ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Άρης το γύρισε σε mode… τελικού, σάρωσε τη Λαμία με «4άρα» στο Β΄ ημίχρονο!

Με δύο γκολ του Μορόν και σπουδαία εμφάνιση του Φατόρε (γκολ και ασίστ), ο Άρης νίκησε τη Λαμία με 4-2, σκοράροντας 4 φορές στο Β΄ ημίχρονο.
Όταν ο Άρης το γύρισε σε mode… τελικού, σάρωσε τη Λαμία με «4άρα» στο Β΄ ημίχρονο!

Η Λαμία ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 2-0 (35′ Τζανετόπουλος, 44′ Μάλτσι), όμως ο Άρης ήταν σαρωτικός στο δεύτερο (47′, 78′ Μορόν, 76′ Φατόρε, 89′ Φετφατζίδης) για να επικρατήσει τελικά με 4-2 στο ΔΑΚ Λαμίας, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Στους 55 βαθμούς ο Θεός του πολέμου μετά την 16η νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ τα 19 γκολ έφτασε απόψε ο Λορέν Μορόν με τα δύο που σημείωσε, έχοντας πλέον δύο περισσότερο από τον Ελ Κααμπί στη μάχη για τον πρώτο σκόρερ.

Στους 35 βαθμούς έμεινε η Λαμία μετά την 18η ήττα της συνολικά στη Super League.






Πώς παρατάχθηκαν Λαμία και Άρης

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε 11άδα με Χουτεσιώτη στο τέρμα, με Ρόουζ και Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας, Φατόρε και Φεράρι στα δύο άκρα της άμυνας, με Βερστράτε, Νταρίντα και Μανού Γκαρθία στο κέντρο, με Σουλεϊμάνοφ και Σαμόρα στα δύο άκρα της επίθεσης και με τον Μορόν στην κορυφή.

Από την πλευρά του και ο Λενίδας Βόκολος παρέταξε τη Λαμία με 4-3-2-1. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Μάλτσι, πίσω του ο Σίλβκα, δεξιά ο Μαρτίνεζ και αριστερά ο Τσιλούλης.

Πολύ ανώτερη η Λαμία και 2-0 στο ημίχρονο

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και από τις δύο ομάδες με τη Λαμία να έχει σαφώς καλύτερο ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια και να απειλεί με 4-5 καλές στιγμές. Μάλιστα οι τρεις πρώτες ήρθαν μέσα σε τρία λεπτά από Τζανετόπουλο (11′, σουτ, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης), Μαρτίνες (12′ εκτέλεση φάουλ, μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης), Μάλτσι (13′ σουτ άουτ),ενώ η κορυφαία ήρθε στο 15′ όταν ο Τσιλούλης είχε δοκάρι με σουτ στην απέναντι γωνία.

Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Τσιλούλης που δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα, έχοντας μάλιστα ο ίδιος τις δύο καλύτερες ευκαιρίες προτού σημειωθούν τα δύο γκολ της ομάδας του.

Η μία στο 15′ όταν είχε δοκάρι και η άλλη πέντε λεπτά αργότερα όταν είχε μεγάλο τετ α τετ για να σκοράρει, αλλά μπερδεύτηκε στον βηματισμό του υπό το μαρκάρισμα του Φεράρι που μπήκε στη φάση.

Ο Άρης δεν «έλαβε το μήνυμα» από όλα τα παραπάνω, συνέχισε να κάνει να λάθη στην άμυνα και να μην μπορεί να απειλήσει επιθετικά επιθέσεις και τελικά το πλήρωσε.

Σε δύο μεγάλες αδράνειες της άμυνας του δέχθηκε το 1-0 στο 35′ από κοντινό σουτ του στην κίνηση του Τζανετόπουλου μετά από κεφαλιά πάσα το Σλίβκα, ενώ μόλις 9 λεπτά  αργότερα (44′) ήρθε και το 2-0 από κίνηση του Τσιλούλη στην πλάτη της άμυνας και ασίστ στον Μάλτσι που σκόραρε από κοντά!

Γκολάρα ο Μορόν, δοκάρι ο Άρης

Ένας… άλλος Άρης μπήκε στα πρώτα 10-15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου  και μετά τις πρώτες αλλαγές του Μάντζιου, καθώς οι Μοντόγια και Σαβέριο πέρασαν αντί των αρνητικών Φεράρι και Σουλεϊμάνοφ.

Στο 47′ ο Άρης μείωσε σε 2-1 με ένα βόμβα από τα 25 μέτρα του Μορόν, ενώ στο 54′ ο Ισπανός είχε και οριζόντιο δοκάρι μετά από προβολή από την «καρδιά» της περιοχής!

Γενικότερα η ομάδα του Μάντζιου είχε μπει με το… μαχαίρι στα δόντια, την ώρα που η Λαμία είχε τραβηχτεί πίσω προκειμένου να διαφυλάξει το προβάδισμα που είχες.

Στο 64′ ο Βόκολος έκανε τις πρώτες κινήσεις του αποσύροντας τους Τσιλούλη, Νούνιες και Μαρτίνεθ, για να βάλει αντιστοίχως τους Κοντονίκο, Στάνκο και Λέικ.

