ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο συνέδριο της Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός

Το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο «Sports Science Week», που διοργάνωσε η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.
Στο συνέδριο της Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από την ιατρική της ομάδα στο συνέδριο «Sports Science Week», που διοργάνωσε η Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να δίνει το «παρών» σε όλα τα μεγάλα ραντεβού παγκοσμίως. Ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Θέος, και ο διατροφολόγος των «ερυθρόλευκων», Ερνάνι Γκόμες, συμμετείχαν στην επιστημονική συνάντηση που διοργάνωσε η Μπαρτσεκόνα και διεξήχθη στη Βαρκελώνη την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η Ιατρική ομάδα του Ολυμπιακού, ο έμπειρος στην πρόληψη και αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Δ/ντης στο Metropolitan και ιατρός της ομάδας μας, κος Χρήστος Θέος και ο αθλητικός διατροφολόγος κος Hernani Gomez, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τεράστιο σε αξία επιστημονικό meeting που διεξήχθη στην Βαρκελώνη στις 8, 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2018, στο Camp Nou, με τίτλο «Sports Science Week».

Πρόκειται για ένα σημαντικού ενδιαφέροντος Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα και το Gatorade Sports Science Institute, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητούνται και αναλύονται θέματα, τα οποία αφορούν στους τραυματισμούς, τη διατροφή και την βελτιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά και γενικά στα διαφορά σπορ.

Oι κ.κ. Χρήστος Θέος και Ερνάνι Γκόμες εκπροσωπούν επάξια τον Σύλλογο μας, συμμετέχοντας ενεργά και παρακολουθώντας τις εργασίες του Συνεδρίου. Μάλιστα ο κ. Gomes είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα αθλητικής διατροφής και να ανταλλάξει απόψεις με τους διατροφολόγους μεγάλων ομάδων.

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια συνάντηση, στην οποία οι ιατρικές ομάδες των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών συλλόγων του κόσμου συναντώνται, για καθορίσουν τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση των κακώσεων στο ποδόσφαιρο και στην βελτιστοποίηση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών.

Το Συνέδριο ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη:

1) Sports Medicine Conference
2) Strength in Team Sports
3) 1st Sports Nutrition Conference: Theory to Practice

Το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού μοιράστηκε γνώση και εμπειρία, με άλλους 362 επαγγελματίες από 47 χώρες. Αριθμός μεγάλος, ο οποίος αν μη τι άλλο διασφάλιζε μεγάλη ποικιλία σε απόψεις, σε θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εφαρμογή των νέων μεθόδων, επάνω στην πρόληψη και θεραπεία των τραυματισμών, αλλά και την αθλητική διατροφή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρόντες ήταν ειδικοί (είτε ως ομιλητές είτε ως απλοί συμμετέχοντες) από τα μεγαλύτερα κλαμπ, όπως η Μπαρτσελόνα (διοργανώτρια γαρ) η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Πόρτο, η Μπενφίκα, ο Άγιαξ, η Αθλέτικ, ή και εκτός Ευρώπης, όπως η Αλ Χιλάλ. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα πάμπολλα μεγάλα ονόματα, τα οποία έδιναν το παρών στο εν λόγω Συνέδριο.

Πέραν των αθλητικών παραγόντων και γιατρών, όμως, παρόντα ήταν μεγάλα Επιστημονικά Ιδρύματα, ειδικευόμενα στους τομείς, για τους οποίους έλαβαν χώρα τα σεμινάρια. Το High Performance Center of Sant Cugat del Valles της Βαρκελώνης, αλλά και επιστήμονες από άλλα σημαντικά Επιστημονικά Κέντρα της Ευρώπης, όπως το Lodonborough, το Exeter University, το Maastricht University και πολλά άλλα».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αύξησε και άλλο ο Ολυμπιακός τα λεφτά που ζητά για Μουζακίτη – Που έφτασε

Αύξησε και άλλο ο Ολυμπιακός τα λεφτά που ζητά για Μουζακίτη – Που έφτασε

Το ενδιαφέρον της Μπράιτον για τον Χρήστο Μουζακίτη δεν σβήνει και ο Ολυμπιακός ανεβάζει τον πήχη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Παίρνει επιθετικό και υπάρχει λόγος

Ολυμπιακός μεταγραφές: Παίρνει επιθετικό και υπάρχει λόγος

Ο επιθετικός του που έχει κινήσει τις διαδικασίες να βρει ομάδα για να πάρει μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Φεύγει ο Γιάρεμτσουκ – Έφερε πρόταση

Ολυμπιακός: Φεύγει ο Γιάρεμτσουκ – Έφερε πρόταση

Ολυμπιακός: Ο Γιάρμετσουκ θεωρεί πως έχει πολλά να δώσει ακόμα και να πάρει το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Πάνε για βασικοί με την ΑΕΚ Μπρούνο και Σιπιόνι

Ολυμπιακός νέα: Πάνε για βασικοί με την ΑΕΚ Μπρούνο και Σιπιόνι

Οι δύο παίκτες από τους λεγόμενους αναπληρωματικούς κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα άλλαξε όλα ο Ποντένσε

Τα άλλαξε όλα ο Ποντένσε

Το... γύρισε ο Ποντένσε με τον Μεντιλίμπαρ να τρίβει τα χέρια του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αποθέωση Μπρούνο, Ποντένσε και Σιπιόνι

Ολυμπιακός: Αποθέωση Μπρούνο, Ποντένσε και Σιπιόνι

Μετά το δύσκολο όπως αποδείχτηκε παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον Βόλο (1-0), ο Μεντιλίμπαρ ξεχώρισε τους τρεις ποδοσφαιριστές για την απόδοσή τους και τους το είπε και στου Ρέντη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί είπε το «ναι» για Μπρόζοβιτς ο Μεντιλίμπαρ!

Γιατί είπε το «ναι» για Μπρόζοβιτς ο Μεντιλίμπαρ!

Ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει περισσότερο στην εμπειρία παρά στη φιλοδοξία των ποδοσφαιριστών.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα : Πότε θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι ο Αντρέ Λουίζ

Ολυμπιακός νέα : Πότε θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι ο Αντρέ Λουίζ

Πιο το επικρατέστερο σενάριο να δούμε για πρώτη φορά τον Αντρέ Λουίζ να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Ανέβηκαν οι τόνοι όπως ποτέ άλλοτε στην εκπομπή του Gazzetta. Ήθελε να φύγει από την εκπομπή ο Νικολακόπουλος εξαιτίας του Αθανασίου

Ποδόσφαιρο