ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο νέος Ολυμπιακός που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς

Η δουλειά του Πορτογάλου τεχνικού και η συνεργασία με Καρεμπέ, Μοντέστο, Ανιγκό.
Ο νέος Ολυμπιακός που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός δεν κοιτάει το παρόν, αλλά και το μέλλον του με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει βάλει κάτω και να σχεδιάζει την ομάδα των επόμενων ετών.

Φυσικά και δεν το κάνει μόνος του ο Πέδρο Μαρτίνς. Η νέα ομάδα που θέλει αν φτιάξει ο Ολυμπιακός έχει πολλούς να ασχολούνται. Ένα πρότζεκτ που έχει την υπογραφή των Φρανσουά Μοντέστο, Κριστιάν Καρεμπέ, Ζοσέ Ανιγκό.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί κορμός με έντονο ελληνικό στοιχείο και γενικά να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας κάτω από τα 24 έτη.

Ο Πορτογάλος προπονητής αρέσκεται στο να δουλεύει με νεαρά παιδιά. Το έχει πει από την αρχή που ανέλαβε. Βέβαια ο πρωταθλητισμός θέλει και παίκτες έμπειρους με προσωπικότητα. Που δεν θα απουσιάσουν και από την ομάδα του μέλλοντος που σχεδιάζεται.

Το πρότζεκτ έχει να κάνει με τους παίκτες που έχουν συγκεντρωθεί στις ομάδες της ακαδημίας. Αλλά και στην δεύτερη ομάδα που έχει ο Ολυμπιακός. Η οποία αποτελεί το εφαλτήριο για το μεγάλο πρότζεκτ.

Με τον Ζοσέ Ανιγκό να είναι γνωστό πως έχει ρόλο πλέον στην ακαδημία, είναι μια ακόμα εγγύηση για το μεγάλο πρότζεκτ.

Οι μεταγραφές των Ντιμπί Κεϊτά, Μπαντιουγκού Φαντιγκά, Αμπτουλαγιέ Νταμπό, τον Ιανουάριο, έγιναν σε αυτό το πλαίσιο. Και των Αγκιμπού Καμαρά, Αλγκασίμ Μπα το καλοκαίρι που πέρασε.

Θα γίνουν ανάλογες κινήσεις, αφού είναι πάνω από δέκα τέτοιες περιπτώσεις που ήδη απασχολούν. Ενώ καθημερινά είναι πολλές οι πληροφορίες που στέλνονται από τα δίκτυα που έχει αναπτύξει ο Ολυμπιακός σχετικά με την παρακολούθησει παικτών. Αλλά και πληροφορίες από μάνατζερ που είναι κοντά στην ομάδα.

Ο Φώτης Κίτσος

Στην παρούσα φάση στην Ακαδημία και στην δεύτερη ομάδα υπάρχουν παίκτες με καλή προοπτική για καριέρα. Γιατί δεν είναι μόνο το ζητούμενο να γεμίσουν το ρόστερ, αλλά και να κάνουν την διαφορά.

Τρανό παράδειγμα ο Φώτης Κίτσος, που από εξτρέμ γίνεται μπακ και του χρόνου θα έχει πιο ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα. Δεν αποκλείεται να προστεθεί στα χαφ και ο Ξενιτίδης, ο αρχηγός της δεύτερης ομάδας.

Καλά τα σχόλια για τους Λιάτσο, Τσέλιο, Μαυρουδή και Σαπουντζή. Οι Καλογερόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Τζολάκης, Σουρλής έχουν κερδίσει ήδη τον Πέδρο Μαρτίνς, με τις ευλογίες και του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Παρακολουθούνται στενά, όπως και οι άλλοι νεαροί. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα φανεί αν θα μπορέσουν να κάνουν το μεγάλο άλμα. Και σε βάθος τριετίας να έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός.

