ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Όταν οι εξτρέμ σου κάνουν τη διαφορά

Ο Παναθηναϊκός παίρνει πλέον από τους εξτρέμ του αυτό ακριβώς που θέλει. Επέμβαση έκανε ο Μακέντα και «πράσινη» απάντηση μέσω Φέστα σε Απόλλωνα Σμύρνης.
Παναθηναϊκός: Όταν οι εξτρέμ σου κάνουν τη διαφορά

Ένα από τα προβλήματα που είχε τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός, είχε να κάνει με την επιδραστικότητα των εξτρέμ του. Εάν οι winger σου δεν έχουν γκολ και ασίστ, υπάρχει θέμα. Δεν διασπάς εύκολα κλειστές άμυνες και δεν μπορείς να βρεις πολυφωνία στο σκοράρισμα.

Στην αρχή της σεζόν οι «πράσινοι» το βίωσαν αυτό. Τότε βασικός ήταν κατά κύριο λόγο ο Βιτάλ από τη μία. Ο Βραζιλιάνος, όμως, πολύ γρήγορα άρχισε να «πέφτε» μετά το εκπληκτικό του ντεμπούτο. Ο Αϊτόρ μία έπαιζε, μία όχι και ο Παλάσιος δεν είχε ακόμη προσαρμοστεί. Όσο για τον Χατζηγιοβάνη; Πήρε ένα σερί αγώνων και στη συνέχεια άρχισε να περιορίζεται ο χρόνος του για διάφορους λόγους.

Πλέον δεν τίθεται θέμα για το ποιοι πρέπει να ξεκινούν στα πλάγια. Αϊτόρ και Παλάσιος με την εικόνα που έχουν, δεν θα παίρνουν φανέλα βασικού μόνο εάν χρειάζονται ανάσες. Η διαφορά είναι αισθητή. Ο Παναθηναϊκός έχει μετά από πολύ καιρό δύο παίκτες στα πλάγια που κάνουν ό,τι ακριβώς πρέπει. Σκοράρουν, δημιουργούν, περνούν τους αντιπάλους τους και πατούν περιοχή.

Εάν είχαν ξεκινήσει από την αρχή με τέτοια φόρα, τα νούμερά τους θα ήταν πιο εντυπωσιακά. Ακόμη και έτσι, όμως, κοιτάς τους σκόρερ της Super League 1. Με εξαίρεση τον Κούρτιτς που εκτελεί τα πέναλτι στον ΠΑΟΚ, όλοι όσοι προπορεύονται είναι φορ. Για να βρεις εξτρέμ πρέπει να πας στα επτά τέρματα. Τόσα έχουν μόνο οι Παλάσιος και Τσούμπερ. Όσο για τον Αϊτόρ το κοντέρ προς το παρόν γράφει τρία τέρματα και τέσσερις ασίστ έχοντας 14 ματς ως βασικός. Κοινώς στα μισά εξ αυτών έχει συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του.



Ο Παναθηναϊκός απάντησε μέσω Φέστα

Από εκεί και πέρα, στο «τριφύλλι» δεν άφησαν αναπάντητη την ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης. Ουσιαστικά στη Ριζούπολη αμφισβήτησαν τα δύο πέναλτι που πήρε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έκανε ο Τζανλούκα Φέστα στις δηλώσεις του.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνεις δυο πέναλτι με τον ίδιο τρόπο μέσα σε 15 λεπτά. Παίκτες με τέτοια εμπειρία δεν γίνεται να κάνουν τόσο ηλίθια λάθη», είπε μεταξύ άλλων ο Ιταλός και πάνω σε αυτό πατούν και στον Παναθηναϊκό και τονίζουν πως καλύτερη απάντηση δεν θα μπορούσαν να δώσουν από τα λεγόμενα του ίδιου του προπονητή της αντίπαλης ομάδας.

