ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διούδης: Πάτησε ξανά στα πόδια του – Οι αριθμοί που τον αδικούν

Η θέση του τερματοφύλακα έχει την ευχέρεια να σε αναδείξει εύκολα MVP, όμως στον αντίποδα μπορεί και να σε καταστήσει μοιραίο.
Διούδης: Πάτησε ξανά στα πόδια του – Οι αριθμοί που τον αδικούν

Διούδης: Η θέση του τερματοφύλακα έχει την ευχέρεια να σε αναδείξει εύκολα MVP, όμως στον αντίποδα μπορεί και να σε καταστήσει μοιραίο.

Ο Σωκράτης Διούδης δεν βρέθηκε σε καλό φεγγάρι το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την εμφάνιση στο εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Βέβαια, συνολικά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού παίρνει πολύ κακό βαθμό, ιδίως όσο οι αγώνες πλησιάζουν προς το φινάλε τους.

Το γενικότερο στυλ παιχνιδιού της ομάδας βάζει δύσκολα στον Διούδη και τους παίκτες που αγωνίζονται μπροστά του, αφού σταδιακά ο αντίπαλος εντείνει την πίεση προς τα «πράσινα» καρέ.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που τον Ιανουάριο κατέγραψε 7 σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη 2η θέση στην κατηγορία των αποκρούσεων (μαζί με τον Ντεβίς Επασί της Λαμίας).

Συγκεκριμένα, ο Διούδης κατέγραψε 59, ήτοι 13 λιγότερες από τον Νταβίνο Βέρχουλστ του Απόλλωνα Σμύρνης.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε πάρα πολλές φορές για τα δεδομένα του, ασχέτως αν ο διεθνής γκολκίπερ, μέσω αυτής της κατηγορίας, απέδειξε ένα μέρος της αξίας του.

Στον αντίποδα, αφού καταγράφηκε αυτό το σπουδαίο σερί των 7 αγώνων χωρίς να δεχθεί γκολ, η εστία της ομάδας παραβιάστηκε στα 12 από τα 13 ματς που ακολούθησαν.

Και να πεις ότι σε αυτό το «όσα φάμε, όσα βάλουμε» ο Παναθηναϊκός βγαίνει δικαιωμένος, πάει στο καλό. Δυστυχώς για εκείνον όμως, μόλις 3 φορές (Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) πήρε τη νίκη και τις άλλες 9 έχασε βαθμούς.

Αυτό το «12/13 ματς με παραβίαση εστίας» αδικεί τον Διούδη, ο οποίος πάντως στο ντέρμπι με την ΑΕΚ επανήλθε στις συνηθισμένες καλές εμφανίσεις του. Ασχέτως αν δεν απέφυγε τα λαθάκια σε 2-3 περιπτώσεις.

Σκεφτείτε ότι οι γηπεδούχοι κατέγραψαν 15 τελικές προσπάθειες (2 ο Παναθηναϊκός), εκ των οποίων οι 4 εντός περιοχής, 11 κόρνερ (2 ο Παναθηναϊκός) και 14 γεμίσματα.

Ο Διούδης σταμάτησε όσες επιθετικές ενέργειες του αντίπαλου κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ώσπου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων το απαραβίαστο χάθηκε σε ακόμη ένα ματς.

Δεν φταίει ούτε εκείνος, ούτε η ατυχία, ούτε η διαιτησία όταν ως Παναθηναϊκός στα 75-80 από τα 90 λεπτά αγωνίζεσαι με μότο «ταμπούρι κι ό,τι γίνει».

Ο 28χρονος τερματοφύλακας πάτησε ξανά στα πόδια του και μαζί με τον Φραν Βέλεθ ήταν οι καλύτεροι της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι.

Υ.Γ.: Το μοναδικό του πραγματικό «φάουλ» είναι τα πολλά ξεσπάσματα των τελευταίων εβδομάδων

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: «Βρες ομάδα»!

Παναθηναϊκός: «Βρες ομάδα»!

Οι πράσινοι ζήτησαν από τον Ταμπόρδα να βρει ομάδα και να αποχωρήσει από το τριφύλλι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τρέχει (όπως λένε στον Αλαφούζο), αλλά και που τρέχει δεν τους προλαβαίνει!

Παναθηναϊκός: Τρέχει (όπως λένε στον Αλαφούζο), αλλά και που τρέχει δεν τους προλαβαίνει!

Τάισον και Κωνσταντέλιας κατέρριψαν το αφήγημα πολλών… αισιόδοξων στον Παναθηναϊκό, ότι πλέον η ομάδα τρέχει!

Ποδόσφαιρο
Media: Χάνει κατά κράτος στο ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος, αλλά στις αθλητικές εκπομπές Μαρινάκης, Σαββίδης και ΕΡΤ βλέπουν την πλάτη του

Χάνει κατά κράτος στο ποδόσφαιρο ο Αλαφούζος, αλλά στις αθλητικές εκπομπές Μαρινάκης, Σαββίδης και ΕΡΤ βλέπουν την πλάτη του

Μπορεί στο ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά στα τηλεοπτικά ο Γιάννης Αλαφούζος κερδίζει τους αντιπάλους του

Media
Sportime BET: Super League: Αλλαγή στην κορυφή και στις αποδόσεις για τον πρωταθλητή!

Super League: Αλλαγή στην κορυφή και στις αποδόσεις για τον πρωταθλητή!

Η κορυφή της Super League έχει νέο κάτοχο την ΑΕΚ και αυτό έφερε αλλαγές στις αποδόσεις κατάκτησης από τη Novibet.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός και Μπενίτεθ: Πόσο άλλαξε η απόσταση από την κορυφή της Super League

Παναθηναϊκός και Μπενίτεθ: Πόσο άλλαξε η απόσταση από την κορυφή της Super League

Ο Ράφα Μπενίτεθ ήρθε στον Παναθηναϊκό με στόχο να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Δεκαπέντε αγωνιστικές μετά, τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα ποια ήταν η κατάσταση πριν και ποια είναι σήμερα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τελείωσε τον Μπενίτεθ ο Καρπετόπουλος – Ποια είναι η ιδέα του για το ποδόσφαιρο;

Τελείωσε τον Μπενίτεθ ο Καρπετόπουλος – Ποια είναι η ιδέα του για το ποδόσφαιρο;

Καυστικός και επικριτικός για τον Παναθηναϊκό και τον Ράφα Μπενίτεθ ήταν ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πήγε να πει για τον στόχο του Παναθηναϊκού ο Αντώνης Πανούτσος και έχασε τη φωνή του

Πήγε να πει για τον στόχο του Παναθηναϊκού ο Αντώνης Πανούτσος και έχασε τη φωνή του

Στραβοκατάπιε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όσα ήθελε να πει για τον Παναθηναϊκό ο Αντώνης Πανούτσος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές: Μπορεί να πάρει, αλλά καλύτερο του Παντελίδη της Κηφισιάς δεν έχει…

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Μπορεί να πάρει, αλλά καλύτερο του Παντελίδη της Κηφισιάς δεν έχει…

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει αρκετές μεταγραφές, αλλά το δεδομένο είναι πως αυτή τη στιγμή καλύτερο του Παύλου Παντελίδη δεν έχει…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βράζει ο κόσμος του Παναθηναϊκού με όσα είδε στην Τούμπα

Βράζει ο κόσμος του Παναθηναϊκού με όσα είδε στην Τούμπα

Έντονες αντιδράσεις στο X από τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την εικόνα στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο