ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καλά κρατεί χωρίς τα «βαριά» χαρτιά ο Ολυμπιακός

Είναι στην κορυφή χωρίς τους Βαλμπουενά, Φορτούνη...
Καλά κρατεί χωρίς τα «βαριά» χαρτιά ο Ολυμπιακός

Τι και αν αγωνίζεται ο Ολυμπιακός χωρίς δύο από τους ηγέτες του, έχει καταφέρει να βρίσκεται μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος της Super League 1.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από το τρίποντο που πήραν απέναντι στον Ατρόμητο κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στη νέα διακοπή του πρωταθλήματος για τις Εθνικές ομάδες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την αρχή της σεζόν δεν έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Φορτούνη. Δεν είναι μόνο ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, αλλά είναι και ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Είναι ο ποδοσφαιριστής στον οποίο είχε στηθεί όλη η ομάδα αφού μιλάμε για παίκτη που μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του με τις ενέργειές του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολυμπιακός: Συμμαχία για τον τίτλο… (vids)

Όμως στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων» τραυματίστηκε και υπέστη ρήξη χιαστών. Με αποτέλεσμα να μένει εκτός αγωνιστικής δράσης από τον Ιούλιο μέχρι τώρα. Οι ενδείξεις πάντως είναι θετικές καθώς φαίνεται ότι θα επιστρέψει νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Τα έχει πάει καλά όσον αφορά την αποθεραπεία του και δεν αποκλείεται ακόμη και το Δεκέμβριο να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα στο Ρέντη.

Έγινε ηγέτης, όμως του λείπει…

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν αυτός ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Κώστα Φορτούνη, όσον αφορά τον ηγέτη του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος εξ αρχής είχε όλα τα φόντα για να πάρει την ομάδα πάνω του. Είναι τέτοια η θέση όπως και η αξία του που ήταν ο ιδανικός για να καλύψει το κενό του αρχηγού.

Το κατάφερε και με το… καλημέρα ο Βαλμπουενά αυτό.

Μπόρεσε αμέσως να δείξει την αξία του και βοήθησε τα μέγιστα για να μπει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League. Έγινε σημείο αναφοράς ο Βαλμπουενά για τους αντιπάλους των Πειραιωτών.

Η τύχη ή μάλλον η ατυχία, τα έφερε έτσι για να λείψει και ο Βαλμπουενά.

Τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε στα ματς με ΟΦΗ, ΑΕΚ, ενώ δεν ήταν έτοιμος 100% με Ξάνθη και Μπάγερν Μονάχου παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε. Όπως έμεινε εκτός και με τον Ατρόμητο. Ματς στα οποία ο Ολυμπιακός είχε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Κάτι κέρδισε, κάτι έχασε ο Ολυμπιακός…

Όπως ήταν λογικό ο Ολυμπιακός έχασε πράγματα αγωνιζόμενος χωρίς Φορτούνη και Βαλμπουενά. Με έναν από τους δύο να είναι καλά μέσα στην Ξάνθη θα μπορούσε να είχε πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Από την άλλη όμως κάτι κέρδισαν κιόλας οι «ερυθρόλευκοι».

Το κέρδος είχε να κάνει με τον Μαντί Καμαρά. Από τη στιγμή που έλειπε και ο Βαλμπουενά ο Πέδρο Μαρτίνς γύρισε το σύστημά του σε 4-3-3 με τρία χαφ (Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά).

Μέσα απ’ αυτό το σύστημα και τα συνεχόμενα ματς βρήκε ρυθμό ο Καμαρά και έγινε πλέον βασικό μέλος της ομάδας.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Δημήτρης Μαργωμένος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός αναμέτρηση με ένταση ρυθμό και διαφορά ποιότητας που μπορεί να κρίνει τις ισορροπίες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός Β' - Πανιώνιος αναμέτρηση με ένταση τακτική πειθαρχία και μάχη στο κέντρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Η παράδοση στις Σέρρες

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός: Η παράδοση στις Σέρρες

Ο Ολυμπιακός μετρά 12 σερί νίκες επί του Πανσερραϊκού και παραμένει αήττητος στα 18 τελευταία μεταξύ τους στο πρωτάθλημα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αποθέωση στις Σέρρες

Ολυμπιακός: Αποθέωση στις Σέρρες

Ο Ολυμπιακός έφτασε στις Σέρρες για το ματς με τον Πανσερραϊκό και γνώρισε θερμή υποδοχή από εκατοντάδες οπαδούς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Και ο Ολυμπιακός θύμα του νέου Champions League

Και ο Ολυμπιακός θύμα του νέου Champions League

Το νέο format του Champions League φέρνει επαναλαμβανόμενα ζευγάρια. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά απέναντι στη Λεβερκούζεν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αποστολή Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό – Εκπλήξεις

Ολυμπιακός: Αποστολή Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό – Εκπλήξεις

Με εκπλήξεις η αποστολή του Ολυμπιακού από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κ15 Ολυμπιακού: Νίκη 2-0 επί του Πανσερραϊκού

Κ15 Ολυμπιακού: Νίκη 2-0 επί του Πανσερραϊκού

Η Κ15 του Ολυμπιακού επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού για τη Super League K15 και διατήρησε το νικηφόρο σερί της.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Προβληματισμός στον Ολυμπιακό

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό

Έγινε χαμός με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως έχει κάνει τη διαφορά μέσα στη σεζόν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τον έχει ήδη πουλήσει σε ομάδα του BIG 4!

Τον έχει ήδη πουλήσει σε ομάδα του BIG 4!

Τα σενάρια για τον… εξαφανισμένο Τσαντίλα δίνουν και παίρνουν. Έχει γίνει το deal για πώληση σε μεγάλη ΠΑΕ της Super League το καλοκαίρι;

Ποδόσφαιρο