ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: «Όποιος δεν παλεύει, πάει εξέδρα ή τηλεόραση!»

Ξεκάθαρος ο τεχνικός του Παναθηναϊκού
Δώνης: «Όποιος δεν παλεύει, πάει εξέδρα ή τηλεόραση!»

Δώνης: Ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι σε όσους, πιθανώς, δεν έχουν αντιληφθεί σε ποια ομάδα έχουν έρθει.

Στην καθιερωμένη συνέντευξή του στη Nova, ο 50χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για μερικούς παίκτες.

Πιο ισορροπημένη και πιο δεμένη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός, είπε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τελευταία δύο ματς.

Επίσης, ο Γιώργος Δώνης εξήγησε πώς επιτεύχθηκε η αλλαγή νοοτροπίας και μίλησε για τον αγώνα με την Ξάνθη.

Αρχικά τοποθετήθηκε για το ματς του Σαββάτου και τον αντίπαλο:

«Άλλη ομάδα αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία κι άλλη περιμένουμε να βρούμε μπροστά μας στο επίσημο ματς. Η Ξάνθη γενικώς έχει αλλάξει πολύ από προηγούμενες σεζόν. Επανέφερε το σχηματισμό 4-2-3-1 ο προπονητής στα τελευταία παιχνίδια και γενικώς είναι μια ομάδα με πολύ ποιότητα, επικίνδυνη μπροστά και σε φάση αντεπίθεσης, αλλά και σε οργανωμένο παιχνίδι».

Αναφερόμενος στο γήπεδο της Ριζούπολης, είπε:

«Είναι υπόθεση να είναι κοντά μας ο κόσμος. Όλοι θέλουν να παίζουν στη φυσική τους έδρα. Δεν αισθανόμαστε δικό μας το γήπεδο. Θα φροντίσουμε, όμως, να το κάνουμε έδρα μας».

Ερωτηθείς για την αλλαγή προσώπου του Παναθηναϊκού στα δύο τελευταία ματς, σχολίασε:

«Δείχνουμε στα δύο τελευταία ματς ότι είμαστε ισορροπημένη ομάδα. Βρίσκουμε καλύτερο στιλ. Δεν δεχόμαστε εύκολα φάσεις. Είμαστε πιο δεμένο γκρουπ. Μέσα από τα δύο καλά αποτελέσματα αποκτήσαμε και αυτοπεποίθηση».

Όσον αφορά στο πρόσωπο που δείχνει ο ίδιος στον πάγκο στα δύο τελευταία ματς, επεσήμανε:

«Δεν είναι θέμα ανησυχίας από τη μεριά μου ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τις πρώτες αγωνιστικές είχαμε εικόνα διαφορετική από προετοιμασία. Έπρεπε να το αξιολογήσω. Το προπονητικό έπρεπε να το λύσω εγώ.

Η νοοτροπία μας, όμως, ως ομάδα είχε αρνητικό πρόσημο. Μόνο η καθοδήγηση των παικτών δεν βοηθούσε. Έπρεπε να λειτουργήσουμε διαφορετικά ως προς αυτό.

Ο προπονητής πρέπει να δείχνει όλα τα πρόσωπα. Έπρεπε να βελτιώσουμε τη νοοτροπία μας. Δεν μου αρέσει να φωνάζω από τον πάγκο, αλλά επειδή όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, έπρεπε να δείξω ένα πιο σκληρό πρόσωπο.

Υπάρχει εξήγηση για τη διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ο προπονητής έβγαινε μπροστά για να προστατεύει τους παίκτες.

Θέλαμε αυτοί να πάρουν χρόνο για να αποκτήσουν πιο δυνατή προσωπικότητα. Συνέβη το αντίθετο. Δεν αναλάμβαναν τη δική τους ευθύνη. Έπρεπε να αλλάξει αυτό, γιατί η περασμένη σεζόν τελικώς μας έκανε κακό.

