ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα δύσκολα ο Ολυμπιακός

Ζόρια για τον Ολυμπιακό αν περάσει τη Λουκέρνη
Στα δύσκολα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Λουκέρνη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και αν η ομάδα του Πειραιά πάρει την πρόκριση, θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης τον νικητή του ζευγαριού Μπασάκσεχιρ – Μπέρνλι.

Θα έλεγε κανείς πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε και καλύτερη τύχη στην κλήρωση, καθώς και οι δύο πιθανοί του αντίπαλοι είναι ομάδες που δεν μπορείς κανείς να τις προσπεράσει έτσι αβασάνιστα.

Η τουρκική Μπασάκσεχιρ, ομάδα που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, σαφώς δεν έχει την αίγλη της Γαλατά ή της Φενέρ, αλλά πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος κι αυτό λέει πολλά.

Μάλιστα ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση με την Φενέρ ενώ είχε μόλις τρεις βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Γαλατά. Δεν είναι τυχαίο πως η Μπασάκσεχιρ διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι το φινάλε και το έχασε από δικές τις αβλεψίες. Οι «κακές» γλώσσες λένε πως είναι η αγαπημένη ομάδα του «Σουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αγωνίζεται στο νεόκτιστο (2014) «Başakşehir Fatih Terim Stadium» χωρητικότητας 17.800 θεατών. Προπονητής της από το 2014 είναι ο Αμπντουλάχ Αφτσί. Οι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι ο πρώην «ερυρθόλευκος» Μανουέλ Ντα Κόστα και ο άλλοτε άσος του Ατρομήτου Στέφανο Ναπολεόνι, ενώ πλαισιώνονται από τους: Αντεμπαγιόρ, Εμρέ, Βολκάν, Ελία και Ινλέρ.

Η Μπέρνλι, μια από τις ιστορικότερες ομάδες του νησιού, έκανε εντυπωσιακή σεζόν πέρυσι στην Αγγλία, καθώς τερμάτισε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Πριν από λίγες ώρες έκανε αίσθηση στη Βρετανία, καθώς εκταμίευσε το ποσό ρεκόρ για μεταγραφή των 15 εκατομμυρίων λιρών για να κάνει δικό της τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό, Μπεν Γκίμπσον, από την Μίντλεσμπρο. Ο ταλαντούχος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αγγλικό σύλλογο, μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Οι «κλάρετς», όπως ονομάζονται, έχουν δύο πρωταθλήματα (1921, 1960), ένα κύπελλο (1914) και τίτλους σε χαμηλότερες κατηγορίες. Έδρα της Μπέρλνι είναι το «Turf Moor» χωρητικότητας 21.944 θεατών και θεωρείται δύσκολη έδρα.

Προπονητής είναι ο Σον Ντάις, ενώ από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο Στίβεν Ντεφούρ που είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό, ο Άαρον Λένον και ο διεθνής και αρχηγός τους τερματοφύλακας Τομ Χίτον.

Νέα εξέλιξη: Στην Αθήνα για τον Ολυμπιακό ο Νάτχο

Ξανά στο προσκήνιο ο Χασάν για Ολυμπιακό

 

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Προβληματισμός για Ποντένσε και όλα στον αέρα

Ολυμπιακός μεταγραφές: Προβληματισμός για Ποντένσε και όλα στον αέρα

Έτσι την... πάτησε και ο Όρτα, έτσι θα την... πατήσει και ο Ποντένσε αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στον δεύτερο γύρο.

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός μεταγραφές: Διπλό χτύπημα από Αστέρα Τρίπολης με Πιέρρο και Κοντράσι

Ολυμπιακός μεταγραφές: Διπλό χτύπημα από Αστέρα Τρίπολης με Πιέρρο και Κοντράσι

Διπλή, πολλά υποσχόμενη κίνηση με Πιέρρο και Κοντράσι, επένδυση σε δύο επιθετικούς του 2009, με προοπτική και πλάνο εξέλιξης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός και Πράτες, δυσκολεύει με Ντόρτμουντ μπροστά

Ολυμπιακός και Πράτες, δυσκολεύει με Ντόρτμουντ μπροστά

Η υπόθεση του Καουά Πράτες περιπλέκεται για τον Ολυμπιακό καθώς η Ντόρτμουντ έκανε κίνηση και ο παίκτης δείχνει θετικός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αν φύγει ο Ταρέμι για Νότιγχαμ, ανοίγει ο δρόμος για Μπετανκόρ

Αν φύγει ο Ταρέμι για Νότιγχαμ, ανοίγει ο δρόμος για Μπετανκόρ

Ο Μπετανκόρ έγινε πρωταγωνιστής στην Αλμπαθέτε όμως στο λιμάνι υπάρχει πλαίσιο επιστροφής τον Γενάρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Άλλο Τάιρικ Τζόουνς και άλλο… Μίγια

Ολυμπιακός: Άλλο Τάιρικ Τζόουνς και άλλο… Μίγια

Άλλο μπάσκετ, άλλο ποδόσφαιρο και όποιος τα βάζει στο ίδιο ζύγι χάνει την ουσία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι μεταγραφών

Ολυμπιακός μεταγραφές: Άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι μεταγραφών

Ο Βάσκος ήταν ξεκάθαρος τι ήθελε το καλοκαίρι. Τον Μίγια ήθελε στο κέντρο, πρώτος τώρα σε ασίστ στην Ισπανία και τον Χιλ (τρεις ασίστ φέτος) και οι δύο ποδοσφαιριστές της Χετάφε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: «Καβάλα στ’ άλογο» ο Γκαγκάτσης – Το πλάνο της ΚΕΔ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Διαιτησία: «Καβάλα στ’ άλογο» ο Γκαγκάτσης – Το πλάνο της ΚΕΔ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Δικαιωμένοι αισθάνονται Γκαγκάτσης και Λανουά για την επιλογή Ελλήνων διαιτητών στους προημιτελικούς του Κυπέλλου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αποθέωσε Τσακαλίδη ο Κουτσιαύτης – Αναλυτικά όσα είπε για τους Έλληνες διαιτητές (vid)

Αποθέωσε Τσακαλίδη ο Κουτσιαύτης – Αναλυτικά όσα είπε για τους Έλληνες διαιτητές (vid)

Θετικά αξιολόγησε τη διαιτησία των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ο Κουτσιαύτης, ξεχωρίζοντας τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη και μιλώντας για εμφανίσεις υψηλού επιπέδου από Έλληνες διαιτητές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ευθύνες ο Μεντιλίμπαρ, αλλά να είχε και Μίγια, Βιθέντε ή Χιλ…

Ολυμπιακός : Ευθύνες ο Μεντιλίμπαρ, αλλά να είχε και Μίγια, Βιθέντε ή Χιλ…

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό για τις ευθύνες του Μεντιλίμπαρ κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη σεζόν, αλλά να είχε και κάποια μεταγραφή που ζήτησε…

Ποδόσφαιρο