. Ήταν άλλη μία απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι δομικό και αφορά νοοτροπία, ρόλους και ανθρώπους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: ΠΑΟΚ για τελικό, για του… χρόνου και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: ΠΑΟΚ για τελικό, για του… χρόνου και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Αγκαλιάζει τον τελικό Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, αποχαιρετάει σιγά - σιγά και την δεύτερη εγχώρια διοργάνωση ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός : Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ο Μεντιλίμπαρ

Οι παρατηρήσεις στο φινάλε προς τον Κοστίνια ήταν μήνυμα του Μεντιλίμπαρ πως δεν έγινε και κάτι με τη νίκη επί του Αστέρα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντρέ Λουίζ: Τρελάθηκε με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη

Αντρέ Λουίζ: Τρελάθηκε με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Ολυμπιακού έμεινε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το προπονητικό κέντρο Ρέντη. Πρώτη προπόνηση και εντυπώσεις για τις κορυφαίες υποδομές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Έχει προηγούμενα με Μπενκοτσέα!

ΠΑΟΚ: Έχει προηγούμενα με Μπενκοτσέα!

Ο ΠΑΟΚ τα έχει με τον διαιτητή Ντε Μπούργκος Μπενκοτέα από τον τελικό Κυπέλλου του 2022!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαθμολογία Super League: Πρώτος ξανά ο Ολυμπιακός, στο -1 η ΑΕΚ

Βαθμολογία Super League: Πρώτος ξανά ο Ολυμπιακός, στο -1 η ΑΕΚ

Η βαθμολογία της Super League άλλαξε και πάλι μετά το εξ αναβολής παιχνίδι στην Τρίπολη, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει μόνος πρώτος, ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο