Το λάθος του Μεντιλίμπαρ δεν ήταν οι δυο επιθετικοί
Η σκέψη αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει, η άλλη όμως όχι…
Το ότι έχει χαλαρώσει ο Ολυμπιακός φαίνεται… από χιλιόμετρα μακριά.
Η κίτρινη ας πούμε που «εκβιάζει» ο Έσε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ είναι ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει την παραπάνω πραγματικότητα.
Στο Καραϊσκάκης, με τον κόσμο να «μπιζάρει» την ομάδα, ενδεχομένως να υπάρξει επιστροφή στις… κανονικές ρυθμίσεις.
Ο Μεντιλίμπαρ, τα πήρε όλα πάνω του ακόμα και την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Γιάρεμτσουκ και Ελ Κααμπί.
Ένα ανούσιο ρίσκο, μιας και δεύτερος προέρχεται από τραυματισμό που τον κράτησε αρκετό, για τα δεδομένα του, διάστημα εκτός.
Το λέω ρίσκο γιατί θα πρέπει κανονικά να ξεκινήσει ο ένας και να μπει ο άλλος αλλαγή κάποια στιγμή ώστε να είναι «φρέσκοι» και υγιείς για το μετά…
Βέβαια αν ο Ολυμπιακός έβγαινε μπροστά στο σκορ κάποια στιγμή, μάλλον θα είχαμε την αντικατάσταση του ενός επιθετικού με ένα μέσο ή εξτρέμ και διαφοροποίηση του σχηματισμού.
Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι πως ο Πιρόλα δεν είναι ακραίος μπακ. Είναι κεντρικός αμυντικός που σε ειδικές καταστάσεις μπορεί να μετακινηθεί στα άκρα της άμυνας.
Αν έχει μάλιστα μπροστά του και τον Τσικίνιο που με τη σειρά του δεν είναι καθαρός ακραίος μεσοεπιθετικός τότε ολόκληρη η πτέρυγα καταντά δύσβατη.
Ακόμα κι αν πρέπει να συνδράμουν με τις εναλλάξ κινήσεις τους μέσα – έξω οι δύο επιθετικοί.
Βέβαια το ποδόσφαιρο δεν είναι υποθετική υπόθεση και οι παίκτες, όταν θέλουν και μπορούν, μαζί με τον παράγοντα τύχη είναι εκείνοι που κάνουν μάγκα τον προπονητή.
Απολαυστικός πάντως και αυτή τη φορά ο Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του.