ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Θύρα 7 συμμετέχει στις επιτυχίες του Ολυμπιακού και δείχνει το δρόμο…

Υπάρχουν φορές που οι καλές εξέδρες ξεπερνούν σε επίπεδο θεάματος τους αγώνες που γίνονται κάτω από τα πόδια τους. Οι καλοί οπαδοί μόνο κερδίζουν. Την ήττα δεν την ξέρουν. Τα γήπεδα που έχουν παλμό, που σηκώνονται στον… αέρα από το νεύρο και συχνά την ευρηματικότητα όσων ακολουθούν τις ομάδες τους είναι σαν θέατρα και η...
Η Θύρα 7 συμμετέχει στις επιτυχίες του Ολυμπιακού και δείχνει το δρόμο…

Υπάρχουν φορές που οι καλές εξέδρες ξεπερνούν σε επίπεδο θεάματος τους αγώνες που γίνονται κάτω από τα πόδια τους. Οι καλοί οπαδοί μόνο κερδίζουν. Την ήττα δεν την ξέρουν. Τα γήπεδα που έχουν παλμό, που σηκώνονται στον… αέρα από το νεύρο και συχνά την ευρηματικότητα όσων ακολουθούν τις ομάδες τους είναι σαν θέατρα και η παράσταση που δίδεται σε αυτά έχει ως σκοπό τη στήριξη του συλλόγου. Ενίοτε και -ευτυχώς- ο στόχος των οπαδών είναι και κοινωνικός. Αυτή είναι η καλή τους πλευρά. Ομως, κακοί οπαδοί υπάρχουν σε όλες τις ομάδες.

Τα επεισόδια, οι ακραίοι εντός της εξέδρας, το επικίνδυνα πολιτικό «no politica» και οι ακρότητες, βάζουν συχνά «φρένο» σε κάθε καλό σχόλιο. «Ναι, αλλά έχουν κάνει αυτό», θ’ ακούσεις. Ενα δικαιολογημένο «ναι, αλλά…» συνοδεύει και τα καλά της ύπαρξής τους και τ’ αμπαρώνει στην αφάνεια.

Αλλά και τα καλά πρέπει να λέγονται, αν θέλουμε να είμαστε έντιμοι και να φωτίζουμε με προβολείς τη σωστή κατεύθυνση. Τον ξέρουν κι αυτόν το δρόμο οι οπαδοί και σωστό είναι να τους τον υπενθυμίζουμε στον ίδιο βαθμό που -δίκαια- τους ασκούμε σκληρή κριτική για τις ακρότητές τους. Ισως είναι μια λύση. Ισως είναι η μοναδική λύση σε μια χώρα που αρνείται να βάλει τέλος στα βολικά επεισόδια. Η δυνατή προβολή των ωραίων του γηπέδου και ο χλευασμός των επικίνδυνων είναι μια κίνηση. Ωραίους τύπους και επικίνδυνους έχουν όλες οι εξέδρες. Και αυτή του Ολυμπιακού, του οποίου οι οπαδοί έχουν και κάτι επιπλέον: Συμμετοχή στις επιτυχίες των ερασιτεχνικών τμημάτων. Αυτό είναι το καλύτερό τους.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα με την κατάκτηση του νταμπλ στο χάντμπολ στην παρθενική του παρουσία στο άθλημα. Μετά το 2-2 στις νίκες επί της ΑΕΚ, οπαδοί της ομάδας περίμεναν το πούλμαν να φτάσει από το ΟΑΚΑ στο «Μελίνα Μερκούρη». Ενα σύνθημα κυριαρχούσε: «ο Ερασιτέχνης ανήκει στην «7», πρωτάθλημα δεν παίρνετε ποτέ και πουθενά». Η συντήρηση των τμημάτων έγινε πρώτος στόχος για τους φιλάθλους του πειραιώτικου συλλόγου.

Ομως, τα πρώτα δείγματα αυτής της κίνησης έχουν ρίζες στο παρελθόν. Τα χρήματα που είχαν μπει στο ταμείο του Ερασιτέχνη μετά τη δημιουργία της κάρτας μέλους του Ολυμπιακού είχαν επιτρέψει -τότε- στον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη να σαρώσει την αγορά με εκλεκτούς αθλητές και αθλήτριες. Στον Πειραιά, εκείνη την εποχή, κατάλαβαν ότι οι οπαδοί τους είναι η λύση για τον Ερασιτέχνη και τη λύση αυτή την έδωσαν τελικά οι… παίχτες της εξέδρας. Πρόσφατα ένα μέλος της διοίκησης του Παναθηναϊκού μου είπε για την έμπρακτη παρουσία των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων: «Αυτοί το έχουν κάνει επιστήμη! Ελπίζω μια μέρα κι εμείς».

