ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η πικρή αλήθεια για τη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός, μετά από ένα χρόνιο θέατρο σκιών γύρω από την ιστορική του έδρα, αντικρίζει την πραγματικότητα πιο σκληρή από ποτέ.
Παναθηναϊκός: Η πικρή αλήθεια για τη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός, μετά από ένα χρόνιο θέατρο σκιών γύρω από την ιστορική του έδρα, αντικρίζει την πραγματικότητα πιο σκληρή από ποτέ.

Για το πολεοδομικό προσδοκώμενο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν περιμέναμε τον Νίκο Αβραμίδη να μας δώσει τα φώτα του. Δεν πήραν μεγάλη έκταση οι δηλώσεις του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον Κώστα Μπακογιάννη, διότι όσα είπε αποτελούν το πιο ηχηρό χτύπημα στο στομάχι των ψεμάτων που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν το «τριφύλλι» ως προς το γηπεδικό.

Ο απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος με το Παναθηναϊκό Κίνημα φιλοξενήθηκε στο διαδικτυακό Ola Prasina TV, δίνοντας με τα όσα είπε την κατάλληλη αφορμή για να πάρει προεκτάσεις το ρεπορτάζ του Sportime από τις 12 Απριλίου αναφορικά με το μέλλον του «Απόστολος Νικολαΐδης». Απόσταγμά του, τότε, ότι άμεσα θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος Αθηναίων, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός) να πάρουν ιστορικές αποφάσεις.

«ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ»

Ο Νίκος Αβραμίδης χαρακτήρισε τον Βοτανικό ως ένα πλάνο που μπορεί να εκκινήσει άμεσα αρκεί να το αποφασίσει ο Παναθηναϊκός, με την οικοδομική άδεια να είναι ανανεωμένη εδώ και 4 χρόνια! Γνωστοποίησε πως αυτή τη στιγμή στη Λεωφόρο δεν μπορεί να μπει ούτε καρφί. Ότι οι σουίτες -χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα ως ενδεχόμενο έσοδο αν επιστρέψει το ποδοσφαιρικό τμήμα από το ΟΑΚΑ!- κρίθηκαν αυθαίρετες και πως ο σύλλογος πληρώνει πρόστιμα στην Πολεοδομία.

Η Λεωφόρος, συνέχισε ο κ. Αβραμίδης, είναι χαρακτηρισμένος χώρος πράσινου και γήπεδο στου Γουδή δεν γίνεται, ούτε γινόταν ποτέ, μια και η κείμενη νομοθεσία για τον εκεί χώρο είναι ιδιαιτέρως συγκεκριμένη και αυστηρή. Η σημασία των όσων είπε, προφανής. Πρόσωπο που ψητά την ψήφο του αθηναϊκού λαού, άρα όσα λέει είναι φιλτραρισμένα. Στέλεχος του Παναθηναϊκού Κινήματος, παλιός υποψήφιος Δήμαρχος, με θητεία στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Αντίθετος της κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό… Και αυτό έχει τη σημασία του!

Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, το ζήτημα δεν είναι το προφίλ του Νίκου Αβραμίδη και τα όσα είπε. Σχεδόν όλα είναι ολόσωστα και αποδεικνύονται. Όπως η πικρή αλήθεια ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν έχει στην κατοχή του τίτλο ιδιοκτησίας της Λεωφόρου! Μέσα σε λίγα λεπτά, σε μία διαδικτυακή εκπομπή, υποψήφιος για τα κοινά της πρωτεύουσας περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση γύρω από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Προσθέτοντας στα λεγόμενά του πως «για να συντηρηθεί ένα γήπεδο, απαιτούνται και εμπορικές χρήσεις»!

Κάντε τώρα μία αναδρομή, τι έχει ειπωθεί και τι έχει επιβληθεί στην Παναθηναϊκή κοινή γνώμη και συγκρίνετε. Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Νίκος Αβραμίδης, ως Γενικός Γραμματέας του Παναθηναϊκού Κινήματος, είχε μετάσχει ως κύριος ομιλητής στην παρουσίαση του πλάνου της Μεγάλης Λεωφόρου. Σύγχρονο γήπεδο 40.000 θέσεων, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, εμπορικές χρήσεις, με τον εμπνευστή του έργου Κίμωνα Βενέρη να αποκαλύπτει την πρόταση για στροφή 90 μοιρών του γηπέδου προς τα Προσφυγικά και μετεγκατάσταση των σχολείων εκεί.

Ήδη, εν έτει 2019, έχει εκκινήσει η ανάπλαση των Προσφυγικών από την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ και η Λεωφόρος είναι ίδια και απαράλλαχτη! Δεν ευθύνονται για αυτό οι παρόντες σε εκείνη την εκδήλωση, η οποία είχε γίνει με την αρωγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Άλλωστε, όπως αφοπλιστικά είπε ο κ. Αβραμίδης «εμείς δεν μπορούσαμε ούτε να νομοθετήσουμε, ούτε να χρηματοδοτήσουμε. Μία πρόταση κάναμε». Μία πρόταση, η οποία… πότισε το μυαλό των αντιμάχων κάθε άλλης λύσης του γηπεδικού!

