ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Γύρισε έναν χρόνο πίσω με λάθη κι ατυχίες – Να σφίξει τα δόντια

Ο Παναθηναϊκός του τέταρτου μπάτζετ και των περιορισμένων λύσεων μεσοεπιθετικά, έχει ήδη πετύχει πολλά. Θα πρέπει, όμως, να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει.
Παναθηναϊκός: Γύρισε έναν χρόνο πίσω με λάθη κι ατυχίες – Να σφίξει τα δόντια

Από πέρυσι τέτοια εποχή, όταν έχασε κατά σειρά από Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός είχε να γνωρίσει διαδοχικές ήττες. Έκτοτε, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλόμαθε τους υποστηρικτές της, καθώς είχε πάρει τον αέρα των ανταγωνιστών της, απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και, βέβαια, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Ήταν και η σύγκριση με το τερατούργημα που έβλεπε ο κόσμος επί των ημερών του Λάσλο Μπόλονι. Χαοτική η διαφορά. Πλέον, ο σύλλογος της πρωτεύουσας είχε μετατραπεί σε υπολογίσιμη δύναμη.

Το καλοκαίρι έγιναν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπερνάρ, Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Άντραζ Σπόραρ, Χόρντορ Μάγκνουσον, Άνταμ Τσέριν

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει το ένα ματς μετά το άλλο, εκπλήσσοντας και τους πιο αισιόδοξους υποστηρικτές του. Ο αποκλεισμός από τη Σλάβια Πράγας ανήκε στο παρελθόν. Ώσπου η ατυχία χτύπησε την πόρτα του με τον τραυματισμό του Αϊτόρ στα τέλη Οκτωβρίου.

Με 8 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και οδηγούσε την ομάδα από νίκη σε νίκη, δεδομένου ότι ο Σεμπαστιάν Παλάσιος δεν πατούσε καλά και ο Μπερνάρ χρειαζόταν χρόνο.

Ήταν ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας μεσοεπιθετικός, γιατί ακόμα κι ο Αλέξις Τρουιγιέ, που ίσως να έδινε κάποιες λύσεις, είχε τραυματιστεί λίγες ημέρες νωρίτερα στο ντεμπούτο του.

Ο δεύτερος γύρος άρχισε, μόνο που αυτή τη φορά οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού. Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες στη Νίκαια και δέχθηκε γκολ στο τέλος από τον Ιωνικό. Έπαιξε με παίκτη περισσότερο από το 11′ κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά στο τέλος αρκέστηκε στην ισοπαλία. Δέχθηκε ένα κρύο γκολ από την ΑΕΚ και είχε δοκάρι στην εκπνοή.

Σε αντιδιαστολή, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρασε στις καθυστερήσεις από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγνοούσε τη νίκη επί σχεδόν επτά χρόνια, κι ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει του Λεβαδειακού στη Βοιωτία.

Ώσπου ήρθαν τα δύο αυτά ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τόσα μαζεμένα λάθη σε τρία ημίχρονα δεν είχαν ξαναγίνει επί των ημερών του Σέρβου. Στην Τούμπα είχε δοκάρι στο α’ ημίχρονο (άλλη μια λεπτομέρεια εναντίον του Παναθηηναϊκού) και στο β’ μέρος ο άπειρος Γιώργος Βαγιαννίδης έκανε δώρο το 1-0. Στη Λεωφόρο, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, η άμυνα θύμιζε παιδική χαρά.

Με τούτα και με ‘κείνα, οι πιθανότητες για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι μηδαμινές, απόρροια και των όσων είδαμε στο αποψινό ντέρμπι. Παράλληλα, η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στο -1, παίζει ομολογουμένως καλύτερο ποδόσφαιρο και την ερχόμενη Κυριακή αντιμετωπίζει εντός τον Άρη, που σημαίνει ότι έστω και για λίγες ώρες πιθανώς να βρεθεί μόνη στην κορυφή για πρώτη φορά.

Ο Παναθηναϊκός του τέταρτου μπάτζετ και των περιορισμένων λύσεων μεσοεπιθετικά, έχει ήδη πετύχει πολλά. Θα πρέπει, όμως, να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του δεν είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, αλλά η εδραίωση στην κανονικότητα. Δηλαδή στην ετήσια διεκδίκηση του πρωταθλήματος (και του Κυπέλλου).

Δείτε τι είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3






Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παραπάνω από μια πρόκριση – Να σωθεί μια τραγική χρονιά και ο… Μπενίτεθ!

Παραπάνω από μια πρόκριση – Να σωθεί μια τραγική χρονιά και ο… Μπενίτεθ!

Δεν παίζει μόνο την πρόκριση στους 16 του Europa League απόψε κόντρα στην Πλζεν ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τον πήραν χαμπάρι όλοι, δεν το ξανακάνει ο Μπενίτεθ!

Τον πήραν χαμπάρι όλοι, δεν το ξανακάνει ο Μπενίτεθ!

Οι παίκτες του ΟΦΗ «σημάδεψαν» τον Ερνάντεθ που ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε. Μόνο ο Μπενίτεθ δεν το έβλεπε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η πυξίδα του Ριμπάλτα

ΑΕΚ: Η πυξίδα του Ριμπάλτα

Οι πρώτες κρούσεις Ριμπάλτα για παίκτες που θέλει η ΑΕΚ για το καλοκαίρι δείχνουν και κάτι σημαντικό για το πλάνο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν τα υπολόγισαν καλά στον Ολυμπιακό

Δεν τα υπολόγισαν καλά στον Ολυμπιακό

Στον Ολυμπιακό μάλλον πίστευαν πως σε Ελλάδα και Ευρώπη δε θα υπήρχε θέμα σε αυτήν τη θέση, αλλά υπήρξε τελικά

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σοβαρό το ενδιαφέρον για παίκτη του Παναθηναϊκού

Σοβαρό το ενδιαφέρον για παίκτη του Παναθηναϊκού

Είναι ο παίκτης του Παναθηναϊκού που όλοι πίστευαν πως θα έφευγε τον Ιανουάριο, δεν έγινε αλλά υπάρχει και το καλοκαίρι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η μεγάλη επιστροφή

ΑΕΚ: Η μεγάλη επιστροφή

Η ΑΕΚ θα έχει πάνω από 20.000 οπαδούς της στο Βόλο αλλά για τον Νίκολιτς δεν είναι πάρτι αλλά ποδοσφαιρική μάχη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο μοναδικός εξτρέμ που έχει

ΠΑΟΚ: Ο μοναδικός εξτρέμ που έχει

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεμείνει από λύσεις και είναι χαρακτηριστικό πως για την 11άδα υπάρχει μόνο ένας καθαρόαιμος εξτρέμ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Τι θα κάνει με τον Ποντένσε

Ολυμπιακός: Τι θα κάνει με τον Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός παίζει μετά το Λεβερκούζεν στις Σέρρες σε ματς που δεν υπάρχει μισό περιθώριο για κάτι άλλο πέραν της νίκης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βγήκε στη φόρα φωτογραφία από την τροπαιοθήκη του Σαλάχ – Είναι σαν ολόκληρης ομάδας (photo)

Βγήκε στη φόρα φωτογραφία από την τροπαιοθήκη του Σαλάχ – Είναι σαν ολόκληρης ομάδας (photo)

Ο Μο Σαλάχ έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του, βγήκε στη φόρα φωτογραφία με τα τρόπαιά του και είναι απίστευτη

Ποδόσφαιρο