ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Καλύφθηκε ολόκληρη η ΑΜΚ

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αυξάνει συνεχώς το μετοχικό κεφάλαιο
Παναθηναϊκός: Καλύφθηκε ολόκληρη η ΑΜΚ

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αυξάνει συνεχώς το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με αποτέλεσμα να κάνει διαχειρίσιμο το πάλαι ποτέ δυσβάστακτο χρέος.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2018 είχε αποπληρώσει το σύνολο των δανειακών της υποχρεώσεων απέναντι στις τράπεζες με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.747.089 ευρώ.

Εν προκειμένω, μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 22 Μαΐου, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 5.000.010,00 ευρώ με καταβολή μετρητών, συμπεριλαμβανομένων της κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων και προκαταβολών διά εκδόσεως 16.666.700 νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης.

Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 51.908.944,80€ διαιρούμενο σε 173.029.816 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης, εκ των οποίων το 10%, ήτοι 17.302.982 μετοχές ανήκουν στον Ερασιτέχνη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ κάλυψε ολόκληρο το ποσό για πρώτη φορά, αφού τις προηγούμενες έβαζε από 2.500.000 έως 4.500.000 ευρώ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν… τράβηξε την πρίζα, μέχρι τώρα, τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί, τουλάχιστον ως προς τις οικονομικές αμαρτίες του παρελθόντος.

Το καλοκαίρι του 2018 άρχισε σταδιακά την απομείωση του χρέους και τη διευθέτηση οφειλών προς όλους, φτάνοντας σήμερα σε μία σχετική εξισορρόπηση της κατάστασης.

Σε διάστημα δύο ετών και τριών μηνών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε στην ΠΑΕ το ποσό των 43.700.000 ευρώ.

Εντούτοις, δεν προτίθεται να αλλάξει το… τροπάριο, καθώς την Τετάρτη (23/9) πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε να ανοίξει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Θα είναι κι αυτή ύψους 5.000.010 ευρώ και πιθανότατα θα έχει διάρκεια τριών μηνών, ήτοι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικά οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Ιούνιο του 2018:

Ιούνιος 2018: 3.658.611 ευρώ

Αύγουστος 2018: 17.441.847,60 ευρώ σε αύξηση 20.000.000 ευρώ.

Ιανουάριος 2019: 4.505.132,40 ευρώ σε αύξηση ύψους 10.000.000 ευρώ, η οποία πιστοποιήθηκε (μερικώς) στις 30 Ιανουαρίου 2019.

Μάιος 2019: 2.620.500 ευρώ σε αύξηση 5.000.000 ευρώ.

Οκτώβριος 2019: 2.946.000 σε αύξηση 5.000.000 ευρώ.

Φεβρουάριος 2019: 3.200.000,10 σε αύξηση 5.000.000 ευρώ.

Μάιος 2020: 4.329.999,90 σε αύξηση 5.000.000 ευρώ.

Αύγουστος 2020: 5.000.010 σε ισόποση αύξηση.

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Πως θα χωρέσει ο Γιάγκουσιτς στο 3-4-3

Παναθηναϊκός: Πως θα χωρέσει ο Γιάγκουσιτς στο 3-4-3

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Μπενίτεθ να βάλει στην αγωνιστική εξίσωση και τον Γιάγκουσιτς αλλά θα πρέπει να ταιριάξει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα το κάνει και στη Τούμπα ο Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Θα το κάνει και στη Τούμπα ο Μπενίτεθ!

Ο Ράφα Μπενίτεθ θα πάει με συνταγή «Καραϊσκάκη» και στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η λεπτομέρεια του ντέρμπι που δείχνει μεγάλη αλλαγή στον Παναθηναϊκό

Η λεπτομέρεια του ντέρμπι που δείχνει μεγάλη αλλαγή στον Παναθηναϊκό

Μέσα στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη κρύφτηκε ένα στοιχείο που περνά σχεδόν απαρατήρητο αλλά λέει πολλά για το παρόν και το μέλλον.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Γιάγκουσιτς

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Γιάγκουσιτς

Ο Γιάγκουσιτς ακόμα δεν έχει παίξει αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα σούπερ παίκτη όπως φαίνεται από την αποθέωση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ επιτέλους βρήκε το σύστημα του

Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ επιτέλους βρήκε το σύστημα του

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά κέρδη από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Φαλήρου και επιτέλους ο Μπενίτεθ φαίνεται να βρίσκει σύστημα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οι τιμές για το ματς με τη Βικτόρια Πλζεν, από 30 έως 305 ευρώ

Παναθηναϊκός: Οι τιμές για το ματς με τη Βικτόρια Πλζεν, από 30 έως 305 ευρώ

Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του έκανε γνωστές τις τιμές των εισιτηρίων για το ματς με την Βικτόρια Πλζεν στο ΟΑΚΑ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Δεν αποθεώνουν όλοι τον Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Δεν αποθεώνουν όλοι τον Μπενίτεθ!

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που βγάζει μια πικρία για τον Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ελένη Λαμπαδαρίου : Ίσα που έκανε σχόλιο για τη διαιτησία του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ελένη Λαμπαδαρίου : Ίσα που έκανε σχόλιο για τη διαιτησία του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Μια διαιτησία που δεν χρειαζόταν καν να ασχοληθεί, θεώρησε η Ελένη Λαμπαδαρίου πως ήταν αυτή στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πώς πήρε το… πορτοφόλι του Μεντιλιμπαρ ο Μπενίτεθ

Πώς πήρε το… πορτοφόλι του Μεντιλιμπαρ ο Μπενίτεθ

Στη σκακιέρα του ντέρμπι, ο Μπενίτεθ πήρε το... πορτοφόλι του Μεντιλίμπαρ και έφυγε από το Καραϊσκάκης με μια νίκη που ήταν αποτέλεσμα καθαρής τακτικής υπεροχής.

Ποδόσφαιρο