ΠΕΡΙ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» χαρακτήρισε την ιστορική έδρα των «πράσινων»… κλειδωμένη με τη Διπλή Ανάπλαση (σωστό) και θετικό οιωνό την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου υπέρ του Βοτανικού. Προκύπτει το σκληρό ερώτημα πάντως… Και τώρα, τι;

Ο Παναθηναϊκός, όπως σωστά δήλωσε ο Νίκος Αβραμίδης, πρέπει να έχει ενιαία στρατηγική επί του θέματος. Οπότε καλό θα είναι να μπουν όλα τα ψέματα στην άκρη, να σταματήσουν όνειρα για γήπεδο μπάσκετ στη Λεωφόρο ή τροποποίηση της Διπλής Ανάπλασης για να μεταφερθεί το μπάσκετ εκεί και να προχωρήσει άμεσα η στέγαση του συλλόγου στο πιο εφικτό σχέδιο, όπως όλοι πλέον παραδέχονται.

Αν η παρούσα διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου μπορέσει και εξασφαλίσει τίτλο ιδιοκτησίας της Λεωφόρου, πετυχαίνοντας κάτι που δεν κατάφερε ουδείς προηγούμενος, θα είναι όφελος για το σωματείο και καλό διαπραγματευτικό χαρτί. Διότι σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (21 Ιουλίου 1924) το οικόπεδο της Λεωφόρου ανήκει στον Δήμο Αθηναίων!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η αγορά Κυριακόπουλου, εκείνη του Ουναϊ, το φρένο στις πωλήσεις και το cost control!

Παναθηναϊκός: Η αγορά Κυριακόπουλου, εκείνη του Ουναϊ, το φρένο στις πωλήσεις και το cost control!

Ο Αλαφούζος βρήκε τον τρόπο να λύσει το θέμα με το cost control. Ο Παναθηναϊκός και να αγοράζει μπορεί και να μην πουλήσει. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απόλυτος ο Αλαφούζος για Ιωαννίδη – To «πάτωμα» για να μπει σε συζητήσεις!

Απόλυτος ο Αλαφούζος για Ιωαννίδη – To «πάτωμα» για να μπει σε συζητήσεις!

Ο Γιάννης Αλαφούζος ουσιαστικά βάζει τελεία στις φήμες περί πώλησης του Φώτη Ιωαννίδη. Τουλάχιστον για αυτό το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι γίνεται με Κοτάρσκι, η περίπτωση Φορτούνη και το μέλλον του Ιωαννίδη!

Τι γίνεται με Κοτάρσκι, η περίπτωση Φορτούνη και το μέλλον του Ιωαννίδη!

Ντομινίκ Κοτάρσκι, Κώστας Φορτούνης και Φώτης Ιωαννίδης σε πρώτο πλάνο στα Παρασκήνια του Sportime.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 88-99: Ερυθρόλευκο break στη ματσάρα του ΟΑΚΑ, μια νίκη από τον τίτλο οι νικητές

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 88-99: Ερυθρόλευκο break στη ματσάρα του ΟΑΚΑ, μια νίκη από τον τίτλο οι νικητές

Ο Ολυμπιακός έκανε τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ και πλέον προηγείται με 2-1 του Παναθηναϊκού στους τελικούς

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ πάει πάλι αργά, η ΑΕΚ ψάχνει μήνες προπονητή και ο Παναθηναϊκός πάει για τις επόμενες μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ πάει πάλι αργά, η ΑΕΚ ψάχνει μήνες προπονητή και ο Παναθηναϊκός πάει για τις επόμενες μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ που αργεί σε όλα, ο προπονητής της ΑΕΚ που ακόμα κλείνει και ο Παναθηναϊκός που προχωράει για την επόμενη μεταγραφή του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν το προχώρησε ο Παναθηναϊκός, τον πήρε ο Μπέος!

Δεν το προχώρησε ο Παναθηναϊκός, τον πήρε ο Μπέος!

Προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, δεν προχώρησε και επέστρεψε στον ΝΠΣ Βόλο που ψάχνει και προπονητή.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Τέλος ο Ουναΐ

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Ουναΐ

Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα μπορέσει να ανακάμψει με Ουναΐ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Πέρεθ: Βγάζει «χολή» για το κλαμπ που τον τίμησε με το περιβραχιόνιο του!

Πέρεθ: Βγάζει «χολή» για το κλαμπ που τον τίμησε με το περιβραχιόνιο του!

Ο Πέρεθ έκατσε στο συμβόλαιο του, πήρε 700 χιλιάρικα φέτος και πλέον προσπαθεί να δηλητηριάσει πρώην συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό! Του έκατσε… βαριά η εξέδρα.

Ποδόσφαιρο
Media: Παίκτης στο DEAL έβγαλε κασκόλ του Παναθηναϊκού – Πως αντέδρασε ο Θαναηλάκης

Παίκτης στο DEAL έβγαλε κασκόλ του Παναθηναϊκού – Πως αντέδρασε ο Θαναηλάκης

Με το κασκόλ του Παναθηναϊκού ανάποδα άνοιξε το κουτί στο Deal, αλλά αυτό δεν έκρυβε αναποδιά…

Media