Ορισμένοι δείχνουν ότι δεν παλεύουν, δεν προσπαθούν. Όποιος, λοιπόν, δεν παλεύει στα ματς, θα τα βλέπει από την εξέδρα ή από την τηλεόραση».

Σύστημα 4-4-2 ή 4-3-3;

«Όχι τώρα 4-3-3. Και την περασμένη σεζόν παίξαμε 4-4-2. Δεν ήταν μόνο το σύστημα. Στην προετοιμασία όλα διαφορετικά. Ίσως και εγώ ζητούσα υπερβολικά πράγματα.

Κάναμε λάθη στην οργάνωση σε κάποια ματς στο ξεκίνημα. Τώρα πάμε να αποφύγουμε κινδύνους στη δημιουργία.

Αυτό είναι το μοτίβο που ακολουθούμε. Αυτή την ισορροπία θέλουμε. Το 4-2-3-1 λετιουργεί πιο εύκολα για τον Ζαχίντ.

Η θέση πίσω από το φορ του ταιριάζει περισσότερο, όμως, έχω το σχέδιο με τους δύο επιθετικούς».

Για τις μεταγραφές, είπε:

«Όλες οι μεταγραφές περιμένουμε να έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο. Άλλος πιο πίσω, άλλος πιο μπροστά. Οι πέντε πήραν περισσότερο χρόνο. Δεν με νοιάζει αν κάποιος ήρθε τώρα ή όχι.

Στα μπακ έχουμε πρόβλημα. Παίζουν σημαντικό ρόλο. Στα δύο τελευταία πήγαν λίγο καλύτερα.

Κουρμπέλης και Χρήστος θέλουμε να βελτιωθούν. Όπως και οι Μπουζούκης, Ζαχίντ. Εγώ το βλέπω συνολικά.

Όλες οι μεταγραφές έγιναν για να ανέβουμε επίπεδο. Κάποιοι είναι καλά, άλλοι όχι τόσο. Η διακοπή θα μας βοηθήσει».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τέλος ο Καμπίνι και ο Κραλ, πάει για άλλους

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Καμπίνι και ο Κραλ, πάει για άλλους

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις για αριστερό μπακ και χαφ, δεν έρχονται ο Καμπίνι και ο Κραλ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά και το ζήτημα θα είναι να μην την πληρώσει ο Μπόκος, που είναι πρότζεκτ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Η γραμμή του Παναθηναϊκού που το καλοκαίρι θα υποστεί ολική αλλαγή!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Aπό το κακό στο χειρότερο τα πεπραγμένα της νέας τάξης πραγμάτων και προσώπων στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Ανέβηκαν οι τόνοι όπως ποτέ άλλοτε στην εκπομπή του Gazzetta. Ήθελε να φύγει από την εκπομπή ο Νικολακόπουλος εξαιτίας του Αθανασίου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Εξαντλεί τα περιθώρια για να… μην φέρει τον Κραλ!

Παναθηναϊκός: Εξαντλεί τα περιθώρια για να… μην φέρει τον Κραλ!

Η πλευρά Κοτσόλη ψάχνει κάτι καλύτερο στην αγορά από τον... συμφωνημένο εδώ και μέρες, Άλεξ Κραλ.

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης παραμένει το Monobala του ΣΚΑΪ τις Κυριακές, με τη Super Μπάλα Live του MEGA να μειώνει την απόσταση, δείχνοντας όμως και εκείνη σημάδια αντοχής και σταθερού κοινού.

Media
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ δεν μπορεί να είναι μόνιμα στο απυρόβλητο

Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ δεν μπορεί να είναι μόνιμα στο απυρόβλητο

Ο Παναθηναϊκός δε δείχνει σημάδια βελτίωσης με τον Μπενίτεθ στον πάγκο και είναι κάτι που θα πρέπει να το δουν στο κλαμπ

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Media