ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Θέλει και τον αρχηγό της Κ19 της Ίντερ που είναι και Έλληνας

Η ιταλική ομάδα εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές του.
Ολυμπιακός: Θέλει και τον αρχηγό της Κ19 της Ίντερ που είναι και Έλληνας

Ο Χρήστος Αλεξίου, γεννημένος το 2005 στην Αθήνα, είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αγωνίζεται ως αρχηγός της ομάδας Κ19 της Ίντερ.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τις ακαδημίες του Ατρομήτου και το 2021 μετακόμισε στην Ίντερ, αρχικά ως δανεικός.

Η ιταλική ομάδα εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές του και το 2022 προχώρησε στην οριστική μεταγραφή του.

Έκτοτε, ο Αλεξίου έχει εξελιχθεί σε βασικό και ηγετικό στέλεχος της ομάδας νέων της Ίντερ, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας U21.

Ο Αλεξίου διακρίνεται για τη σωματική του παρουσία, την ψυχραιμία του στο παιχνίδι και την ηγετική του φυσιογνωμία. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του κατορθώματα είναι το γκολ που πέτυχε στο 94ο λεπτό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στη φάση των ομίλων της UEFA Youth League, δίνοντας στην Ίντερ την πρόκριση (αργότερα οι Ιταλοί αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό, με τον Αλεξίου να παίζει ως αλλαγή). Η πρόοδος και η συνέπειά του έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών, και όπως είναι φυσικό, ελληνικές ομάδες παρακολουθούν την εξέλιξή του.

Ο Ολυμπιακός, υπό την ιδιοκτησία και τη στρατηγική καθοδήγηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει διαμορφώσει ένα πολυεπίπεδο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό δίκτυο ομάδων που λειτουργεί ως ένα σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα ανάπτυξης νεαρών ποδοσφαιριστών. Το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει την πρώτη ομάδα, τη Β’ ομάδα που συμμετέχει στη Super League 2, την Κ19 που αγωνίζεται στο νεανικό πρωτάθλημα της Super League, καθώς και τη Ρίο Άβε στην Πορτογαλία, ομάδα στην οποία ο Μαρινάκης έχει ισχυρή διοικητική επιρροή.

Η ύπαρξη αυτών των ομάδων προσφέρει πολλαπλές διαδρομές εξέλιξης για ταλέντα εντός και εκτός Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Κριστιάνο Τζαρέτα: Ο Ιταλός αρχιτέκτονας της ποδοσφαιρικής «επανάστασης» της Πάφου

Γι’ αυτό ο Μαρινάκης έγινε έξαλλος με τον Νούνο – Και βλέπει Βαλβέρδε

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τι θα κάνει χωρίς τον Γιόβιτς στις Σέρρες

ΑΕΚ: Τι θα κάνει χωρίς τον Γιόβιτς στις Σέρρες

Δύσκολη εξίσωση για τον Νίκολιτς το ματς της ΑΕΚ στις Σέρρες μια και δεν υπολογίζει τον Γιόβιτς, που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλ Οκχντούντ – Αλ Χιλάλ 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αλ Οκχντούντ – Αλ Χιλάλ 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αλ Οκχντούντ - Αλ Χιλάλ σε ματς με ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και παγίδες, με ένταση, ρυθμό και κρίσιμες φάσεις μπροστά στις εστίες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μάχη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για Κωστή

Μάχη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για Κωστή

Ο Γιάννης Κωστή είναι στη βιτρίνα με τη σεζόν καριέρας που κάνει, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παίζουν δυνατά για την απόκτησή του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σοκ στη Ρίο Άβε με Αγκιλέρα και σοβαρό τραυματισμό

Σοκ στη Ρίο Άβε με Αγκιλέρα και σοβαρό τραυματισμό

Βαρύ πλήγμα για τη Ρίο Άβε καθώς ο Αγκιλέρα υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Κίνδυνος να… ξεμείνει!

Παναθηναϊκός: Κίνδυνος να… ξεμείνει!

Ο Σφιντέρσκι είχε προτάσεις από MLS και Πολωνία αλλά δεν «ψήθηκε».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Η Εστρέλα ντα Αμαντόρα ζητά από τη Ρίο Άβε την καταβολή του 10 τοις εκατό από πρόταση που απέρριψε η Μπενφίκα για τον Αντρέ Λουίζ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο δεν ήταν απλώς ένα κακό αποτέλεσμα. Ήταν άλλη μία απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι δομικό και αφορά νοοτροπία, ρόλους και ανθρώπους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: ΠΑΟΚ για τελικό, για του… χρόνου και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: ΠΑΟΚ για τελικό, για του… χρόνου και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Αγκαλιάζει τον τελικό Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, αποχαιρετάει σιγά - σιγά και την δεύτερη εγχώρια διοργάνωση ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός : Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ο Μεντιλίμπαρ

Οι παρατηρήσεις στο φινάλε προς τον Κοστίνια ήταν μήνυμα του Μεντιλίμπαρ πως δεν έγινε και κάτι με τη νίκη επί του Αστέρα

Ποδόσφαιρο