ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός νέα σήμερα: Οι μεταγραφές που περιμένουμε

Τι κινήσεις αναμένεται να κάνει ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο
Παναθηναϊκός νέα σήμερα: Οι μεταγραφές που περιμένουμε

Παναθηναϊκός: Με την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αργά αλλά σταθερά, ο σύλλογος άφησε πίσω του την περυσινή καταστροφική σεζόν.

Το παράδοξο είναι ότι αυτό, εν τέλει, συνέβη χωρίς να πάρει πολλές βοήθειες από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Ματέους Βιτάλ, Ραμόν-Πασκάλ Λούντκβιστ, Γιάννης Κώτσιρας αλλά και Σεμπαστιάν Παλάσιος (βάσει αξίας), δεν έχουν προσφέρει όσα θα προσδοκούσε το κλαμπ.

Σε μία πραγματικά καλή εμφάνιση έχουν αρκεστεί οι δύο πρώτοι, σε 2-3 οι άλλοι δύο.

Αντίθετα, οι Ρούμπεν Πέρεθ και Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχουν «βγει». Ο Ισπανός χαφ έχει πολύτιμη συμβολή στην εύρυθμη ανάπτυξη της ομάδας, ειδικά στις εντός έδρας αναμετρήσεις. Ο Ιταλός τερματοφύλακας, από την πλευρά του, επισκίασε τον επί σειρά ετών Νο1 Σωκράτη Διούδη, χάρη στην εκπληκτική του εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια, από την πλευρά του, αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Δεν προοριζόταν για βασικός, όμως η ιστορία με τον Μπαρτ Σένκεφελντ και ο τραυματισμός του Αχιλλέα Πούγγουρα, τον καθιέρωσαν στο αρχικό σχήμα. Η αρχική εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Σταδιακά, πάντως, στάθηκε με αξιοπρέπεια.

 

Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιωθεί, αλλά δεν αρκεί

Γενικότερα η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού πέρασε από χίλια κύματα. Αργή και οκνηρή σε πολλές περιπτώσεις. Και άτυχη αν δει κανείς την αναλογία ευκαιριών/γκολ των αντιπάλων, με εξαίρεση το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η επάνοδος του Ολλανδού στόπερ εξακολουθεί να αποτελεί ερωτηματικό. Είναι φτωχά τα δείγματα γραφής. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί όπως πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του, τότε αυτομάτως ο Παναθηναϊκός θα έχει καταγράψει ακόμα μία εσωτερική μεταγραφή με θετικό πρόσημο.

Μαζί με τον Φραν Βέλεθ, ο οποίος εκπέμπει ηγετική στόφα, ελλείψει Δημήτρη Κουρμπέλη, ο καλός Σένκεφελντ μπορεί να τονώσει την ταλαιπωρημένη γραμμή άμυνας του κλαμπ. Ο εν λόγω τομέας έχει βελτιωθεί με τρία γκολ παθητικό σε επτά ματς, ωστόσο χρειάζεται κι άλλη δουλειά.

Το σενάριο για απόκτηση στόπερ έχει ατονήσει, δεδομένου ότι επέστρεψε κι ο Πούγγουρας. Αντίθετα, ένας δεύτερος αριστερός μπακ, πίσω από τον Χουάνκαρ, αναμένεται να αφιχθεί. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αναφορικά με τη δεξιά πτέρυγα, ο αναγεννημένος Φακούντο Σάντσες έχει αποτελέσει ακόμα μία εσωτερική μεταγραφή του φετινού Παναθηναϊκού, επισκιάζοντας τον Γιάννη Κώτσιρα. Δεν θα υπάρξει κάτι εκεί.

 

Έναν ή δύο χαφ

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουρμπέλης συμπλήρωσε ολόκληρο χρόνο αποχής, ο Παναθηναϊκός καλείται να αποκτήσει αμυντικό χαφ. Η περίοδος αναμονής έχει… ξεχειλώσει, όσο κι αν αυτό στεναχωρεί τους «πράσινους» που έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον παίκτη. Θα πρέπει να υπάρξει εξέλιξη.

Το Νο1 ζήτημα των ημερών ακούει στο όνομα Ζοζέ Μαουρίσιο. Η Αλ Αχλί τον θέλει και το έδειξε με πρόταση, όμως το «τριφύλλι» δεν θα ευνοηθεί απ’ αυτή. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση του παίκτη, ο οποίος παρά την ηλικία και τους σοβαρούς τραυματισμούς που πέρασε, έχει αποδείξει ότι αποτελεί σεβαστό μέγεθος.

Στην υποθετική περίπτωση που ο Παναθηναϊκός καρπωθεί κάτι από τη συγκεκριμένη ιστορία, τότε θα κινηθεί για την απόκτηση ενός box-to-box μέσου. Επαναλαμβάνουμε, αυτό είναι το μέτωπο που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παρούσα φάση.