Έκανε την επέμβαση ο Μακέντα

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε την Τετάρτη (16/2) ο Φεντερίκο Μακέντα στην Ιταλία προκειμένου να απαλλαχθεί πλήρως από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αστράγαλο. Την Πέμπτη βγήκε και από Παρασκευή (18/2) θα ξεκινήσει η αποκατάστασή του. Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα. Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς θα τον έχει ξανά σε 2-2,5 μήνες.

Ο έμπειρος φορ μέσω Instagram θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα. Σε αυτό ανέφερε πως πέρασε οκτώ πολύ δύσκολους μήνες και πως «ο τραυματισμός μου δυστυχώς ήταν πιο σοβαρός απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν» λόγω ενός κόκαλου που είχε σπάσει. «Έκανα τα πάντα για να είμαι καλά, αλλά ο πόνος ειδικά στον αγωνιστικό χώρο ήταν ανυπόφορος και δυσκολευόμουν να παίξω πολύ σε αυτές τις συνθήκες». Γι’ αυτό και η επέμβαση ήταν η μόνη λύση, όπως ξεκαθάρισε.

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αντώνης Πανούτσος : Τα έλεγε ο Μεντιλίμπαρ πως ο Ελ Κααμπί έπρεπε να γυρίσει χαρούμενος…

Αντώνης Πανούτσος : Τα έλεγε ο Μεντιλίμπαρ πως ο Ελ Κααμπί έπρεπε να γυρίσει χαρούμενος…

Στο πολύ κακό πρόσωπο που δείχνει ο Ελ Κααμπί στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Πανούτσος για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Χαρά μας τέτοια διαιτησία σε ντέρμπι…

Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Χαρά μας τέτοια διαιτησία σε ντέρμπι…

Ικανοποιημένος ήταν ο Ηλίας Σπάθας από το γεγονός πως το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεν είχε και πολλά να πεις από τη διαιτησία.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Απολογισμός παίκτη προς παίκτη

Παναθηναϊκός: Απολογισμός παίκτη προς παίκτη

Παίκτη προς παίκτη ανάλυση για τον Παναθηναϊκό! Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι κουβάλησαν και ποιοι έκαναν τα ακαταλόγιστα..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (vid)

Όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1: Εύκολα ο Παναθηναϊκός – Δεν κατάλαβε κανείς από τους «κόκκινους» τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1: Εύκολα ο Παναθηναϊκός – Δεν κατάλαβε κανείς από τους «κόκκινους» τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι

Πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ πήρε το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Παναθηναϊκός και κάπως έτσι ήρθε η γιούχα από την εξέδρα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τολμηρές επιλογές για το ντέρμπι από Μπενίτεθ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τολμηρές επιλογές για το ντέρμπι από Μπενίτεθ

Ο Μπενίτεθ ρισκάρει, αλλά να πηγαίνει για να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πάει να το τελειώσει νωρίς ο Μεντιλίμπαρ και βάζει και αργεντίνικο τείχος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Πάει να το τελειώσει νωρίς ο Μεντιλίμπαρ και βάζει και αργεντίνικο τείχος

Ο Βάσκος τεχνικός αφήνει εκτός αρχικού σχήματος τους Τσικίνιο και Ζέλσον Μαρτίνς, δίνοντας φανέλα βασικού στους Ποντένσε και Ροντινέι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όσα έδινε η Ντινάμο Ζάγκρεπ επί… τρία για Γιάγκουσιτς!

Παναθηναϊκός: Όσα έδινε η Ντινάμο Ζάγκρεπ επί… τρία για Γιάγκουσιτς!

Για μια ακόμα φορά τη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Παναθηναϊκός δίνει τουλάχιστον τα... διπλά για να κλείσει μεταγραφή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πλάνο Μπενίτεθ και οι πιθανοί έντεκα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πλάνο Μπενίτεθ και οι πιθανοί έντεκα

Με διάταξη τριών κεντρικών αμυντικών και έμφαση στην αμυντική ισορροπία, ο Ράφα Μπενίτεθ ετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Ποδόσφαιρο