ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γκατούζο δείχνει τη δυσκολία του να βρει ο Ολυμπιακός προπονητή – Γερό «ποντάρισμα» στον Μέντες

Ο Ολυμπιακός θα πάει κόντρα στη λογική (και στον κόσμο του) με την επιλογή Τζενάρο Γκατούζο, ποντάροντας στον Ζόρζε Μέντες.
Ο Γκατούζο δείχνει τη δυσκολία του να βρει ο Ολυμπιακός προπονητή – Γερό «ποντάρισμα» στον Μέντες

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει το συντομότερο δυνατό τον επόμενο προπονητή. Διότι, ο χρόνος είναι χρήμα. Ειδικά όταν το project έχει να προσπεράσει άλλα που προπορεύονται αυτή τη στιγμή, όπως του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι ο μόνος προβεβλημένος και φιρμάτος προπονητής που μπορεί αν κλείσει άμεσα, με το ποντάρισμα να είναι στον Ζόρζε Μέντες.

Είναι σε τέλμα ο Ολυμπιακός σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του επόμενου προπονητή. Διότι, η ομάδα του Πειραιά πρέπει να βρει τον τεχνικό που όχι μόνο θα εμπνεύσει τον κόσμο, αλλά και το διεθνές market για να ασχοληθεί με την ομάδα του Πειραιά. Ο Τζενάρο Γκατούζο είναι ο τεχνικός που θα ανοίξει ξανά διάπλατα τις πόρτες με τον Ζόρζε Μέντες κι αυτό δεν είναι αμελητέο.

Δεν είναι κατάλληλη επιλογή ο Γκατούζο για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Το είπαμε, το αναλύσαμε, θα το κουβεντιάσουμε ξανά αν και εφόσον επισημοποιηθεί κάτι. Διότι, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός τηρεί στάση αναμονής και δεν επιβεβαιώνει το θέμα του Γκατούζο. Το αφήνει όμως να «τρέχει» κι αυτό επί της ουσίας επιβεβαιώνει πως όσα ακούγονται έχουν βάση αλήθειας. Πράγματι, είναι κοντά στο να αναλάβει ο 45χρονος προπονητής.

Μάλιστα, ο Γκατούζο μοιάζει να είναι η πρώτη επιλογή και φαντάζει κάτι κοντά στο «τελειωμένο». Δεν είναι ακόμα σε αυτό το σημείο. Αλλά το ρεπορταζιακό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αν τα βρει μαζί του Ολυμπιακός, θα τα βρει και θα έρθει στην Ελλάδα, Πιθανότατα και πολύ σύντομα. Αν όχι, θα πάμε παρακάτω. Αλλά κι αυτό το παρακάτω αποτελεί πρόβλημα. Δεν είναι ίδια η εποχή με την έλευση του Πέδρο Μαρτίνς, για παράδειγμα. Τότε, ο Ολυμπιακός ήταν ξανά σε μια φάση αναδόμησης, αλλά ο δρόμος για τους ομίλους του Europa League έμοιαζε ορθάνοιχτος. Κι έτσι αποδείχθηκε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μόνο τα προκριματικά του Conference League μοιάζουν σίγουρα…

Ο Γκατούζο σημαίνει και υψηλό budget για τον Ολυμπιακό

Με άλλα λόγια, το project δεν μοιάζει ελκυστικό. Και ας μην υπάρχει οικονομικό θέμα. Επιπρόσθετα, αυτό με το οικονομικό θέμα έχει το ενδιαφέρον του. Ο Ολυμπιακός θα κρατήσει σε υψηλό επίπεδο το budget του. Αυτό είναι πρόδηλο από την προσέγγιση στον Τζενάρο Γκατούζο. Από τη στιγμή που ο Ιταλός αποχώρησε από τη Βαλένθια επειδή δεν έγιναν μεταγραφές και είχε κάνει το ίδιο μετά από 23 μέρες στη Φιορεντίνα, για τον ίδιο λόγο, είναι σαφές πως η έλευσή του θα φέρει και ηχηρά ονόματα.

Για να έρθουν τέτοια υπό τις παρούσες συνθήκες σημαίνει πως ο Μέντες θα παίξει μπάλα. Και για να μπορέσει να το κάνει αυτό θα πρέπει οι συνθήκες στο club να είναι ιδανικές για τον Πορτογάλο μεγαλοατζέντη. Όπερ σημαίνει προπονητής της εμπιστοσύνης του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ρισκάρει ο ίδιος να φέρει παίκτες πρώτης γραμμής στον Ολυμπιακό. Τα ονόματα που δεν ήρθαν στη Φιορεντίνα, για παράδειγμα. Γκοσάλο Γκέδες και Σέρτζιο Ολιβέιρα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ!

Φυσικά η αναφορά δεν έχει να κάνει με αυτούς τους παίκτες. Δεν μπορεί να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός έτοιμους πρωτοκλασάτους, αλλά για να μπορεί να πείσει η ομάδα του Πειραιά ως «σκαλοπάτι» εξέλιξης και μεταπήδησης σε άλλο πρωτάθλημα, πρέπει να πάει με τα νερά της αγοράς. Ειδικά όταν πρόκειται για τόσο υψηλό επίπεδο. Και δεν είναι μόνο αυτό ασφαλώς. Από τη στιγμή που η επόμενη σεζόν δεν θα έχει πολλά έσοδα, η οικονομική επένδυση που θα γίνει πρέπει να έχει και τη δικλείδα ασφαλείας. Ατζέντηδες όπως ο Μέντες την προσφέρουν. Διότι, όσοι παίκτες δεν «πιάσουν», στη συνέχεια αποχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες. Και φροντίζουν τα ίδια τα γραφεία γι’ αυτό.

