ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καραπαπάς: «Πως όλη η Ελλάδα ήξερε τον ορισμό Σιδηρόπουλου;»

«Βόμβες» από τον Κώστα Καραπαπά στη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη...
Καραπαπάς: «Πως όλη η Ελλάδα ήξερε τον ορισμό Σιδηρόπουλου;»

Αρκετή ένταση υπήρξε στη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τις ομάδες με θέμα συζήτησης το VAR, όπου έδωσε το «παρών» ο Κώστας Καραπαπάς. Ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για το VAR, το paok TV, τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ΠΑΟΚ – Άρης και άλλα πολλά.

Αρχικά έκανε επίθεση στον Μέλο Περέιρα, σχολιάζοντας: «ο Ολυμπιακός θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα αν ο Πορτογάλος συνεχίσει τους επιλεκτικούς ορισμούς. Θα πάμε μπροστά, αν δεν ξέρουμε από τη Δευτέρα τον ορισμό του Σιδηρόπουλου».

Στη συνέχεια σχολίασε για το VAR: «Το VAR χειρίζονται άχρηστοι άνθρωποι ή εντολοδόχοι».

Όσον αφορά τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ανέφερε: «Μπορείτε να μας πείτε κύριοι της ΚΕΔ πως όλη η Ελλάδα ήξερε ότι ο κ. Σιδηρόπουλος θα είναι ο διαιτητής στο ΠΑΟΚ-Άρης; Για ποιο λόγο ορίστηκε Έλληνας διαιτητής τώρα που ο ΠΑΟΚ ζορίζεται αγωνιστικά; Πέρσι σε όλες τις αναμετρήσεις των δυο αυτών ομάδων ήταν ξένοι οι διαιτητές αφού το ματς είναι ντέρμπι!

Και αυτό που γράφουν οι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι δημοσιογράφοι σε εισαγωγικά ότι δεν θα μπορούσαν σε δυο παιχνίδια να υπάρχουν ξένοι διαιτητές, είναι φαιδρό.

Στην 24η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Ατρόμητος και ΑΕΚ-Παναθηναικός είχαν ξένο διαιτητή. Την 25η τα Ατρόμητος-ΑΕΚ και Παναθηναικός-Ολυμπιακός το ίδιο! Επίσης έχουμε και πλέι οφ. Εκεί δε θα έχουμε ξένους διαιτητές παράλληλα;

Αλλά το ξαναλέω. Κληθήκαμε εδώ να μιλήσουμε για το VAR. Φαντάζομαι για να βοηθήσουμε όλοι να πετύχει, να αποδίδει δικαιοσύνη, να πάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο πιο μπροστά. Σας ξαναρωτάω λοιπόν, πως όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα ήξερε ότι στο ΠΑΟΚ-Άρης θα διαιτητεύσει ο κύριος Σιδηρόπουλος.

Έτσι χάνεται η αξιοπιστία του Πρωταθλήματος. Και έτσι προκαλούν το φίλαθλο κόσμο και το VAR δεν είναι πανάκεια».

Καραπαπάς: «Βλέπουμε μία ανίκανη ΕΠΟ»

Επιστρέφοντας στο θέμα του VAR, συμπλήρωσε: «Βλέπουμε ανθρώπους όπως ο κ. Κουκουλάκης ο οποίος αμείβεται με 10-15 χιλιάδες ευρώ το μήνα να μην μπορούν να παρουσιάσουν μια σοβαρή εικόνα του VAR και να το έχουν γελοιοποιήσει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Βλέπουμε μια ανίκανη ΕΠΟ που δεν μπορεί να οργανώσει έναν τελικό, που έχει ξεφτιλίσει την Εθνική Ομάδα, να εξευτελίζει τελείως και τη διαδικασία και τη λειτουργία του VAR, όπως έχει ξεφτιλίσει και ολόκληρο το ποδόσφαιρο.