Είναι μεγάλος ο στόχος και πιο ορατός από ποτέ, να πλαισιώσουν αρκετοί παίκτες, από τις μικρές ομάδες, την πρώτη ομάδα. Γι’ αυτό και η παρουσία του Ανιγκό στην ακαδημία, που ξεκίνησε μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης και αγωνιστικής εκπαίδευσης των παιδιών.

Φυσικά και δεν θα απουσιάσουν τα μεταγραφικά μπαμ και η απόκτηση ξένων έμπειρων παικτών. Ακόμα και νεαρών ταλαντούχων. Γιατί σε κάθε γραμμή θα πρέπει να υπάρχει μια προσωπικότητα. Για να μπορέσει να δέσει όλο αυτό, αλλά και να συνεχίσει να κάνει ο Ολυμπιακός τον πρωταθλητισμό που έχει στο dna του.

Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Η Στουτγκάρδη που πιέζει για τον Έσε και ο ρόλος του πατέρα του

Ολυμπιακός μεταγραφές : Η Στουτγκάρδη που πιέζει για τον Έσε και ο ρόλος του πατέρα του

Ισχυρό το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Στουτγκάρδη για τον Έσε, αλλά το τίμημα που πρέπει να πληρώσει σε Ολυμπιακό και πατέρα είναι τεράστιο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντρέ Λουίζ: Πήγε να πάρει το 7 και δεν του το έδωσαν – Δείτε γιατί

Αντρέ Λουίζ: Πήγε να πάρει το 7 και δεν του το έδωσαν – Δείτε γιατί

Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος, Βραζιλιάνος εξτρέμ του Ολυμπιακού, φόραγε στη Ρίο Άβε το επτά, έτσι πήγε να το πάρει και στον Ολυμπιακό, αφού ήταν ελεύθερο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Κοβάσεβιτς – Μεντιλιμπαρ και Μαρινάκης με τηλεδιάσκεψη για τις μεταγραφές – «Στοπ» Μεντιλιμπαρ

Ολυμπιακός: Κοβάσεβιτς – Μεντιλιμπαρ και Μαρινάκης με τηλεδιάσκεψη για τις μεταγραφές – «Στοπ» Μεντιλιμπαρ

Ανοίγει παράθυρο μεταγραφικών κινήσεων και ο Μεντιλίμπαρ είναι κάθετος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ερωτευμένος ο Σιμεόνε με τον Σαντιάγκο Έσε

Ερωτευμένος ο Σιμεόνε με τον Σαντιάγκο Έσε

Ο Σαντιάγκο Έσε ξεχωρίζει στο Champions League με τον Ολυμπιακό και το όνομά του συνδέεται με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Παίρνει τον Κοντράσι για την ακαδημία

Ολυμπιακός: Παίρνει τον Κοντράσι για την ακαδημία

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει σε ταλέντα με την απόκτηση του Γκαμπριέλ Κοντράσι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Γιαζίτσι θέλει κάτι που δεν μπορεί να το έχει στον Ολυμπιακό!

Ο Γιαζίτσι θέλει κάτι που δεν μπορεί να το έχει στον Ολυμπιακό!

Ο Γιαζίτσι θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον Ολυμπιακό δεν το έχει κερδίσει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λεβερκούζεν με όπλο τον Μεντιλιμπαρ

Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λεβερκούζεν με όπλο τον Μεντιλιμπαρ

Η κλήρωση δεν χαρίστηκε στον Ολυμπιακό όμως ο Μεντιλιμπαρ... ξέρει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Οκτάρι, στόπερ και φορ επιπέδου Champions League η εντολη Μαρινάκη

Ολυμπιακός μεταγραφές: Οκτάρι, στόπερ και φορ επιπέδου Champions League η εντολη Μαρινάκη

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση έχει ήδη παρθεί και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει τις επαφές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Δύσκολα με ΑΕΚ ο Ορτέγκα

Ολυμπιακός νέα: Δύσκολα με ΑΕΚ ο Ορτέγκα

Ο Ορτέγκα δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα με την ΑΕΚ, οπότε την θέση του στη βασική ενδεκάδα θα πάρει ο Μπρούνο.

Ποδόσφαιρο