ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι δύο όψεις του νομίσματος

Σκέψεις μετά την πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου για τη Super League 1
Παναθηναϊκός: Οι δύο όψεις του νομίσματος

Υπάρχει ένα μότο στις τάξεις των οπαδών της ομάδας που αναφέρει: «Παναθηναϊκός θα πει μαχητική ψυχή».

Εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, το «τριφύλλι» θα πρέπει να διεκδικεί τίμια το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως επιτάσσουν οι αρχές και οι αξίες του.

Την τελευταία δεκαετία η αλήθεια είναι ότι έχει απολέσει σεβαστό μέρος της δυναμικής του σε όλα τα επίπεδα και, πλέον, καλείται να ανασυγκροτηθεί.

Όπως κύλησε η εφετινή σεζόν (με γνώμονα το -7 που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ), ήταν μια ευκαιρία να διεκδικήσει τη 2η θέση, ένα σενάριο που θα είχε ρεαλιστική προσέγγιση αν η ομάδα άρχιζε με 2×2 στα πλέι οφ.

Τελικά, η επικράτηση επί των δύο «δικεφάλων» δεν έγινε ποτέ, διότι δεν άρχισε και ποτέ το μίνι τουρνουά που αναδεικνύει πρωταθλητή και μοιράζει ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Με το σκεπτικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε μαθηματικές ελπίδες για τη 2η ή την 3η θέση, η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου περί άμεσης διακοπής, αυτομάτως, τον κρατά στην 4η θέση.

Κάποιος εύλογα θα παρατηρήσει πως «όποια θέση κι αν καταλάβει, οι πιθανότητες να δώσει συγχωροχάρτι η UEFA παραμένουν λίγες».

Στον αντίποδα, αν τελικώς διαγραφεί από τώρα η ποινή της ομάδας λόγω νοικοκυρέματος σε όλους τους τομείς και κατάρτισης πλάνου που «εξασφαλίζει» τη σταθερότητα σε βάθος χρόνου, τότε ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Europa League.

Σε περίπτωση διεξαγωγής των πλέι οφ (στην καλύτερη περίπτωση η σέντρα θα γίνει αρχές Μαΐου), τότε οι «πράσινοι» θα υποχρεωθούν να συμπυκνώσουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την προετοιμασία, την εκπόνηση του μεταγραφικού σχεδιασμού και την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

«Η 30η Ιουνίου είναι η ημερομηνία που καταδεικνύει αυτή τη στιγμή το φινάλε της σεζόν γιατί λήγουν τα συμβόλαια και θα χρειαστεί ειδική μέριμνα από τη FIFA και φυσικά δικηγορική βοήθεια. Είναι στο χέρι των Ομοσπονδιών ν’ αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν», είπε ο Μικέλε Ούβα (αντιπρόεδρος της UEFA).

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν η πανδημία έχει καταπολεμηθεί στο μέτρο που επιτρέπεται να παιχτεί ποδόσφαιρο, οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αρχίσουν τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Αυτή τη στιγμή ούτε ο Παναθηναϊκός γνωρίζει τι θα γίνει με την τιμωρία του ούτε οι ομοσπονδίες μπορούν να προβλέψουν σε τι φάση θα βρίσκεται η ανθρωπότητα με τον κορονοϊό. Οπότε, πάμε παρακάτω.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι και η πιο ρεαλιστική, αφού ούτως ή άλλως όταν η συζήτηση πηγαίνει στη «μαχητική ψυχή», θα πρέπει να υπάρχουν υγιείς παίκτες, υγιείς προπονητές, υγιή σταφ, υγιείς φίλαθλοι κ.τ.λ.

Ανεξαρτήτως όλων αυτών, ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί πως η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση διότι περιορίζει την οικονομική ζημιά των ομάδων.

Σκοπός είναι η προετοιμασία της επόμενης (καλύτερα μεθεπόμενης) ημέρας και όχι η κωλυσιεργία, εν μέσω μιας κατάστασης με αβέβαιο μέλλον.

