ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νούνες: «Μας ταιριάζουν τα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ»

Όσα είπε ο Πορτογάλος άσος
Νούνες: «Μας ταιριάζουν τα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ»

Ο Ζοάο Νούνες έδωσε συνέντευξη στο match programme του Παναθηναϊκός – Λαμία, μιλώντας για τη ζωή του στην Ελλάδα ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τον β’ γύρο των «πράσινων».

Ο Πορτογάλος στόπερ αναφέρθηκε επίσης στη δουλειά, που γίνεται στις προπονήσεις και σχολίασε το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νούνες:

Πώς είναι οι πρώτοι μήνες σου στην Ελλάδα;

«Είναι μια όμορφη χώρα με καλό καιρό και ωραίους ανθρώπους. Γενικά δεν μου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ γιατί δεν διαφέρει πολύ ο τρόπος ζωής με αυτόν στην Πορτογαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To αινιγματικό ποστάρισμα του Μολό

Το δυσκολότερο για μένα είναι η γλώσσα αλλά σιγά – σιγά αρχίζω και κατανοώ λέξεις και φράσεις που αφορούν την προπόνηση και αυτά που λέει ο προπονητής. Η βάση αυτών με βοηθά για να έχω όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προσαρμογή».

Στο γήπεδο μέσα πώς συνεννοείστε;

«Πότε αγγλικά, πότε ελληνικά αλλά πιο αυθόρμητα μου έρχεται η αγγλική γλώσσα».

Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος πώς το κρίνεις;

«Στην Ελλάδα υπάρχουν ομάδες με ποιότητα και καλούς ποδοσφαιριστές,αλλά και άλλες που έχουν πολύ συντηρητική προσέγγιση παιχνιδιού και αυτό δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Στην Πολωνία όλοι μπορούν να χάσουν από όλους και αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθούν να παίξουν πιο ανοιχτά. Εδώ για εμάς ήταν καλύτερο να παίξουμε με τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ γιατί παίζουν ανοιχτά. Αυτό είναι καλύτερο και για τους φιλάθλους γιατί τους δίνεις καλύτερο θέαμα. Ενώ για παράδειγμα στον αγώνα μας με την Ξάνθη οι αντίπαλοι έπαιζαν όλοι πίσω και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο».

Μια και ανέφερες το παιχνίδι με την Ξάνθη, είναι αυτού του είδους τα παιχνίδια πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε πρόβλημα απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστά και αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν το έχουμε λύσει. Έχουμε κατοχή μπάλας, φέρνουμε τη μπάλα κοντά στην περιοχή, αλλά χρειαζόμαστε την τελική πάσα και το γκολ. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν ένα άλλο παράδειγμα όπου κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και επίσης θα πρέπει να βελτιωθούμε και στο αμυντικό τρανζίσιον γιατί δεν μπορούμε να έχουμε απόλυτη κατοχή μπάλας, οπότε οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν χάνουμε τη μπάλα και είμαστε στην επίθεση».

Με την εικόνα που έχεις από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, τι πιστεύεις ότι μπορούν να
περιμένουν οι φίλαθλοι από εσάς στο δεύτερο μισό;

«Είμαι αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο. Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε καλύτερα αλλά δεν έχουμε πάρει τη νίκη. Θα συμβεί στα επόμενα ματς πιστεύω και χρειάζεται να είμαστε αισιόδοξοι, να κοιτάμε τη θετική πλευρά και να βελτιωνόμαστε μέσα από την προπόνηση».

Για το ότι στα τελευταία παιχνίδια πήρε χρόνο συμμετοχής μετά από καιρό ο Νούνες είπε:

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα μου. Πάντα δούλευα, ακόμα και όταν δεν ήμουν στις επιλογές του
προπονητή γιατί αυτή είναι η δική μου προσέγγιση για το ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι για πολύ καιρό δεν ήμουν στις επιλογές του προπονητή, όμως είχα σωστή νοοτροπία, κοιτάζοντας πάντα πώς θα καταφέρω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή».

