ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Η μεταγραφική λίστα για τον Ιανουάριο

Σε ποιες θέσεις ψάχνεται από τώρα ώστε να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός και ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση που βάζει.
Παναθηναϊκός: Η μεταγραφική λίστα για τον Ιανουάριο

Ο Παναθηναϊκός κάνει τη μία νίκη μετά την άλλη στο ξεκίνημα της σεζόν και η λέξη «πρωταθλητισμός» έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιό του.

Για πρώτη φορά ικανός γι’ αυτό έδειξε στα περσινά πλέι οφ. Κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους επιβεβαίωσε πως η βελτίωσή του είναι εμφανέστατη. Πέρα από αυτή, όμως, ο πρωταθλητισμός χρειάζεται και το ανάλογο ρόστερ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δουλέψει πολύ καλά το υλικό που διαθέτει. Ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερες επιλογές από άλλα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα οι άνθρωποί του κατανοούν πως υπάρχει δυνατότητα και για το παραπάνω. Ειδικά μετά το 8×8 που η όρεξη όλων στο κλαμπ έχει ανοίξει.

Δεν είναι τόσο μακριά η επόμενη μεταγραφική περίοδος, εάν σκεφτεί κανείς και τη μεγάλη διακοπή που θα έρθει λόγω του Μουντιάλ. Γι’ αυτό και οι πρώτες αποφάσεις έχουν κλειδώσει. Το μήνυμα έχει σταλθεί εκεί που πρέπει έστω και εάν υπάρχει χρόνος ακόμη και μεσολαβούν έως τη διακοπή αρκετά ματς προκειμένου να ανατραπούν τα δεδομένα.

Από τη μία οι τραυματισμοί είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα, όπως έγινε και με τον Τρουιγέ, από την άλλη ορισμένοι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία τους να δείξουν πως μπορούν το κάτι παραπάνω και δεν υπάρχει λόγος επιπλέον προσθήκης.

Παναθηναϊκός: Εκεί θέλει να ενισχυθεί

Τέσσερις είναι οι θέσεις στις οποίες αναζητά παίκτες ο Παναθηναϊκός. Όχι σε όλες με την ίδια ζέση ή με τα ίδια συμβόλαια. Για δεξί μπακ, στόπερ, χαφ και εξτρέμ ψάχνονται οι «πράσινοι».

Ότι το σκέφτεται για δεξί μπακ ο Παναθηναϊκός, είναι κάτι που έχουμε ήδη ενημερώσει. Και μπορεί να προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι υπάρχουν τρεις στο ρόστερ, όμως, μπορεί να εξηγηθεί. Ο Κώτσιρας είναι ο μόνος σίγουρος. Παρά τον ντόρο που έχει γίνει κατά καιρούς ο Βαγιαννίδης δεν έχει πείσει τον Γιοβάνοβιτς και αυτό αποτυπώνεται στον χρόνο συμμετοχής του. Όσο για τον Σάντσες; Είναι ένας στρατιώτης. Παίζει όσο μπορεί, όπου του ζητηθεί και δεν διαμαρτύρεται. Δουλευταράς από τους λίγους που το παλεύει και γι’ αυτό κέρδισε νέο συμβόλαιο το προηγούμενο καλοκαίρι. Μόνο που είναι αρκετά πιθανό η επόμενη χρονιά να μην τον βρει στους Κυπελλούχους Ελλάδας. Επομένως, και να συνυπάρξει για ένα εξάμηνο με έναν ακόμη δεξιό μπακ, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες σκέψεις για ενίσχυση στα στόπερ, μία θέση πάντως που υπό προϋποθέσεις μπορεί και να περιμένει. Πούγγουρας και Σάρλια πήγαν καλά όσο αγωνίστηκαν. Θεωρητικά δεν συντρέχει λόγος μεταγραφής εκεί. Μόνο που ο Παναθηναϊκός έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ρόστερ του τρεις κεντρικούς αμυντικούς που τον Ιανουάριο θα μπορούν να διαπραγματευτούν με τον οποιονδήποτε (Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούγγουρας). Γι’ αυτό και προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο.

Η απόκτηση ενός χαφ έχει κλειδώσει. Ο τραυματισμός του Τρουιγέ απλώς ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δεν επηρέασε εκείνος για τον χαφ που ψάχνουν στο κλαμπ. Απλώς πλέον η ανάγκη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ένα οκταροδεκάρι αναζητείται, ένας ποδοσφαιριστής δηλαδή που θα παίζει ως εσωτερικός στο 4-3-3 και θα μπορεί να αγωνιστεί ως επιτελικός χαφ στο 4-2-3-1.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει τρεις ενεργούς εξτρέμ (Αϊτόρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς) συν τον Μπερνάρντ που μπορεί να παίξει στο πλάι, αλλά αποκτήθηκε για δεκάρι. Γι’ αυτό και ο στόχος είναι να γίνει και μία ακόμη μεταγραφή στα άκρα. Κατά κύριο λόγο οι «πράσινοι» ψάχνουν δεξιό εξτρέμ που να έχει ταχύτητα και την έφεση στο ένας μ’ έναν. Το ιδανικό θα ήταν να μπορεί να παίξει και ως επιθετικός εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Να σημειωθεί πως όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Τώρα, όμως, αυτές είναι οι «πράσινες» ανάγκες. Υπάρχει, μάλιστα, και μία προϋπόθεση. Αυτή είναι οι παίκτες να βρίσκονται σε καλή ηλικία, δηλαδή, όχι άνω των 30. Τώρα αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό, ίσως γίνει μία εξαίρεση, αλλά κατά βάση το ηλικιακό ταβάνι είναι το προαναφερθέν.

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Το απίθανο δώρο του Αϊτόρ στην Ελλάδα

Ο Μαρσέλο «κλάταρε», ανεβάζει στροφές ο Μπερνάρντ!

ΑΕΚ: Αδειάζει η κλεψύδρα για τον Φράνσον!

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο Τάκης Λεμονής επέστρεψε σε ομάδα έκπληξη

Ολυμπιακός: Ο Τάκης Λεμονής επέστρεψε σε ομάδα έκπληξη

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του, ο Έλληνας προπονητής επιστρέφει στην δράση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ Novibet: Ψάχνει φορ και προτάθηκε πρώην του Παναθηναϊκού!

ΑΕΛ Novibet: Ψάχνει φορ και προτάθηκε πρώην του Παναθηναϊκού!

Η ΑΕΛ ψάχνει και σέντερ φορ ενόψει Γενάρη και έχει προταθεί πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Λιβάι Γκαρσία «σέρνει» αλλά ξέρει τις δυσκολίες!

Ο Λιβάι Γκαρσία «σέρνει» αλλά ξέρει τις δυσκολίες!

Μπορεί να θέλoυν και ο Λιβάι Γκαρσία και η ΑΕΚ, αλλά δύσκολο να επιστρέψει στην Ένωση ο φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ζητάνε από τον Μπενίτεθ να κατεβάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού από τα… κάγκελα!

Ζητάνε από τον Μπενίτεθ να κατεβάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού από τα… κάγκελα!

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν από τον Ισπανό τεχνικό να κατευνάσει τα πλήθη και να συσπειρώσει τον κόσμο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: «Έπνιξε» τη κόκκινη του Ιβανούσετς και στο μίτινγκ η ΚΕΔ!

Διαιτησία: «Έπνιξε» τη κόκκινη του Ιβανούσετς και στο μίτινγκ η ΚΕΔ!

Όχι μόνο δεν έβαλε στο βίντεο τη φάση με την κόκκινη του Ιβανούσετς στο ΠΑΟΚ – Άρης, αλλά δεν την ανέφερε ούτε στο μίτινγκ με τους διαιτητές ο Λανουά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ντέσερς δεν έχει κερδίσει ακόμη τον Μπενίτεθ!

Ο Ντέσερς δεν έχει κερδίσει ακόμη τον Μπενίτεθ!

Ο Μπενίτεθ δεν έχει πειστεί ότι ο Ντέσερς μπορεί να είναι ο βασικός φορ του Παναθηναϊκού! Και ο Νιγηριανός το έχει πάρει χαμπάρι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Υπό πίεση πλέον ο Καρυπίδης!

Υπό πίεση πλέον ο Καρυπίδης!

Σοβαρεύει το πράγμα. Οι οπαδοί του Άρη που αποδοκίμασαν έντονα τον Καρυπίδη,  ετοιμάζουν κι άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κλαίνε τα λεφτά τους στον ΟΦΗ!

Κλαίνε τα λεφτά τους στον ΟΦΗ!

Άρχισαν να μετανιώνουν στον ΟΦΗ για την ακριβότερη μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο προπονητής που ανεβαίνει στα μάτια του Αλαφούζου

Παναθηναϊκός: Ο προπονητής που ανεβαίνει στα μάτια του Αλαφούζου

Ο προπονητής που ανεβαίνει… θέσεις στην ατζέντα του Γιάννη Αλαφούζου.

Ποδόσφαιρο