ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: «Γολγοθάς» τον Φλεβάρη…

Η καταστρατήγηση του ΚΑΠ, η μεγάλη διαφορά στο «πριν» και το «μετά», και οι σκέψεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός για προσφυγή στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την ανατροπή της απόφασης που έλαβε η Super League.
Ολυμπιακός: «Γολγοθάς» τον Φλεβάρη…

Ο Ολυμπιακός παίζει ουσιαστικά μία ολόκληρη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών (14-24/2/19). Καμία διευκόλυνση στους «ερυθρόλευκους», αν και είναι οι μόνοι που εκπροσωπούν τη χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) είναι ρητός: η αναβληθείσα 15η αγωνιστική, έπρεπε να διεξαχθεί ως εμβόλιμη. Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε να γίνει στις 12-14 Ιανουαρίου 2019 και να μεταθέσει το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα, οπότε ο Ολυμπιακός αρχίζει το νέο έτος, στο πλαίσιο της Super League, με τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ (πιθανότατα στις 13/1). Στο Λιμάνι, δεν έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς γνωρίζουν πια άριστα ότι η περίφημη «εξυγίανση» κάνει ό,τι μπορεί για να τους φράξει το δρόμο. Με τα νέα δεδομένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τέσσερις δύσκολους αγώνες σε δέκα ημέρες, που ουσιαστικά θα κρίνουν τη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η απόφαση του Δ.Σ. της Λίγκας «πληγώνει» τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει χαρακτήρα και προσωπικότητα, καθώς από τις 14 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου θα παίξει τέσσερα κρίσιμα ματς, διακυβεύοντας το μέλλον του εντός και εκτός συνόρων, στη σεζόν. Ο πρώτος αγώνας με την Ντιναμό Κιέβου για τη φάση των «32» του Europa League είναι προγραμματισμένος για τις 14 Φεβρουαρίου, στην έδρα των «ερυθρόλευκων». Στις 16 του μήνα, η αποστολή του Ολυμπιακού θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και στις 17/2 θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της Super League. Με την επιστροφή στο Ρέντη, ακολουθεί νέο ταξίδι για το Κίεβο, καθώς στις 21/2 θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός με την ουκρανική ομάδα, ενώ στις 24/2 ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Να σημειωθεί πως από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός θα δώσει 11 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, μέσα σε διάστημα 48 ημερών. Το πρόγραμμα είναι βαρύ και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο λόγω των ταξιδιών που θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι». Σε Ξάνθη, Λιβαδειά, Ιωάννινα, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Κίεβο. Αυτά είναι τα 6 σίγουρα. Ενδέχεται οι αγώνες και τα ταξίδια να αυξηθούν σε 12 και 7, αντίστοιχα, ανάλογα με το αν η ομάδα συνεχίσει στο Κύπελλο και τη μετέπειτα κλήρωση για την προημιτελική φάση, το πρώτο ματς της οποίας θα διεξαχθεί αρχές Φλεβάρη.

Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός σκέφτονται να προσφύγουν στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, μετά την απόφαση της Super League για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος από την 15η αγωνιστική, με σκοπό την ανατροπή της.

Η διαφορά είναι μεγάλη

Προφανώς και ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι το πρόγραμμά του είναι επιβαρυμένο στο δεύτερο μισό της σεζόν, από τη στιγμή που βρίσκεται ακόμα μέσα και στους τρεις στόχους του, αλλά η μετάθεση του Πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα διαφοροποιεί τα δεδομένα εις βάρος των «ερυθρόλευκων». Αν το Πρωτάθλημα συνεχιζόταν κανονικά, τότε η ομάδα του Πειραιά θα έδινε το παιχνίδι στην έδρα του ΠΑΟΚ πέντε ημέρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση με την Ντινάμο Κιέβου, ενώ τώρα θα αγωνιστεί στην Τούμπα ενδιάμεσα των δύο αγώνων με την ουκρανική ομάδα! Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ, έχοντας την επιβάρυνση του ταξιδιού στην Ουκρανία, ενώ αν τα πράγματα κυλούσαν βάσει κανονισμού θα αντιμετώπιζε τους «κιτρινόμαυρους», μετά το πρώτο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

*Η UEFA γνωστοποίησε το πλήρες πρόγραμμα των ματς για τη φάση των «32» του Europa League. Ο πρώτος αγώνας Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, με ώρα έναρξης στις 19:55. Ο επαναληπτικός θα γίνει στο «Ολιμπίσκι», την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, με ώρα έναρξης στις 22:00.

