ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανεβάζει… στροφές ο Νάτχο

Το Sportime.gr είδε το ματς Αλβανία-Ισραήλ, όπου ο Μπίμπαρς Νάτχο ξεχώρισε παρά την ήττα της Εθνικής του ομάδας.
Ανεβάζει… στροφές ο Νάτχο

Ο Μπίμπαρς Νάτχο έβγαλε το πρώτο ενενηντάλεπτο της σεζόν, στην πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ στο Nations League και την εκτός έδρας ήττα από την Αλβανία με 1-0 (7/9).

Ο μέσος του Ολυμπιακού έχει βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Μην ξεχνάμε πως αποκτήθηκε ως ελεύθερος στις 6 Αυγούστου, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία με κάποια ομάδα. Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται. Είναι παίκτης που έχει αποδείξει την αξία του και η ενσωμάτωσή του στους «ερυθρόλευκους» γίνεται με το σωστό τρόπο.

Το Sportime.gr είδε την αναμέτρηση στην «Elbasan Arena» και ο Νάτχο ήταν καλός για τα δεδομένα της εποχής και της δικής του αγωνιστικής ετοιμότητας. Το Ισραήλ αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς και ευκαιρίες δημιούργησε (κυρίως στο πρώτο μέρος) και πέναλτι δεν του δόθηκε (επίσης, στο πρώτο ημίχρονο) από τον Ούγγρο διαιτητή Κασάι, ο οποίος διαιτήτευσε τον επαναληπτικό των Πειραιωτών με την Μπέρνλι στην Αγγλία.

Ο νέος κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού έπαιξε ως καθαρόαιμος αμυντικός στο 5-3-2 του Αντρέας Χέρτσογκ, παλαιάς μεγάλης δόξας του αυστριακού ποδοσφαίρου, που έκανε το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ έπαιξε ακριβώς μπροστά από τους τρεις στόπερ, έχοντας δίπλα του ως εσωτερικούς μέσους τον Πέρετς (δεξιά) και τον Καγιάλ (αριστερά). Οι αμυντικές τοποθετήσεις του προκάλεσαν θετική εντύπωση. Είναι χαρακτηριστική η φάση στο πρώτο μέρος, όταν και έδιωξε με το κεφάλι (!) μία επικίνδυνη σέντρα από δεξιά. Μετά το γκολ της Αλβανίας με τον Τζάκα στο 55′, ανέλαβε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Το Ισραήλ πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως αποτέλεσμα. Ο Νάτχο πέρασε δύο-τρεις εκπληκτικές κάθετες μπαλιές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά οι συμπαίκτες του, και ιδιαίτερα ο Σόλομον, δεν τις αξιοποίησαν. Αναφορικά με τις στατικές φάσεις, αυτές μοιράστηκαν, και ο Ισραηλινός μέσος είχε ένα καλό κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, από το οποίο δημιουργήθηκε κλασική ευκαιρία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Το Ισραήλ θα δώσει φιλικό παιχνίδι στην έδρα της Β. Ιρλανδίας, την προσεχή Τρίτη (11/9, 21:45), και ο Νάτχο θα επιστρέψει στην Ελλάδα, την επομένη. Χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι σε ομαδικό επίπεδο, ήταν αναμενόμενο να μην πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός ήθελε έτοιμους παίκτες, που να έχουν δουλέψει ένα συγκεκριμένο διάστημα με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο 30χρονος χαφ έχει αγωνιστεί 19 λεπτά ως αλλαγή στα δύο ματς Πρωταθλήματος κόντρα σε Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ζυγώνει η ώρα που θα βάλει δύσκολα στον προπονητή του. Και με το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός μέχρι την επόμενη διακοπή, τον Οκτώβριο (μετά το ματς με την ΑΕΚ, στις 7/10), ο Νάτχο θα πάρει τις ευκαιρίες του, καθώς βρίσκεται, πλέον, σε ικανοποιητική κατάσταση από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας.

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Οι εκπλήξεις του Μεντιλίμπαρ

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Οι εκπλήξεις του Μεντιλίμπαρ

Mε αλλαγές η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο Μάντσα έπαιξε ήδη με τη Ρίο Άβε

Ολυμπιακός: Ο Μάντσα έπαιξε ήδη με τη Ρίο Άβε

Ο Ολυμπιακός έδωσε τον Μάντσα στη Ρίο Άβε για να πάρει παιχνίδια και εκείνος έκανε ήδη το πρώτο 90λεπτο στην Πορτογαλία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Χιλιάδες φίλαθλοι στη Λιβαδειά

Ολυμπιακός: Χιλιάδες φίλαθλοι στη Λιβαδειά

Ο Ολυμπιακός θα έχει την συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του στη Λιβαδειά για το παιχνίδι με το Λεβαδειακό, που είναι σημαντικό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο Ταρέμι πλήρωσε το μάρμαρο

Ολυμπιακός: Ο Ταρέμι πλήρωσε το μάρμαρο

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Λιβαδειά χωρίς τον Ταρέμι που ήταν αυτός την εβδομάδα, εκείνος που έμεινε εκτός λόγω ξένων

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα με Λεβαδειακό

Ολυμπιακός : Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα με Λεβαδειακό

Τι έχει στο μυαλό του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τους έντεκα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός – Κηφισιά: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός – Κηφισιά: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός - Κηφισιά με ξεκάθαρο φαβορί, οι γηπεδούχοι για κυριαρχία και οι φιλοξενούμενοι για μάχη μέχρι τέλους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός με φαβορί τους φιλοξενούμενους, όμως οι γηπεδούχοι θέλουν μάχη και οι «ερυθρόλευκοι» καθαρή επικράτηση.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

ΑΕΚ - Ολυμπιακός σε μεγάλο ντέρμπι κορυφής, με ένταση, πίεση και στόχο τη νίκη σε ένα ματς που έχει ξεχωριστό βάρος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός – ΒΚ46: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός – ΒΚ46: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός - ΒΚ46 με στόχο την ευρωπαϊκή συνέχεια, οι γηπεδούχοι πιέζουν για καθαρή νίκη και οι φιλοξενούμενοι για αντίσταση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