Ο Ερασιτέχνης στην πρώτη χρονιά του Μιχάλη Κουντούρη στη θέση του προέδρου, εξοικονόμησε μόνο από τους οπαδούς του περίπου 500.000 ευρώ. Τεράστιο ποσό. Οι οργανωμένοι έγιναν συμμέτοχοι της προσπάθειας των τμημάτων και να… τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός πήρε όλους τους εγχώριους τίτλους στα ομαδικά που καλλιεργεί ο Ερασιτέχνης, εκτός από το Κύπελλο στο βόλεϊ των ανδρών, κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ στο βόλεϊ γυναικών και πριν από λίγο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Final 8 στο Champions League της υδατοσφαίρισης των ανδρών. Παράλληλα, η ΠΑΕ είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, προνόμιο που δεν απολαμβάνουν τα ερασιτεχνικά τμήματα άλλων συλλόγων, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει συχνά «δώρα» στα τμήματα του Ολυμπιακού.

Μαρία Καούκη

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι στόπερ του αν δεν κάνει μεταγραφή

Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι στόπερ του αν δεν κάνει μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός ακόμα και αν δεν αποκτήσει κεντρικό αμυντικό, έχει στο ρόστερ του 5 παίκτες που παίζουν σε αυτήν τη θέση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μπετανκόρ ξεκαθαρίζει για το μέλλον του και τον Ολυμπιακό

Ο Μπετανκόρ ξεκαθαρίζει για το μέλλον του και τον Ολυμπιακό

Παρά το εξαιρετικό του φεγγάρι στην Αλμπαθέτε και τον αποκλεισμό της Ρεάλ, ο Τζεφτέ Μπετανκόρ δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός παραμένει η ομάδα του.

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Μπάμπης Κωστούλας : Το σκέφτηκε για Νότιγχαμ Φόρεστ – Απέρριψε την PSV…

Μπάμπης Κωστούλας : Το σκέφτηκε για Νότιγχαμ Φόρεστ – Απέρριψε την PSV…

Έγινε συζήτηση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μπάμπης Κωστούλας…

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Σοκ στο σοκ με Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός: Σοκ στο σοκ με Ελ Κααμπί

Η επιστροφή του Ελ Κααμπί είναι ένα... άγχος από την στιγμή, που μετά την Τρίπολη, ο Ολυμπιακός έχει το ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Τεράστιο πρόβλημα με τους ξένους – Ποιους θα κόβει ο Μεντιλίμπαρ;

Ολυμπιακός : Τεράστιο πρόβλημα με τους ξένους – Ποιους θα κόβει ο Μεντιλίμπαρ;

Με τις προσθήκες των Αντρέ Λουίζ και Κλέιτον ο Ολυμπιακός έφτασε τους επτά ξένους πρώτης γραμμής. Σε κάθε ματς ο Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να «κόβει» δύο…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υπερασπίστηκε τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υπερασπίστηκε τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά ο Βασίλης Παπαθεοδώρου υπερασπίστηκε τον Ολυμπιακό σε ότι έχει να κάνει με τη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Συμφώνησε με Βαρούχα ο Πανούτσος

Συμφώνησε με Βαρούχα ο Πανούτσος

Σε ότι αφορά τη διαιτησία του ντέρμπι ο Αντώνης Πανούτσος άφησε τον Παναγιώτη Βαρούχα να μιλήσει…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Εκτός και ο Ροντινέι από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης – Μέσα ο Κλέιτον

Ολυμπιακός : Εκτός και ο Ροντινέι από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης – Μέσα ο Κλέιτον

Ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ο Ολυμπιακός. Λείπει από αυτή ο Ροντινέι, μέσα είναι όμως ο Κλέιτον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League : Τότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και Κηφισιά – ΠΑΟΚ, αλλαγή μέρας στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Super League : Τότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και Κηφισιά – ΠΑΟΚ, αλλαγή μέρας στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Η Super League προχώρησε σε αλλαγές και ορισμούς αγώνων στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, γνωστοποιώντας πότε θα διεξαχθούν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και ΠΑΟΚ – Κηφισιά, αλλά και τροποποίηση στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο