ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πόσο θα μπορούσε να αυξηθεί η χωρητικότητα του Γεώργιος Καραϊσκάκης; – 50.000 είναι καλά ή 60.000;

Πιο είναι το πιο εύκολο σενάριο και πως θα μπορούσε να γίνει και δεύτερο διάζωμα.
Πόσο θα μπορούσε να αυξηθεί η χωρητικότητα του Γεώργιος Καραϊσκάκης; – 50.000 είναι καλά ή 60.000;

Το Γεώργιος Καραϊσκάκης έχει χωρητικότητα περίπου 32.115 θέσεων. Για να αυξηθεί στις 50.000 ή 60.000 θέσεις, θα απαιτούσε σημαντική ανακατασκευή, αν όχι πλήρη ανακατασκευή του άνω διαζώματος ή ακόμα και προσθήκη τρίτου διαζώματος.

Αύξηση στις 40.000-45.000 θέσεις θα μπορούσε να επιτευχθεί με πιθανή αναδιαμόρφωση των κερκίδων και βελτιστοποίηση των υφιστάμενων χώρων. Θα μπορούσε να να αυξηθεί η χωρητικότητα με επιπλέον σειρών καθισμάτων, χωρίς ριζικές αλλαγές στη δομή.

Αντίθετα, αύξηση στις 50.000-60.000 θέσεις θα απαιτούσε είτε την προσθήκη νέου διαζώματος είτε την κατεδάφιση και ανοικοδόμηση μεγάλου μέρους του σταδίου. Το οικόπεδο είναι σχετικά περιορισμένο λόγω των γύρω δρόμων και των υποδομών, οπότε η υψομετρική αύξηση θα ήταν μονόδρομος.

Για αύξηση της χωρητικότητας του Γεώργιος Καραϊσκάκης σε 50.000 θέσεις, το κόστος θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100-150 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, για 60.000 θέσεις, ίσως απαιτούνταν εξ ολοκλήρου νέο γήπεδο, με κόστος άνω των 200-250 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα, η βιωσιμότητα ενός τέτοιου έργου εξαρτάται από τη χρήση του σταδίου (π.χ. αν φιλοξενούσε συχνά διεθνείς διοργανώσεις).

Μια επέκταση στις 40.000-45.000 θέσεις φαίνεται πιο ρεαλιστική ενώ για 50.000-60.000, η λύση μάλλον θα ήταν νέο γήπεδο.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Η δύσκολη διαχείριση του Ταρέμι ακόμα και χωρίς Ελ Κααμπί και ο ρόλος του Γιάρεμτσουκ

Ολυμπιακός νέα: Η δύσκολη διαχείριση του Ταρέμι ακόμα και χωρίς Ελ Κααμπί και ο ρόλος του Γιάρεμτσουκ

Ο Μεχντί Ταρέμι δεν είναι εύκολος στη διαχείρισή του ακόμα και τώρα που θα απουσιάσει ο Ελ Κααμπί

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: Ολυμπιακός – Κηφισιά κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός – Κηφισιά κανάλι: Πού θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός και Κηφισιά αναμετρώνται στη Super League, με τους ερυθρόλευκους φαβορί αλλά τους φιλοξενούμενους έτοιμους να τα δώσουν όλα.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking και Champions League: Ποιος να το ‘λεγε πως ο Παναθηναϊκός με τη Σαχτάρ θα έφερνε μπελά στον Ολυμπιακό

UEFA Ranking και Champions League: Ποιος να το ‘λεγε πως ο Παναθηναϊκός με τη Σαχτάρ θα έφερνε μπελά στον Ολυμπιακό

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ μείωσε την απόσταση στη μάχη για το απευθείας εισιτήριο στη League Phase του Champions League, όμως ο Ολυμπιακός παραμένει σε θέση ισχύος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ο Ολυμπιακός παραμένει ψηλά στη μάχη για απευθείας θέση στο Champions League 2026 με τον συντελεστή να παίζει καθοριστικό ρόλο .

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Πλέον Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Β' λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία και αυτό μόνο κερδισμένο τον Ολυμπιακό και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας θα βγάλει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ήθελε να παίξει ο Ποντένσε κόντρα στην Κηφισιά, ζορίστηκε να δείξει με τον Ηρακλή και την «πάτησε»…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Έχει πολλά θέματα ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την Κηφισιά. Τι θα κάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά ο πλέον άτυχος!

Ολυμπιακός: Πρώτος, αλλά ο πλέον άτυχος!

Γιατί τα είχαν με την τύχη τους στον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτόν σκέφτεται να επαναφέρει ο Ολυμπιακός

Αυτόν σκέφτεται να επαναφέρει ο Ολυμπιακός

Η κουβέντα για αριστερό μπακ και οι σκέψεις για διακοπή του δανεισμού του Αθανασίου.

Ποδόσφαιρο