Δεδομένου ότι το συμβόλαιο με τη Nova θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που είχε υπολογιστεί, ένας τρόπος μείωσης της χασούρας για τον Παναθηναϊκό θα είναι να μην καταβληθούν οι μισθοί Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.

Προφανώς αυτό θα συμβεί εάν και εφόσον δεν παιχτεί ποδόσφαιρο στο σύνολο του συγκεκριμένου τριμήνου.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης Γάτας : Πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός – Τι είπε για τον Λιβάι Γκαρσία (vid)

Άρης Γάτας : Πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός – Τι είπε για τον Λιβάι Γκαρσία (vid)

Τι είπε ο γνωστός δημοσιογράφος του Παναθηναϊκού για τις μεταγραφές των πρασίνων και τον Λιβάι Γκαρσία…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός πήρε ποδοσφαιριστή και πούλησε… ψυγείο!

Ο Παναθηναϊκός πήρε ποδοσφαιριστή και πούλησε… ψυγείο!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε στη διαδικασία να κερδίσει χρήματα από έναν 25χρονο βραζιλιάνο που ξέρει καντάρια μπάλα, τον ξεπούλησε και θα πάρει τα λεφτά του σε πολλές… άτοκες και σε βάθος τριετίας!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Επίσημη η επιστροφή Παντελίδη και επιβεβαίωση Sportime!

Παναθηναϊκός: Επίσημη η επιστροφή Παντελίδη και επιβεβαίωση Sportime!

Aπό τις… 11 Νοεμβρίου είχε αποκαλύψει το Sportime το ενδεχόμενο να πάει άμεσα στον Παναθηναϊκό ο Παντελίδης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλλιώς τα περίμενε ο Ντραγκόφσκι!

Αλλιώς τα περίμενε ο Ντραγκόφσκι!

Δεν έχουν έρθει ακόμα οι προτάσεις που περίμενε ο Ντραγκόφσκι που θεωρεί πισωγύρισμα την επιστροφή του στη Πολωνία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές : Δεν σκέφτονται την ευρωπαϊκή λίστα – Όσους χρειαστεί…

Παναθηναϊκός μεταγραφές : Δεν σκέφτονται την ευρωπαϊκή λίστα – Όσους χρειαστεί…

Δεν πρόκειται στον Παναθηναϊκό να βάλουν φρένο στις μεταγραφές με το σκεπτικό της ευρωπαϊκής λίστας…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο άνθρωπος που «έσπρωξε» τον Τσάβες! Δεν ασχολήθηκε ο Μπενίτεθ

Παναθηναϊκός: Ο άνθρωπος που «έσπρωξε» τον Τσάβες! Δεν ασχολήθηκε ο Μπενίτεθ

Προσωπική επιλογή του Στέφανου Κοτσόλη (και) ο Λούκας Τσάβες. Έπεισε Αλαφούζου, δεν ασχολήθηκε ο Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η λογική (αν υπάρχει) της απόκτησης ενός ακόμα δανεικού!

Παναθηναϊκός: Η λογική (αν υπάρχει) της απόκτησης ενός ακόμα δανεικού!

Aν και ο Παναθηναϊκός ήθελε βασικό τερματοφύλακα, πήρε δανεικό τον Λούκα Τσάβες, για να πάει για πρώτο το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η κουβέντα και η χρονιά, τελειώνουν εδώ!

Παναθηναϊκός: Η κουβέντα και η χρονιά, τελειώνουν εδώ!

Ο Παναθηναϊκός επενδύει στο… μέλλον, όταν είναι ανύπαρκτος στο παρόν!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές : Επικοινωνιακή αυτοκτονία όσα κάνει η νέα ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου

Παναθηναϊκός μεταγραφές : Επικοινωνιακή αυτοκτονία όσα κάνει η νέα ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου

Ανεξήγητα όσα γίνονται με τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού και το επικοινωνιακό λάθος της νέας ομάδας του Γιάννη Αλαφούζου

Ποδόσφαιρο