Παναθηναϊκός: Το πρώτο «φάουλ» του Βιτόρια!
Πολλές οι ευθύνες του Βιτόρια για τη γκέλα με Λεβαδειακό, αλλά έκανε και ένα λάθος που έβγαζε… μάτια!
Το δίδυμο Βιτόρια – Ρενάτο Σάντσες θα θυμίσει σε μεγάλο βαθμό εκείνο του Λουτσέσκου με τον Μεϊτέ! Μεγάλο λάθος του Πορτογάλου να τον βάλει, αν και φανερά ανέτοιμο στο ματς με τον Λεβαδειακό, χωρίς να έχει κλειδώσει πρώτα τη νίκη ο Παναθηναϊκός.
Αναμφίβολα και στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Ρουί Βιτόρια κέρδισε κάποιους πόντους. Όχι μόνο γιατί εξασφάλισε τουλάχιστον την είσοδο στη league phase του Europa League αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν πειστικός στα περισσότερα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.
Η πρεμιέρα πάντως στην Ελλάδα δεν ήταν η καλύτερη. Ισοπαλία εντός έδρας με τον Λεβαδειακό. Άρα πρώτη βαρβάτη γκέλα και το πρώτο «φάουλ» χρεώνεται ήδη στον Βιτόρια.
Όχι μόνο για το αποτέλεσμα και για το γεγονός πως ο Νίκος Παπαδόπουλος τον τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί στο δεύτερο ημίχρονο αλλά για την απόφαση του να ρίξει στη μάχη τον παντελώς ανέτοιμο Ρενάτο Σάντσες.
Προφανώς και ήθελε να του δώσει χρόνο. Προφανώς και θέλει να στηρίξει την επιλογή του, καθώς αυτός επέμενε για την απόκτηση του. Όμως σε ένα ματς που μοιάζει να στραβώνει, ήταν μάλλον άστοχη η επιλογή του να χρησιμοποιήσει έναν ανέτοιμο παίκτη, όσο ποιοτικός και αν είναι.
Έμοιαζε μέχρι και ο Τσοκάι να οργώνει στη μεσαία γραμμή κι έγινε κι η ζημιά στο τέλος. Ακόμη και στα αποδυτήρια σχολιάστηκε αρνητικά αυτή η απόφαση του Βιτόρια καθώς άλλοι παίκτες έκαναν κανονικά την προετοιμασία αλλά… δεν έπαιξαν λεπτό.