Για να αλλάξει αυτό πρέπει και η FIFA/UEFA να βάλουν σοβαρούς και ικανούς ανθρώπους στις θέσεις των κυρίων Φούσεκ και Περέιρα και εσείς κύριε Υπουργέ να πάρετε όλα τα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ισονομία στο ποδόσφαιρο», είπε ο Κώστας Καραπαπάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μαρινάκης: «Ίσως λάβουμε μέτρα στην Ελλάδα όπως το μπάσκετ»

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις περισσότερες χώρες όπου εφαρμόζεται το σύστημα VAR προηγήθηκαν τεχνικές δοκιμές και παιχνίδια στα οποία χρησιμοποιήθηκε δοκιμαστικά.

Στην Ελλάδα τέτοια δοκιμαστική περίοδος δεν υπήρξε ποτέ. Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή γίνεται πρωτάθλημα με τα δοκιμαστικά του VAR . Ακόμα και η ενημέρωση των ομάδων υπήρξε απολύτως πρόχειρη στα όρια του αστείου. Είναι εδώ όλες οι ομάδες και μπορούν να σας πουν για τη μια και μοναδική φορά που ήρθαν κάποιοι στα προπονητικά κέντρα των ομάδων και το ποια ενημέρωση παρείχαν. Χωρίς ένα εγχειρίδιο. Χωρίς υλικό βίντεο. Χωρίς να μιλούν αγγλικά!».

Παράλληλα, ο Κώστας Καραπαπάς έθιξε και το θέμα του paok TV: «Μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία του VAR όταν δεν υπάρχουν ενιαίες συνθήκες παραγωγής και κάλυψης μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης; Στο κομμάτι αυτό η ΚΕΔ δεν έχει δώσει την παραμικρή απάντηση.

Στην Ελλάδα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος καλύπτονται από τη NOVA, την ΕΡΤ, ενώ έχουμε και το παράδοξο φαινόμενο να μεταδίδονται αγώνες του ΠΑΟΚ ουσιαστικά από την ίδια την ομάδα του ΠΑΟΚ που έχει και την ευθύνη παραγωγής. Ακολουθούν όλοι αυτοί οι πάροχοι κοινούς κανόνες και όρους στην τηλεοπτική μετάδοση;

Το φαινόμενο είναι μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Ελλάδα οι διαιτητές VAR παρήγγειλαν delivery την ώρα του αγώνα. Εάν τους έβρισκαν και επικοινωνούσαν μαζί τους οι ντελιβεράδες, πως είμαστε βέβαιοι – και ποιος διασφαλίζει – ότι δεν τους βρίσκει ή δεν επικοινωνεί μαζί τους κανείς άλλος; Ποιος το ελέγχει αυτό;

Το VAR έχει μεγάλη επιρροή πλέον στην εξέλιξη ενός αγώνα, αλλά και εύρος εφαρμογής σε μια μεγάλη γκάμα φάσεων παρότι αφορά μόνο συγκεκριμένες περιπτώσεις παραβάσεων. Δυστυχώς στην πορεία προς την εφαρμογή του, εκτός από την πλημμελέστατη ενημέρωση των ομάδων, δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από το πώς λειτουργεί το VAR, ποια είναι τα όρια της εξουσίας του Διαιτητή και του Διαιτητή VAR, πότε οι εισηγήσεις του VAR είναι δεσμευτικές κλπ. Η όλη υπόθεση στήθηκε πολύ πρόχειρα ως εάν οι εφαρμοστές του VAR να επιθυμούν είτε να αποτύχει, είτε μέσω της προχειρότητας αυτής – τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας των διαιτητών όσο και σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής – να «δικαιώνονται» εσφαλμένες διαιτητικές αποφάσεις επειδή δεν ελέγχονται μέσω VAR.

Αλήθεια, την ΚΕΔ και εσάς κύριε Υπουργέ δεν σας απασχολεί που μια ομάδα κάνει την παραγωγή την τηλεοπτική παραγωγή μόνη της; Αυτή η παραγωγή, μιλάω για το Paok TV δεν έχει αντίστοιχο της παγκοσμίως! Αν δηλαδή το Paοk tv και οι σκηνοθέτες του δείχνουν το φεγγάρι τι feed θα έχει το VAR για να κρίνει ο διαιτητής; Αυτό δεν καταλαβαίνετε ότι από μόνο του δημιουργεί μια στρέβλωση; Θα μπορούσε ποτέ η UEFA να δεχτεί στο Champions League να δείξει τον αγώνα το Olympiacos TV; Θα δεχόταν η Τότεναμ; Όλοι ξέρουμε την απάντηση», σχολίασε ο Κώστας Καραπαπάς.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Γιατί το VAR δεν ακύρωσε το γκολ της ΑΕΚ