Οι περιορισμένες επιλογές στο θέμα προπονητή

Η επικείμενη πρόσληψη του Τζενάρο Γκατούζο δείχνει και τις περιορισμένες επιλογές που είχε ο Ολυμπιακός στο θέμα προπονητή. Διότι, άλλος λόγος δεν υπάρχει για να πάει κόντρα στον κόσμο. Ασφαλώς και στη διοίκηση θα ήθελαν τον Μαρθελίνιο, ή τον Γκαγιάρδο, ή κάποιον άλλον από τον Γκατούζο. Προφανώς δεν είναι διαθέσιμοι ή δεν θέλουν να απαντήσουν θετικά από νωρίς στην ομάδα του Πειραιά.

Όπως στρώνεις, κοιμάσαι σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια. Ο Ολυμπιακός άλλαξε πολλούς προπονητές την περυσινή περίοδο, ο Μίτσελ έφυγε άρον άρον κι αυτό επικοινωνιακά δεν αποτέλεσε καλή εικόνα προς τα έξω, ειδικά προς Ισπανία μεριά. Νέος Πέδρο Μαρτίνς δεν υπάρχει, κατά τα φαινόμενα. Άλλες λύσεις δεν θα ήταν εύκολο να συνεργαστούν με τον Ζόρζε Μέντες, επομένως ο Ολυμπιακός είναι σε αδιέξοδο.

Στο τέλος της ημέρας, το ποδόσφαιρο είναι πιο σημαντικό από τις μεταγραφές, ή το εταιρικό κομμάτι λειτουργίας μιας ΠΑΕ. Ο προπονητής και το τι ποδόσφαιρο μπορεί να παραγάγει με την ομάδα που θα αναλάβει αποτελούν το «Α» και το «Ω». Πάντα έτσι θα είναι. Ωστόσο, η παρουσία του Μέντες απαγορεύεται να κρίνεται αρνητικά. Το καλό του Γκατούζο είναι ο Ζόρζε Μέντες, ή για να το γράψουμε διαφορετικά δεν υπάρχει Γκατούζο χωρίς Μέντες. Ο νοών νοείτω.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αυτά ζητάει για Ντόι, αυτά θα πάρει ο Νίκολιτς και τα «θέλω» του Φετφατζίδη!

Αυτά ζητάει για Ντόι, αυτά θα πάρει ο Νίκολιτς και τα «θέλω» του Φετφατζίδη!

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι αποκαλύψεις από τα Παρασκήνια του Sportime.

Ποδόσφαιρο
: Γιώργος Μασούρας : Έχει επιστρέψει για τα καλά…

Γιώργος Μασούρας : Έχει επιστρέψει για τα καλά…

Γεμάτη εμφάνιση και με την Εθνική Ελλάδας έκανε ο Γιώργος Μασούρας που έχει επιστρέψει για τα καλά…

Ποδόσφαιρο: Ο Τάκης Τσουκαλάς για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο…

Ο Τάκης Τσουκαλάς για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο…

Ο Τάκης Τσουκαλάς αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Χατζηχρήστο με σεβασμό, τονίζοντας την προσφορά του στην ΑΕΚ και στο υγιές οπαδικό κίνημα.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Αυτόν θέλει ο Μεντιλίμπαρ και του τον φέρνει ο Μαρινάκης

Ολυμπιακός: Αυτόν θέλει ο Μεντιλίμπαρ και του τον φέρνει ο Μαρινάκης

Τι λέει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής για το ενδεχόμενο της μεταγραφής του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το Καραϊσκάκης αλλάζει πρόσωπο – LED αμερικανικοί προβολείς για Champions League

Το Καραϊσκάκης αλλάζει πρόσωπο – LED αμερικανικοί προβολείς για Champions League

Το νέο σύστημα φωτισμού δεν θα περιοριστεί μόνο στον αγωνιστικό χώρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Έλληνες του εξωτερικού: Φορτούνης: Γι’ αυτό δεν κουνιέται από τη Σαουδική Αραβία – Τέλος τα σενάρια επιστροφής

Φορτούνης: Γι’ αυτό δεν κουνιέται από τη Σαουδική Αραβία – Τέλος τα σενάρια επιστροφής

Ο Κώστας Φορτούνης προσαρμόστηκε στην καθημερινότητα της Σαουδικής Αραβίας και έγινε κομβικός για την Αλ Καλίτζ. Με 9 γκολ και 5 ασίστ, όχι μόνο δεν σκέφτεται την επιστροφή – αλλά μεταγραφή!

Έλληνες του εξωτερικού
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Μέχρι και 50 εκατομμύρια μπορεί να φτάσει το πακέτο της Μπράιτον για Κωστούλα

Ολυμπιακός: Μέχρι και 50 εκατομμύρια μπορεί να φτάσει το πακέτο της Μπράιτον για Κωστούλα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να δει το πακέτο της Μπράιτον για τον Κωστούλα να φτάνει ακόμα και στα 50 εκατομμύρια ευρώ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Τι γίνεται με Κοτάρσκι, η περίπτωση Φορτούνη και το μέλλον του Ιωαννίδη!

Τι γίνεται με Κοτάρσκι, η περίπτωση Φορτούνη και το μέλλον του Ιωαννίδη!

Ντομινίκ Κοτάρσκι, Κώστας Φορτούνης και Φώτης Ιωαννίδης σε πρώτο πλάνο στα Παρασκήνια του Sportime.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Τέλος! Η Μπράιτον δίνει όσα θέλει ο Ολυμπιακός για Κωστούλα

Ολυμπιακός: Τέλος! Η Μπράιτον δίνει όσα θέλει ο Ολυμπιακός για Κωστούλα

Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα πει πλέον όχι στην Μπράιτον για Κωστούλα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