ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η ημέρα που έβαλε τέλος στα «πέτρινα» χρόνια (videos)

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα η σημερινή, 25η Μαΐου, την οποία δεν θα ξεχάσει ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του! Συγκεκριμένα, σαν σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν το πρωτάθλημα το 1997! Ένα πρωτάθλημα το οποίο έβαλε τέλος στα «πέτρινα» χρόνια που είχε ο Ολυμπιακός και πανηγύρισε τον τίτλο μετά από 10 χρόνια! Ήταν η σεζόν με την οποία...
Ολυμπιακός: Η ημέρα που έβαλε τέλος στα «πέτρινα» χρόνια (videos)

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα η σημερινή, 25η Μαΐου, την οποία δεν θα ξεχάσει ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του! Συγκεκριμένα, σαν σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν το πρωτάθλημα το 1997!

Ένα πρωτάθλημα το οποίο έβαλε τέλος στα «πέτρινα» χρόνια που είχε ο Ολυμπιακός και πανηγύρισε τον τίτλο μετά από 10 χρόνια! Ήταν η σεζόν με την οποία ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το ρεκόρ των 7 σερί κατακτήσεων του τίτλου, δείχνοντας ότι επέστρεψε ύστερα από τα «πέτρινα» χρόνια που έζησε.

Η φιέστα είχε γίνει στο παλιό Καραϊσκάκη, στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Καβαλά. Ματς το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 6-0 χάρη στα γκολ των Γιαννακόπουλου (2′, 87′ και 90+2′), Αλεξανδρή (13′ και 41′) και αυτογκόλ (39′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Ανατολάκης (84′ Αμανατίδης), Νταμπίζας, Πασσαλής, Σαμπανάτζοβιτς (84′ Κακλαμάνος), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (88′ Σφακιανάκης), Γκόγκιτς, Τζόρτζεβιτς.

Φυσικά με το που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση χιλιάδες κόσμου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βέβαια και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε διακοπή, εξαιτίας εισβολής οπαδών για να πανηγυρίσουν πρόωρα.

 

Σήκωσε το 7ο σερί ο Ολυμπιακός!

Σαν σήμερα το 1997 ο Ολυμπιακός είχε σηκώσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά τα «πέτρινα» χρόνια και επτά χρόνια μετά είχε κατακτήσει και το 7ο σερί με το οποίο έγραψε ιστορία!

Συγκεκριμένα, στις 25 Μαΐου 2003 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει την Ξάνθη εκτός έδρας με 5-1 και κατέκτησαν το 7ο σερί πρωτάθλημά τους, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ ξανά άλλη ομάδα.

Σκόρερ του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό οι Χούτος (3′ και 25′), Γιαννακόπουλος 45+1′), Αλεξανδρής (68′), Καστίγιο (85′), ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ζίσκοβ (18′).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης (81′ Ελευθερόπουλος), Αμανατίδης, Κωστούλας, Άντζας, Βενετίδης, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Χούτος (79′ Καστίγιο), Οφορίγκουε (66′ Αλεξανδρής).

Ολυμπιακός: Η επιστροφή…

Τη σεζόν 2003-04 ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, σταματώντας του έτσι το σερί των 7 κατακτήσεων. Μία χρονιά μετά όμως οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στους τίτλους.

Και στις 25 Μαΐου του 2005 με τη νίκη τους μέσα στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή με 1-0, χάρη στο γκολ του Οκκά, γύρισαν στην Αθήνα και πανηγύρισαν το ίδιο βράδυ τον τίτλο τους στο Καραϊσκάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Γεωργάτος (80′ Μαυρογενίδης), Στολτίδης, Ταραλίδης, Οκκάς (80′ Καστίγιο), Τζόρτζεβιτς (80′ Μαυρογενίδης), Ριβάλντο (90+3′ Καφές), Τζιόβανι.

 

Δημήτρης Μαργωμένος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Νέος προπονητής για Ελ Κααμπί

Νέος προπονητής για Ελ Κααμπί

Ορόσημο για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί η παρουσία του με το Μαρόκο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλάζει προπονητή το Μαρόκο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπόντο Γκλιμτ: Ο παίκτης που ήθελαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ

Μπόντο Γκλιμτ: Ο παίκτης που ήθελαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ

Ο εμβληματικός παίκτης της Μπόντο Γκλιμτ που είχαν βάλει στο μάτι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και τον ήθελαν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί ο Μεντιλίμπαρ είναι αξεπέραστος – Και τι χρειάζεται για να γίνει ακόμη καλύτερος

Γιατί ο Μεντιλίμπαρ είναι αξεπέραστος – Και τι χρειάζεται για να γίνει ακόμη καλύτερος

ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει γράψει μια διετία που μοιάζει… παρανοϊκή για τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η τρελή απόκρουση του Τζολάκη εκτοξεύει την αξία του

Η τρελή απόκρουση του Τζολάκη εκτοξεύει την αξία του

Ο Τζολάκης «κατέβασε» για άλλον έναν αγώνα τα ρολά και όταν αυτό συμβαίνει στο Champions League, τα... νέα κυκλοφορούν με ταχύτητα του φωτός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πως θα του βγει σε καλό ο αποκλεισμός από το Champions League

Ολυμπιακός: Πως θα του βγει σε καλό ο αποκλεισμός από το Champions League

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο να κερδίζει, αυτό είναι δεδομένο αλλά ο αποκλεισμός από την Ευρώπη μπορεί να έχει και τα καλά του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Λάθος που έφυγε αυτός ο παίκτης

Ολυμπιακός: Λάθος που έφυγε αυτός ο παίκτης

Ο Ολυμπιακός έχει ένα ζήτημα σε συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού και τον Ιανουάριο έκανε σημαντική αλλαγή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Μπάγερ Λεβερκούζεν μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού

Η πρόκριση της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί του Ολυμπιακού τη φέρνει μπροστά σε δύο μεγαθήρια ως πιθανούς αντιπάλους

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Υπάρχει θέμα με τον Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό

Υπάρχει θέμα με τον Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό

Ο Ελ Κααμπί δεν προσφέρει τα γκολ που λείπουν από τον Ολυμπιακό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το πείραμα που δεν πέτυχε στον Ολυμπιακό

Το πείραμα που δεν πέτυχε στον Ολυμπιακό

Δεν είναι η πρώτη φορά, έχει συμβεί ξανά στον Ολυμπιακό αλλά αυτή τη φορά δεν μπορεί να πει κάποιος πως πέτυχε

Ποδόσφαιρο