ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χατζηγιοβάνης στο Sportime: «Δεν είμαστε αουτσάιντερ και θα φανεί»

Ο ταλαντούχος εξτρέμ του Παναθηναϊκού μιλάει αποκλειστικά στο Sportime και δηλώνει μεταξύ άλλων πως τίποτα, πια, δε θυμίζει την περσινή χρονιά.
Χατζηγιοβάνης στο Sportime: «Δεν είμαστε αουτσάιντερ και θα φανεί»

Μπορεί να είναι μόλις 21 ετών, ωστόσο τις δύο τελευταίες χρονιές αποτελεί ενεργό μέλος του «πράσινου» ροτέισον. Τη σεζόν 2016-17 πήρε το βάπτισμα του πυρός, πραγματοποιώντας 15 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη σεζόν 2017-18 ο ρόλος του μεγάλωσε, τελειώνοντας τη χρονιά με συνολικά 24 εμφανίσεις. Ο λόγος για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός θα στηριχθεί, σε μεγάλο βαθμό, πάνω σε Έλληνες παίκτες νεαρής ηλικίας. Κι αυτή είναι η ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη να κάνει το μεγάλο άλμα και να καθιερωθεί, σε επίπεδο πρώτης ομάδας, αγωνιζόμενος με το «τριφύλλι» στο μέρος της καρδιάς.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός μίλησε αποκλειστικά στο Sportime από το Τίλμπουργκ, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την πεποίθηση, ότι η προσπάθεια όλων θα δικαιωθεί και πως η ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει. Αναλυτικά όσα είπε:

Το κύριο στάδιο της προετοιμασίας για τη νέα περίοδο ολοκληρώνεται. Πώς κύλησε το διάστημα αυτό για εσένα και την ομάδα;

«Είναι από τις πιο ωραίες προετοιμασίες, απ’ αυτές που έχω μετάσχει. Το κλίμα είναι καλό, η προπόνηση σκληρή και το προπαρασκευαστικό διάστημα δύσκολο. Όπως πρέπει να είναι αυτήν την εποχή για κάθε ομάδα».

Υπάρχει στόχος οριοθετημένος, στην παρούσα φάση, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο;

«Δεν έχουμε βάλει κανέναν στόχο. Όλοι θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα. Θέλω πάντα οι στόχοι στη ζωή μου να είναι υψηλοί. Από τα πρώτα επαγγελματικά βήματα αυτό κοιτάζω. Εργαζόμαστε σκληρά στην προπόνηση, ώστε να φτάσουμε μαζί με την ομάδα εκεί που σ’ όλους αξίζει».

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει για την ποδοσφαιρική χρονιά που έρχεται;

«Το χάντικαπ των 6 βαθμών είναι δύσκολο, πράγματι, και χρειάζεται αποτελεσματική αντιμετώπιση. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά. Να κάνουμε νίκες για να φτάσουμε να ισορροπήσουμε το -6. Αν υπάρχει κάτι που μοιάζει με εμπόδιο είναι αυτό, δίχως όμως να με φοβίζει».

Θεωρείς τη σεζόν που αρχίζει προσωπική ευκαιρία;

«Η χρονιά είναι μία ευκαιρία για εμένα. Εύχομαι, μέσω της ομάδας, να είναι και η χρονιά μου. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουμε. Ξέρω τον εαυτό μου, μ’ αρέσει να δουλεύω. Γι’ αυτό το κάνω άλλωστε. Για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σ’ ένα ρόλο αουτσάιντερ, όσον αφορά το κοινό αίσθημα, σε συνάρτηση με τους στόχους που έχει μία μεγάλη ομάδα. Είναι έτσι;

«Δεν είμαστε αουτσάιντερ και στο μέλλον αυτό θα φανεί. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Ολοι δουλεύουμε. Θα δικαιωθούμε και θα λάβουμε αυτό που μας αξίζει. Προσπαθούμε για το καλύτερο κι όλα θα φανούν στο τέλος. Εκεί που θα γίνει η τελική κρίση. Αρνούμαι κατηγορηματικά τον τίτλο του αουτσάιντερ».

Σε σχέση με την πολύ δύσκολη σεζόν που τελείωσε, τι έχει αλλάξει; Κάνετε όλοι μία επανεκκίνηση, μαζί με την ομάδα;

«Δεν έχει καμία σχέση η περυσινή χρονιά με τη φετινή. Όλα φαίνονται πιο καλά στην ομάδα. Η σεζόν θα κυλήσει όμορφα. Ναι, περάσαμε δύσκολα. Όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι μα γενικά. Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουν αυτά».

Υπάρχει πιθανότητα ιδιοκτησιακής και διοικητικής αλλαγής. Συζητάτε μεταξύ σας το ενδεχόμενο;

«Πρώτα απ’ όλα κοιτάζουμε τη δουλειά μας. Δεν ξέρουμε ποιος θα έρθει και τι θα γίνει. Με την έννοια ότι δεν μας απασχολεί, το αναφέρω. Ας συμβεί το καλύτερο για την ομάδα».

Πέρασαν ημέρες από την καταστροφή στην Ελλάδα. Είστε μακριά από την πατρίδα. Έχετε συνειδητοποιήσει τι συνέβη;

«Όταν τα μάθαμε συγκλονιστήκαμε. Η στενοχώρια δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Είναι κρίμα να χάνονται ζωές έτσι. Το λέω κι ανατριχιάζω. Θα μπορούσε να είναι κάποιος συγγενής μας. Ο νους όλων είναι εκεί, με τον κόσμο που χρειάζεται τη βοήθειά μας. Να συνεισφέρουμε όλοι για ν’ απαλύνουμε τον πόνο. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Λάμπρος Γκαραγκάνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αντώνης Πανούτσος : Τα έλεγε ο Μεντιλίμπαρ πως ο Ελ Κααμπί έπρεπε να γυρίσει χαρούμενος…

Αντώνης Πανούτσος : Τα έλεγε ο Μεντιλίμπαρ πως ο Ελ Κααμπί έπρεπε να γυρίσει χαρούμενος…

Στο πολύ κακό πρόσωπο που δείχνει ο Ελ Κααμπί στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Πανούτσος για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Χαρά μας τέτοια διαιτησία σε ντέρμπι…

Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Χαρά μας τέτοια διαιτησία σε ντέρμπι…

Ικανοποιημένος ήταν ο Ηλίας Σπάθας από το γεγονός πως το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεν είχε και πολλά να πεις από τη διαιτησία.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Απολογισμός παίκτη προς παίκτη

Παναθηναϊκός: Απολογισμός παίκτη προς παίκτη

Παίκτη προς παίκτη ανάλυση για τον Παναθηναϊκό! Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι κουβάλησαν και ποιοι έκαναν τα ακαταλόγιστα..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (vid)

Όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1: Εύκολα ο Παναθηναϊκός – Δεν κατάλαβε κανείς από τους «κόκκινους» τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1: Εύκολα ο Παναθηναϊκός – Δεν κατάλαβε κανείς από τους «κόκκινους» τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι

Πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ πήρε το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Παναθηναϊκός και κάπως έτσι ήρθε η γιούχα από την εξέδρα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τολμηρές επιλογές για το ντέρμπι από Μπενίτεθ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τολμηρές επιλογές για το ντέρμπι από Μπενίτεθ

Ο Μπενίτεθ ρισκάρει, αλλά να πηγαίνει για να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πάει να το τελειώσει νωρίς ο Μεντιλίμπαρ και βάζει και αργεντίνικο τείχος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πάει να το τελειώσει νωρίς ο Μεντιλίμπαρ και βάζει και αργεντίνικο τείχος

Ο Βάσκος τεχνικός αφήνει εκτός αρχικού σχήματος τους Τσικίνιο και Ζέλσον Μαρτίνς, δίνοντας φανέλα βασικού στους Ποντένσε και Ροντινέι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όσα έδινε η Ντινάμο Ζάγκρεπ επί… τρία για Γιάγκουσιτς!

Παναθηναϊκός: Όσα έδινε η Ντινάμο Ζάγκρεπ επί… τρία για Γιάγκουσιτς!

Για μια ακόμα φορά τη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Παναθηναϊκός δίνει τουλάχιστον τα... διπλά για να κλείσει μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πλάνο Μπενίτεθ και οι πιθανοί έντεκα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πλάνο Μπενίτεθ και οι πιθανοί έντεκα

Με διάταξη τριών κεντρικών αμυντικών και έμφαση στην αμυντική ισορροπία, ο Ράφα Μπενίτεθ ετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Ποδόσφαιρο