Για το ότι χρησιμοποιήθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ, η οποία δεν είναι η φυσική του ο Νούνες σχολίασε:

«Νιώθω άνετα στη θέση αυτή γιατί έχω καλό χειρισμό μπάλας. Προσπαθώ να συνδέω άμυνα και επίθεση. Αυτή η θέση είναι πολύ απαιτητική. Δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

Αν και 24 ετών έχεις αρκετή εμπειρία και δείχνεις μεγάλη ωριμότητα. Συζητάς με τους νεαρότερους συμπαίκτες σου; Ζητούν συμβουλές;

«Ναι, συζητάμε. Τους προτρέπω να δουλεύουν σε κάθε προπόνηση με συγκέντρωση για να μπορούν κάθε φορά να παρουσιάζονται βελτιωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη προπόνηση. Αν βλέπουν σε κάθε προπόνηση τις αδυναμίες τους και προσπαθούν να τις βελτιώσουν, τότε θα δουν μεγάλη αλλαγή. Επίσης, οφείλουν να κρατούν ψηλά το κεφάλι, να μην απογοητεύονται και να μην σταματούν ποτέ τη δουλειά, ακόμα και εάν δεν βρίσκονται στις επιλογές του προπονητή».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οι σίγουροι για την 11άδα κόντρα στον ΠΑΟΚ και το δίλημμα του Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Οι σίγουροι για την 11άδα κόντρα στον ΠΑΟΚ και το δίλημμα του Μπενίτεθ!

Τέσσερις παίκτες για δύο θέσεις. Ποιοι έχουν κλειδώσει θέση στην 11άδα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα διλήμματα του Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μισή προπόνηση και… τραυματίας! Ξεκίνησε την απόσβεση ο Σισοκό!

Παναθηναϊκός: Μισή προπόνηση και… τραυματίας! Ξεκίνησε την απόσβεση ο Σισοκό!

Από το αεροδρόμιο, στα γραφεία για υπογραφές, στη προπόνηση και κατευθείαν στο… ιατρικό δελτίο ο Μούσα Σισοκό!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Σοκ με Σισοκό

Παναθηναϊκός: Σοκ με Σισοκό

Ο Παναθηναϊκός δε θα έχει τον Σισοκό στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ μια και τέθηκε εκτός μετά από πρόβλημα στην προπόνηση

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: O σπουδαίος πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου με ειδικά στοιχήματα!

O σπουδαίος πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου με ειδικά στοιχήματα!

Σούπερ ειδικά στοιχήματα από τη Novibet για τον μεγάλο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Sportime BET
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Euroleague: Κρίσιμη νίκη με Ρεάλ, αλλά ο Αταμάν παραμένει υπό πίεση

Παναθηναϊκός – Euroleague: Κρίσιμη νίκη με Ρεάλ, αλλά ο Αταμάν παραμένει υπό πίεση

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ έδωσε ανάσα, όμως η πίεση στον Εργκίν Αταμάν παραμένει και τα επόμενα ματς είναι κομβικά.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, σε ντέρμπι που σηκώνει ένταση, ρυθμό, μονομαχίες και λεπτομέρειες που κρίνουν πρόκριση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μπάσκετ: Βασίλης Παπαθεοδώρου : Καραγκιοζίλικια ο Μπαρτζώκας – Προπονητής είναι ή χούλιγκαν – Το βίντεο με τον προπονητή του Ολυμπιακού

Βασίλης Παπαθεοδώρου : Καραγκιοζίλικια ο Μπαρτζώκας – Προπονητής είναι ή χούλιγκαν – Το βίντεο με τον προπονητή του Ολυμπιακού

Δεν είχε σταματημό ο Βασίλης Παπαθεοδώρου για τα όσα έκανε ο Μπαρτζώκας μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Ντουμπάι

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός – Βουλιαγμένη 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Βουλιαγμένη 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Βουλιαγμένη με φόντο το Κύπελλο Ελλάδος, σε ματς που κρίνεται σε λεπτομέρειες, ρυθμό, άμυνα και παίκτη παραπάνω.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Όχι από τον Ερυθρό Αστέρα στον Παναθηναϊκό για τον Ντουάρτε

Όχι από τον Ερυθρό Αστέρα στον Παναθηναϊκό για τον Ντουάρτε

Ο Μπρούνο Ντουάρτε δεν φεύγει από το Βελιγράδι, με τον Ερυθρό Αστέρα να ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο