ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα που πρέπει να λύσει

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να ξαναβρεί το «όπλο» του πρώτου γύρου.
Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα που πρέπει να λύσει

Πολλοί πιστεύουν πως οι άμυνες κρίνουν τα πρωταθλήματα. Μεγάλη συζήτηση και εντελώς θεωρητική. Το βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο έχτισε τη διαφορά του μέσω εκείνης.

Οι «πράσινοι» πήγαν στο +8 τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ και σε αυτό η αμυντική τους συνέπεια ήταν άξια αναφοράς. Σε έναν ολόκληρο γύρο δέχτηκαν μόλις τέσσερα γκολ.

Κράτησαν το μηδέν απέναντι σε Ιωνικό εντός, ΟΦΗ εκτός, Λεβαδειακό εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Αστέρα Τρίπολης εντός, Λαμία εκτός, Άρη εντός, Παναιτωλικό εκτός και Ατρόμητο εντός. Γκολ δέχτηκαν μόνο από ΑΕΚ εντός, ΠΑΟΚ εκτός, Βόλο εκτός και Ολυμπιακό εντός.

Στον δεύτερο γύρο η εξαιρετική αμυντική λειτουργία αγνοείται. Ο Παναθηναϊκός είδε την εστία του να παραβιάζεται στη Νίκαια από τον Ιωνικό και τον ΟΦΗ εντός, δέχτηκε γκολ στην Opap Arena και στην Τρίπολη, ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ έβαλε τρία στη Λεωφόρο, ενώ γκολ κόντρα στο «τριφύλλι» σημείωσε και ο Άρης.

Τα μόνα clean sheets στον δεύτερο γύρο είναι στη Λιβαδειά, στα Γιάννενα και με τη Λαμία εντός. Ακόμη και στο τελευταίο ματς, πάντως, ο αντίπαλος δημιούργησε ευκαιρίες. Αμυντικές αδυναμίες βγήκαν, δηλαδή, και σε εκείνον τον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πήρε δύο σερί νίκες, αλλά το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει διορθωθεί. Το όπλο της πρώτης σεζόν αγνοείται και είναι κομβικό να επανέλθει η σοβαρότητα στα μετόπισθεν, η οποία «χάλασε» για πολλούς λόγους. Από τη μία ο τραυματισμός του Μάγκνουσον, από την άλλη η πτωτική πορεία του Χουάνκαρ, αλλά και η επιλογή του Βαγιαννίδη δεξιά. Ο νεαρός μπροστά βοηθάει αρκετά, αλλά πίσω δεν είναι τόσο συνεπής. Με όλα αυτά ούτε ο Σένκεφελντ έχει την ίδια απόδοση, ενώ άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε οι χαφ. Ακολουθούν σημαντικά ματς και φυσικά τα πλέι οφ και εφόσον επιστρέψει η αμυντική ασφάλεια, ίσως έρθει και η έξτρα ώθηση για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη μάχη για τον τίτλο.

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Παναθηναϊκός: Στο περίμενε για τον «flat» Μπερναρντ

Άρης: «Χλωμός» ο Πίρσμαν για μετά το καλοκαίρι – Έρχονται ριζικές αλλαγές

ΑΕΚ: Μπορεί να επεκτείνει το συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία ή πρέπει να τον πουλήσει;

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Εξαντλεί τα περιθώρια για να… μην φέρει τον Κραλ!

Παναθηναϊκός: Εξαντλεί τα περιθώρια για να… μην φέρει τον Κραλ!

Η πλευρά Κοτσόλη ψάχνει κάτι καλύτερο στην αγορά από τον... συμφωνημένο εδώ και μέρες, Άλεξ Κραλ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Πότε έρχεται Ελλάδα ο Αντρέ Λουίζ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Πότε έρχεται Ελλάδα ο Αντρέ Λουίζ

Θέμα χρόνου είναι η άφιξη του Αντρέ Λουίζ από την Πορτογαλία στον Ολυμπιακό για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε λόγο για καθαρό γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τι είπε για τις κάρτες…

Ποδόσφαιρο
Must Read: Μαρμαράς – Ιερισσός: Απίστευτο! Δύο γκολ με ψαλιδάκια από παίκτες άνω των 40 ετών και η Ιερισσός έφυγε με διπλό και αέρα πρωταθλητή.

Μαρμαράς – Ιερισσός: Απίστευτο! Δύο γκολ με ψαλιδάκια από παίκτες άνω των 40 ετών και η Ιερισσός έφυγε με διπλό και αέρα πρωταθλητή.

Μαρμαράς - Ιερισσός το ματς που έγραψε ιστορία με δύο ψαλιδάκια από παίκτες άνω των 40 και διπλό το οποίο δίνει αέρα πρωταθλητή στην Ιερισσό!

Must Read
Ποδόσφαιρο: Πόρτο – Ζιλ Βισέντε 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Πόρτο – Ζιλ Βισέντε 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Πόρτο και Ζιλ Βισέντε αναμετρώνται με φόντο τη βαθμολογία, σε παιχνίδι ελέγχου ρυθμού, πίεσης ψηλά και καθαρών τελικών.

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης παραμένει το Monobala του ΣΚΑΪ τις Κυριακές, με τη Super Μπάλα Live του MEGA να μειώνει την απόσταση, δείχνοντας όμως και εκείνη σημάδια αντοχής και σταθερού κοινού.

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Ο Αντρέ Λουίζ είναι ο παίκτης που ήθελε 2 χρόνια τώρα ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός μεταγραφές : Ο Αντρέ Λουίζ είναι ο παίκτης που ήθελε 2 χρόνια τώρα ο Μεντιλίμπαρ

Επιτέλους ο Ολυμπιακός κάνει μία μεταγραφή που την ήθελε διακαώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την πρώτη μέρα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χιρόνα – Χετάφε 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Χιρόνα – Χετάφε 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Χιρόνα και Χετάφε κοντράρονται σε ματς τακτικής, με έλεγχο ρυθμού, μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και λεπτομέρειες που μετρούν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νόριτς – Κόβεντρι 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Νόριτς – Κόβεντρι 26/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Νόριτς και Κόβεντρι συναντιούνται σε κρίσιμο παιχνίδι Championship, με ρυθμό, ένταση και φάσεις που μπορούν να κρίνουν βαθμούς.

Ποδόσφαιρο