Από το 60′ και για περίπου 15 λεπτά ο ρυθμός του Άρη έπεσε με τη Λαμία να ισορροπεί, όμως στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο Άρης ήταν πραγματική… φωτιά και έφερε τα πάνω-κάτω.

Τρίλεπτο φωτιάς με Φατόρε και ολική ανατροπή ο Άρης!

Έτσι στο 76′ και το 78′ το 2-1 έγινε 2-3 εν ριπή οφθαλμού! Μετά από ωραία ενέργεια του Φετφατζίδη που είχε περάσει αντί του Μανού, ο Φατόρε έδωσε ωραία ασίστ από δεξιά και ο Μορόν με προβολή ισοφάρισε σε 2-2!

Η ψυχολογία είχε αλλάξει πλέον χέρια και προτού καλά καλά συνέλθει η Λαμία από την ισοφάριση, δύο λεπτά μετά ο Φατόρε από δημιουργός «μεταμορφώθηκε» σε σκόρερ. Μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα της Λαμίας, ο Μοντόγια επιχείρησε σκαστό σουτ και ο Ισπανός αμυντικός μπήκε στην πορεία της μπάλας για να κάνει με κεφαλιά το 2-3!

Το κερασκάκι στην εντυπωσιακό ανατροπή από τον Θεο του πολέμου έβαλε ο Γιάννης Φετφατζίδης με μια έξοχη ενέργεια που ολοκληρώθηκε με γκολ μετά από πλασέ όντας πεσμένος στο έδαφος!






Σκόρερ: 35′ Τζανετόπουλος, 44′ Μάλτσι -47′ Μορόν, 76′, 78′ Φατόρε, 89′ Φετφατζίδης

Κίτρινες: 16′ Μαρτίνεθ, 17′ Σίντκλεϊ-11′ Φεράρι, 66′ Στάνκο – 17΄ Σουλεϊμάνοφ, 68′ Μανού Γκαρθία, 72′ Ρόουζ

Δοκάρι: 15′ Τσιλούλης

Κόκκινες: 

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ,  Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (90′ Σαραμαντάς), Τζανδάρης, Νούνιες (65’ Νούνιες), Τσιλούλης (65’ Λέικ), Σλίβκα (77’ Τόσιτς), Μαρτίνεθ (65’ Κοντονίκος), Μάλτσι.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι (46’ Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (46’ Σαβέριο), Μανού Γκαρθία (69’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα (84’ Πάρδο), Μορόν (80’ Ανσαριφάρντ).

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τέλος! Αυτός είναι ο παίκτης κλειδί του Νίκολιτς

ΑΕΚ: Τέλος! Αυτός είναι ο παίκτης κλειδί του Νίκολιτς

Η άνοδος της ΑΕΚ όπως π.χ. και η τεράστια νίκη στην έδρα της Σαμσουνσπόρ δείχνουν να έχουν έναν κοινό παρανομαστή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ταρέμι: Μπλέξιμο στο Μουντιάλ λόγω ΗΠΑ – Είχε υπηρετήσει στους Φρουρούς της Επανάστασης

Ταρέμι: Μπλέξιμο στο Μουντιάλ λόγω ΗΠΑ – Είχε υπηρετήσει στους Φρουρούς της Επανάστασης

Δεν είναι βέβαιο τι θα συμβεί το ίδιο και με τον Ταρέμι στις ΗΠΑ που θεωρείται τρομοκράτης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Έτσι θα παίξει στο Άρης – Ολυμπιακός

Ολυμπιακός νέα: Έτσι θα παίξει στο Άρης – Ολυμπιακός

Το τεράστιο ταξίδι, το κρύο και ο πλαστικός χλοοτάπητας ήταν ένα μίγμα που έκανε το διήμερο των παικτών του Ολυμπιακού πολύ κουραστικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν προλαβαίνει αλλά είδε και έπαθε να τον πείσει ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν προλαβαίνει αλλά είδε και έπαθε να τον πείσει ο Μεντιλίμπαρ

Με την Καϊράτ τον πίεσαν οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού να μην αγωνιστεί και τους άκουσε. Με τον Άρη όμως ο Ρέτσος δεν άκουγε... κανέναν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ο τελειωμένος Σίστο και το εγχώριο ενδιαφέρον!

Άρης: Ο τελειωμένος Σίστο και το εγχώριο ενδιαφέρον!

Λίγα τα… ψωμιά του Σίστο στον Άρη. Στη… γωνία για τον Σουηδό ομάδες από Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κάτι τρέχει με δεξί μπακ

ΑΕΚ: Κάτι τρέχει με δεξί μπακ

Μπορεί να μην ακούγεται αρκετά το τελευταίο διάστημα αλλά η ΑΕΚ δείχνει να προχωρά σημαντικά για δεξί μπακ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Το «αυτογκόλ» του Ρόουζ πριν τον ΠΑΟΚ

Άρης: Το «αυτογκόλ» του Ρόουζ πριν τον ΠΑΟΚ

Ο Ρόουζ άναψε φωτιές στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ πριν το… ντέρμπι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

MVP της ...ΑΕΛ ο Μλαντένοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην AEL FC Arena.

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Media