ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γαβαλάς: «Ατόπημα της ΕΠΟ, υπεύθυνη για ότι συμβεί σε παίκτη μας»

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε σε θέματα κορονοϊού, την Εθνική ομάδα αλλά και όσους κάνουν κριτική πίσω από ένα πληκτρολόγιο
Γαβαλάς: «Ατόπημα της ΕΠΟ, υπεύθυνη για ότι συμβεί σε παίκτη μας»

Ο Νίκος Γαβαλάς κατηγόρησε την ΕΠΟ για την στάση της με τους διεθνείς και τον κορονοϊό, ενώ τόνισε πως είναι υπεύθυνη για ότι συμβεί σε παίκτη της ομάδας.

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θέλησε να απαντήσει σε κάποια αρνητικά σχόλια.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Δίνουν «μάχη» για την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία!

Ανάμεσα σε όσα έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, ο Γαβαλάς, αναφέρθηκε και στο θέμα της τέλεσης του αγιασμού στο Ρέντη. Όπου ορισμένοι σχολίασαν αρνητικά την παρουσία εκεί, των διεθνών, μετά τα κρούσματα κορονοϊού στην Εθνική.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Νίκος Γαβαλάς:

Πρώτα – πρώτα να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας περαστικά στον Κώστα Τσιμίκα και στον Δημήτρη Λημνιό και γρήγορα να επιστρέψουν στα γήπεδα. Ωστόσο, τα δύο νέα κρούσματα κορονοϊού επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μπήκαν στην «αρένα» της «ενημέρωσης» για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, λίγα 24ωρα πριν από την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, η παρουσία των Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στον Αγιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος που τελέστηκε στο τέλος της προπόνησης στο χώρο του γηπέδου, έγινε αντικείμενο σχολίων που ξεπερνούν τα όρια της φαιδρότητας. Κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ουσιαστικά αμφισβήτησαν τις νέες υγειονομικές προβλέψεις της ΓΓΑ! Να σημειώσουμε πως στον Αγιασμό πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Φυσικά ελάχιστοι έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν τι ακριβώς προβλέπει η υγειονομική επιστημονική επιτροπή ΓΓΑ – ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των στενών μη προστατευμένων επαφών με κρούσμα Covid-19 λοίμωξης. Στην Ελλάδα, όμως, μπορούμε ελαφρά τη καρδία να κάνουμε κριτική πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Όσοι τολμούν να μπαίνουν στα χωράφια της ιατρικής, είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο.

Ο Ολυμπιακός με αίσθημα ευθύνης ακολούθησε κατά γράμμα τα μέτρα στην αυξημένη ενεργητική επιτήρηση, μόλις επέστρεψαν στην Ελλάδα οι Φορτούνης, Μπουχαλάκης και Μασούρας, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους με την Εθνική. Παράλληλα, οι τρεις παίκτες υποβλήθηκαν σε τεστ, τόσο χθες όσο και σήμερα τα οποία βγήκαν αρνητικά, ενώ όλη η αποστολή που θα ταξιδέψει στον Βόλο θα υποβληθεί σε νέο τεστ την Πέμπτη.

Το ταξίδι στον Βόλο θα γίνει με δύο πούλμαν ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα στα μέλη της αποστολής και φυσικά άπαντες θα διανυκτερεύσουν σε μονόκλινο δωμάτιο. Παρεμπιπτόντως, στο πρόσφατο ταξίδι τους οι διεθνείς φιλοξενήθηκαν σε δίκλινα δωμάτια. Δίχως άλλο, σε περίοδο πανδημίας μία τέτοια επιλογή της ομοσπονδίας αποτελεί ατόπημα και θα είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί σε ποδοσφαιριστή μας. Επιλογή που αναδεικνύει την επιπόλαια και ανεύθυνη στάση της ομοσπονδίας.

Όσοι έχετε τη διάθεση, μπορείτε να διαβάσετε το πρωτόκολλο που έχει συντάξει η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΓΑ – ΕΟΔΥ όταν υπάρχει κρούσμα και το οποίο ακολουθεί κατά γράμμα ο Ολυμπιακός.

«Διαχείριση στενών μη προστατευμένων επαφών με κρούσμα Covid-19 λοίμωξης

  1. Σε όσους ήρθαν σε στενή και μη προστατευμένη επαφή με το κρούσμα συστήνεται η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση για 10 ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  2. Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD-1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό 3 ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα, ο αγώνας αναβάλλεται.