Ολυμπιακός: Το ζόρικο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Γυρίζει άρον άρον ο Ελ Κααμπί – Στην Αθήνα την Δευτέρα το βράδυ – Παίζει με Λεβερκούζεν

Ολυμπιακός: Γυρίζει άρον άρον ο Ελ Κααμπί – Στην Αθήνα την Δευτέρα το βράδυ – Παίζει με Λεβερκούζεν

Ο Ελ Κααμπί αγωνίστηκε για 80 λεπτά στον τελικό της Ραμπάτ που κρίθηκε στην παράταση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Βρήκε επιθετικό, δεν είναι ο Ταρεμί

Νότιγχαμ Φόρεστ: Βρήκε επιθετικό, δεν είναι ο Ταρεμί

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει καταλήξει στην περίπτωση του Λορέντσο Λούκα για τη θέση του επιθετικού, που είχε ακουστεί ο Ταρεμί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στους τρεις Νιγηριανούς που ανέβασαν μετοχές μετά το AFCON και ο Μπρούνο

Στους τρεις Νιγηριανούς που ανέβασαν μετοχές μετά το AFCON και ο Μπρούνο

Το AFCON λειτούργησε ξανά ως βιτρίνα και για κάποιους Νιγηριανούς ως εισιτήριο για το επόμενο βήμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: «Ο Μαρινάκης θέλει να πάρει τον Αντρέ Λουίζ στον Ολυμπιακό»

Ολυμπιακός: «Ο Μαρινάκης θέλει να πάρει τον Αντρέ Λουίζ στον Ολυμπιακό»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει ο Ολυμπιακός να είναι η επόμενη ομάδα του Αντρέ Λουίζ, υποστηρίζουν στη Βραζιλία

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός γυναίκες: 81 γκολ και μηδέν παθητικό

Ολυμπιακός γυναίκες: 81 γκολ και μηδέν παθητικό

Ο Ολυμπιακός σκοράρει ασταμάτητα και δεν δέχεται γκολ σε ένα σερί που δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Τρίβει τα χέρια του ο Ελ Κααμπί!

Ολυμπιακός: Τρίβει τα χέρια του ο Ελ Κααμπί!

Μόνο ευνοημένος μπορεί να βγει από τη μετριότητα του Ολυμπιακού ο Ελ Κααμπί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Καταστροφικός ο αλγόριθμος και το ενδιαφέρον Μπράιτον για Κοστίνια

Ολυμπιακός νέα: Καταστροφικός ο αλγόριθμος και το ενδιαφέρον Μπράιτον για Κοστίνια

Ο νεαρός Πορτογάλος μόλις έμαθε για το ενδιαφέρον της Μπράιτον κατακλίστηκε από το άγχος και έγινε άλλος παίκτης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μεντιλίμπαρ αλλάζει τα δεδομένα στις μεταγραφές

Ο Μεντιλίμπαρ αλλάζει τα δεδομένα στις μεταγραφές

Ο τρόπος που αμύνεται ο Ολυμπιακός με Μεντιλίμπαρ καθορίζει πλέον και το ποιοι παίκτες χωρούν στο ρόστερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεύτερη σερί ήττα για τη Λεβερκούζεν πριν τον Ολυμπιακό

Δεύτερη σερί ήττα για τη Λεβερκούζεν πριν τον Ολυμπιακό

Η Λεβερκούζεν γνώρισε νέα ήττα στη Bundesliga και το βλέμμα της στρέφεται τώρα στο ματς με τον Ολυμπιακό με ένα ακόμη θέμα στο ιατρικό δελτίο.

Ποδόσφαιρο