Από εκεί και πέρα, δεν προκύπτει θέμα για εξτρέμ και επιθετικό. Ο Αϊτόρ, από την πόρτα της εξόδου, βρέθηκε σε εκείνη της ενδεκάδας. Κι όχι απλά τη διέσχισε, αλλά την κλείδωσε μπαίνοντας μέσα. Άφησε πίσω την κακή περυσινή σεζόν (όπως και πολλοί άλλοι «πράσινοι), βγήκε πιο δυνατός από τα όποια σοβαρά προσωπικά θέματα συνέβησαν το καλοκαίρι και να που έδωσε λύσεις στα άκρα της ομάδας.

Ομοίως και στην επίθεση. Ο Καρλίτος αναγεννήθηκε (και πρέπει να αποδειχθεί καταλυτικός στον μήνα-φωτιά), ο Φεντερίκο Μακέντα μπήκε για τα καλά στα… παπούτσια του Ισπανού όποτε χρειάστηκε, επομένως το ροτέισον καλά κρατεί. Όσο δεν αποχωρεί κάποιος εξτρέμ ή φορ, προσθήκη δεν θα προκύπτει.

Άρα, συνοψίζοντας, ο Παναθηναϊκός παίρνει:

  • Έναν αριστερό μπακ πίσω από τον Χουάνκαρ
  • Έναν αμυντικό μέσο
  • Έναν box-to-box μέσο υπό προϋποθέσεις

Κώστας Παπαδόπουλος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ζητάνε από τον Μπενίτεθ να κατεβάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού από τα… κάγκελα!

Ζητάνε από τον Μπενίτεθ να κατεβάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού από τα… κάγκελα!

Στον Παναθηναϊκό περιμένουν από τον Ισπανό τεχνικό να κατευνάσει τα πλήθη και να συσπειρώσει τον κόσμο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ντέσερς δεν έχει κερδίσει ακόμη τον Μπενίτεθ!

Ο Ντέσερς δεν έχει κερδίσει ακόμη τον Μπενίτεθ!

Ο Μπενίτεθ δεν έχει πειστεί ότι ο Ντέσερς μπορεί να είναι ο βασικός φορ του Παναθηναϊκού! Και ο Νιγηριανός το έχει πάρει χαμπάρι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο προπονητής που ανεβαίνει στα μάτια του Αλαφούζου

Παναθηναϊκός: Ο προπονητής που ανεβαίνει στα μάτια του Αλαφούζου

Ο προπονητής που ανεβαίνει… θέσεις στην ατζέντα του Γιάννη Αλαφούζου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Φουλ για αριστερό μπακ

Παναθηναϊκός: Φουλ για αριστερό μπακ

Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη στην αγορά για την απόκτηση αριστερού μπακ και μάλιστα οι εξελίξεις τρέχουν αρκετά άμεσα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λανουά : Δύο πέναλτι στη Λάρισα – Χέρι ο Ζοάο Μάριο πριν το γκολ της ΑΕΚ – Παράβαση ο Διούδης

Λανουά : Δύο πέναλτι στη Λάρισα – Χέρι ο Ζοάο Μάριο πριν το γκολ της ΑΕΚ – Παράβαση ο Διούδης

Ο Στεφάν Λανουά παρουσίασε την καθιερωμένη ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της 13ης αγωνιστικής της Super League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο στοχευμένος δανεισμός του Ταμπόρδα

Παναθηναϊκός: Ο στοχευμένος δανεισμός του Ταμπόρδα

Αυτό θα επιδιώξει από τον δανεισμό του Ταμπόρδα ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Media: Αυτό το παιχνίδι θα δείξει ο ΑΝΤ1 την Πέμπτη

Αυτό το παιχνίδι θα δείξει ο ΑΝΤ1 την Πέμπτη

Ο ΑΝΤ1 θα δείξει την Πέμπτη στις 22:00 το κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βικτόρια Πλζεν για το Europa League

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Γιατί τώρα πρέπει να μιλήσει ο Ολυμπιακός – Η μεγάλη ευκαιρία με την Καϊράτ

UEFA Ranking Ελλάδα: Γιατί τώρα πρέπει να μιλήσει ο Ολυμπιακός – Η μεγάλη ευκαιρία με την Καϊράτ

Με την Ελλάδα να συνεχίζει τη μάχη για την άνοδο στο UEFA Ranking, ο Ολυμπιακός πρέπει κόντρα στην Καϊράτ να μιλήσει...

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Καρέ ευρώ – θριάμβων με σούπερ απόδοση στην Interwetten!

Καρέ ευρώ – θριάμβων με σούπερ απόδοση στην Interwetten!

Εξωπραγματική απόδοση από την Interwetten για νίκες όλων των ελληνικών ομάδων αυτή την αγωνιστική στην Ευρώπη.

Sportime BET