*Μέτρα στην αυξημένη ενεργητική επιτήρηση

  1. Η Διοίκηση του Συλλόγου ή της Ομάδας αναβάλει για 10 ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εξωαγωνιστικές δραστηριότητες των αθλητών (εκτός των προπονητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων).
  2. Ενημερώνονται όλοι οι αθλητές και το υπόλοιπο επιτελείο για την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών τους και των μετακινήσεων εκτός από τις απολύτως απαραίτητες για την ομάδα.
  3. Στο χώρο προπόνησης προσέρχονται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι για αυτή.
  4. Οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης αποφεύγουν τα φιλικά παιχνίδια με άλλες ομάδες για όσο διαρκεί το διάστημα αυτό.
  5. Στην προπόνηση όλοι, εκτός των αθλητών την ώρα της άσκησης, φοράνε μάσκα.
  6. Όλοι οι συμμετέχοντες στην προπόνηση (αθλητές και τεχνικό επιτελείο) αποστέλλουν κάθε πρωί στον ιατρό της Ομάδας SMS ή μήνυμα σε εφαρμογή στο οποίο αναφέρουν συνοπτικά “ΟΚ”. Η χρήση της συντομογραφίας γίνεται για διευκόλυνση της διαδικασίας και σημαίνει ότι είναι απύρετοι (γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση), δεν νιώθουν εξάντληση, δεν έχουν βήχα ή δύσπνοια ή συμπτώματα κρυολογήματος ή ανοσμία.
  7. Όποιος έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα παραμένει στην οικία του και ενημερώνει σχετικά τον Ιατρό του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση των ευρημάτων».

Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Φέρνουν νέα ειδικά παπούτσια για τον Αντρέ Λουίζ – Αγωνίζονταν με λάθος παπούτσια τόσο καιρό

Φέρνουν νέα ειδικά παπούτσια για τον Αντρέ Λουίζ – Αγωνίζονταν με λάθος παπούτσια τόσο καιρό

Ο Αντρέ Λουίζ γλίστραγε και δεν πάταγε καλά όταν έκανε προπόνηση και αγωνίζονταν και υπήρχε... λόγος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γελάνε στον Ολυμπιακό με το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ επειδή… έπεσε στον αγκώνα του Πετκόφ ο Σάντσεθ

Γελάνε στον Ολυμπιακό με το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ επειδή… έπεσε στον αγκώνα του Πετκόφ ο Σάντσεθ

Ήταν η φάση που άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα Κηφισιά – ΠΑΟΚ, καθώς μόλις είχε ισοφαρίσει η ομάδα των Βορείων Προαστίων, όμως δεν τη λες και μαρς… πέναλτι. Ο VAR έστειλε τον διαιτητή να ελέγξει τη φάση και όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε αυτές τις περιπτώσεις ο διαιτητής συμφώνησε με τον VAR πως ήταν...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τελικά είναι αλήθεια για Ολυμπιακό και Στέφαν ντε Φράι της Ίντερ

Τελικά είναι αλήθεια για Ολυμπιακό και Στέφαν ντε Φράι της Ίντερ

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την υπόθεση του Στέφαν ντε Φράι καθώς το συμβόλαιο του Ολλανδού στόπερ με την Ίντερ ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Πονοκέφαλος στον Ολυμπιακό ! Νοκ άουτ ο Γουόκαπ, εκτός και ο Βεζένκοφ πριν το ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Πονοκέφαλος στον Ολυμπιακό ! Νοκ άουτ ο Γουόκαπ, εκτός και ο Βεζένκοφ πριν το ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Προβλήματα στον Ολυμπιακό. Ο Τόμας Γουόκαπ έμεινε εκτός προπόνησης, ενώ ο Σάσα Βεζένκοβ συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία : Elite Ισπανός στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Τσακαλίδης στο Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός

Διαιτησία : Elite Ισπανός στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Τσακαλίδης στο Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός

Ο Χοσέ Μαρία Σάντσεθ Μαρτίνεθ, διαιτητής της Elite κατηγορίας της UEFA, ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Λουτσέσκου θέλει κορυφή πριν τον Ολυμπιακό – Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Κηφισιά

Ο Λουτσέσκου θέλει κορυφή πριν τον Ολυμπιακό – Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με Κηφισιά

Νίκη για να πάει ίσος προς ίσο κόντρα στον Ολυμπιακό θέλει ο ΠΑΟΚ...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Προβληματισμένος ο Ποντένσε αλλά μήπως φταίει και αυτός για την αγωνιστική του κατάσταση;

Προβληματισμένος ο Ποντένσε αλλά μήπως φταίει και αυτός για την αγωνιστική του κατάσταση;

Ο Ποντένσε δεν παίζει και όσο δεν μπορεί να κάνει την διαφορά τόσο αγχώνεται για το μέλλον του καθώς ο ίδιος επιθυμεί να μείνει στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πρόταση Ολυμπιακού για Νους

Πρόταση Ολυμπιακού για Νους

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακό για το Νους αναθερμάνθηκε και μάλιστα για τα... καλά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι είπε ο Στρεφέτσα για το μέλλον του και τον Ολυμπιακό

Τι είπε ο Στρεφέτσα για το μέλλον του και τον Ολυμπιακό

Ο Στρεφέτσα ήταν η ακριβότερη μεταγραφή της εποχής Μαρινάκης όμως για έξι μήνες δεν βρήκε τα πατήματά του στον Ολυμπιακό και πήγε δανεικός στην Πάρμα.

Ποδόσφαιρο