Γιατί το VAR δεν ακύρωσε το γκολ της ΑΕΚ

Το VAR δεν παρενέβη στη φάση πριν το γκολ της ΑΕΚ και ο λόγος βρίσκεται αποκλειστικά στο πρωτόκολλο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ένα εκατ. ευρώ στην Βάσκο από Κλέιτον και σενάριο Κουιαμπάνο

Ένα εκατ. ευρώ στην Βάσκο από Κλέιτον και σενάριο Κουιαμπάνο

Η Βάσκο ντα Γκάμα δικαιούται περίπου ένα εκατ. ευρώ από τη μεταγραφή Κλέιτον στον Ολυμπιακό και το ποσό μπορεί να επηρεάσει την υπόθεση Κουιαμπάνο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Γιάρεμτσουκ στη Λιόν με δανεισμό από τον Ολυμπιακό

Ο Γιάρεμτσουκ στη Λιόν με δανεισμό από τον Ολυμπιακό

Η Λιόν ανακοίνωσε τον δανεισμό του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ από τον Ολυμπιακό, με οψιόν αγοράς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στρέφετσα στην Πάρμα με δανεισμό έως το τέλος της σεζόν

Στρέφετσα στην Πάρμα με δανεισμό έως το τέλος της σεζόν

Η Πάρμα ολοκλήρωσε τον δανεισμό του Γκαμπριέλ Στρέφετσα από τον Ολυμπιακό έως το τέλος της σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Αθανασίου : Η Ομόνοια, ο Άρης και… ο Λεβαδειακός

Ολυμπιακός – Αθανασίου : Η Ομόνοια, ο Άρης και… ο Λεβαδειακός

Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Νίκου Αθανασίου. Τι παίζει με Άρη, Ομόνοια και Λεβαδειακό…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Χάλασε του Γιαζίτσι – Δεν τα βρήκαν με τη Λιλ οι «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός : Χάλασε του Γιαζίτσι – Δεν τα βρήκαν με τη Λιλ οι «ερυθρόλευκοι»

Τελειωμένη έμοιαζε η μεταγραφή του Γιαζίτσι στη Λιλ, αλλά τελικώς δεν προχωράει η μετακόμισή του στη Γαλλία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαφώνησαν Νικολακόπουλος – Καρπετόπουλος για το αν ήταν καλός ο Ολυμπιακός καλός κόντρα στην ΑΕΚ – «Άλλο ματς είδες»

Διαφώνησαν Νικολακόπουλος – Καρπετόπουλος για το αν ήταν καλός ο Ολυμπιακός καλός κόντρα στην ΑΕΚ – «Άλλο ματς είδες»

Διαφορετική άποψη είχαν Αντώνης Καρπετόπουλος και Κώστας Νικολακόπουλος για την απόδοση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Αποχαιρέτισε ο Γιαζίτσι – Πάει Γαλλία και Λιλ

Ολυμπιακός μεταγραφές : Αποχαιρέτισε ο Γιαζίτσι – Πάει Γαλλία και Λιλ

Οριστική είναι η αποχώρηση του Γιουσούφ Γιαζίτσι από τον Ολυμπιακό. Συνεχίζει στη Γαλλία ο Τούρκος μεσοεπιθετικός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Ζέλσον Μάρτινς: Ανανέωση με αύξηση μετά τα γκολ στο Champions League

Ολυμπιακός – Ζέλσον Μάρτινς: Ανανέωση με αύξηση μετά τα γκολ στο Champions League

Ο Ζέλσον Μάρτινς και ο Ολυμπιακός θα συνεχίσουν μαζί και τα επόμενα χρόνια, με την παρουσία του Πορτογάλου στο Champions League να παίζει καθοριστικό ρόλο στη νέα συμφωνία.

Ποδόσφαιρο