ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ούτε «ευχαριστώ» στον Ρόκα – Έργα και ημέρες

Ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Ρόκα, γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο την ισπανική παροικία του τελευταίου τριμήνου. Είθισται στις σχετικές ενημερώσεις (λέγε με «διαζύγιο»), ο σύλλογος να ευχαριστεί τον τέως υπάλληλο για την προσφορά του. Εν προκειμένω ούτε αυτό δε συνέβη! Ιδού: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας...
Παναθηναϊκός: Ούτε «ευχαριστώ» στον Ρόκα – Έργα και ημέρες

Ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Ρόκα, γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο την ισπανική παροικία του τελευταίου τριμήνου.

Είθισται στις σχετικές ενημερώσεις (λέγε με «διαζύγιο»), ο σύλλογος να ευχαριστεί τον τέως υπάλληλο για την προσφορά του. Εν προκειμένω ούτε αυτό δε συνέβη!

Ιδού: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον κ. Τσάβι Ρόκα, έως σήμερα τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Η διοίκηση της ΠΑΕ εύχεται στον απερχόμενο τεχνικό διευθυντή ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστικό: Στη NOVA ο Παναθηναϊκός!

Σκεφτείτε ότι ακόμα και για τον Ντάνι Πογιάτος που δεν έκλεισε ούτε τρίμηνο στον πάγκο (και δεν πανηγύρισε ούτε νίκη), οι «πράσινοι» έγραψαν «τον ευχαριστούμε για την προσφορά του».

Να είναι άραγε συγκυριακή αυτή η σκέψη; Μπορεί. Αλλά θα πρέπει να μπει κι αυτή στην εξίσωση από τη στιγμή που αποτελεί γεγονός.

 

Η θητεία του Τσάβι Ρόκα 

Δεν θα σας… απασχολήσουμε πολύ. Ξέρετε πολύ καλά εξάλλου ότι στον Παναθηναϊκό δε μακροημερεύουν τεχνικοί διευθυντές, προπονητές κ.τ.λ. Βέβαια για να μην τα ρίχνουμε όλα στους «πράσινους», αυτό το φαινόμενο παρατηρείται γενικώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Στις 22 Νοεμβρίου 2019 ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας με τον Τσάβι Ρόκα, ο οποίος ήταν γνωστός για τα πάρε-δώσε με Ισπανούς ποδοσφαιριστές αλλά και για το επιτυχημένο πέρασμά του από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Το ξεκίνημα ήταν μάλλον θετικό από τη στιγμή που αποδεσμεύθηκαν μη υπολογίσιμοι παίκτες και παραχωρήθηκαν δανεικοί όσοι δεν «χώραγαν» εκείνη την περίοδο στο ρόστερ (και κάποιοι που θα αποχωρούσαν γενικώς αργά ή γρήγορα).

Στον αντίποδα, ειλικρινείς να είμαστε, ποτέ δε χτίστηκε πραγματική συνεργατική σχέση μεταξύ του Τσάβι Ρόκα και του Γιώργου Δώνη. Φαινόταν πώς θα κατέληγε η ιστορία. Αποχώρηση προπονητή, νέο πλάνο, «ισπανοποίηση» της ομάδας ή έστω «λατινοποίηση».

Η έλευση του παντελώς άπειρου Ντάνι Πογιάτος προκάλεσε αρνητική εντύπωση ακόμα και στον πιο αισιόδοξο φίλαθλο του συλλόγου (πόσοι τέτοιοι να έχουν απομείνει άραγε…).

Κάποιες μεταγραφές όπως αυτή του Καρλίτος, του Φραν Βέλεθ ή του Αϊτόρ, άπαντες επιλογές του Ρόκα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ακούστηκαν άσχημα στα αυτιά των υποστηρικτών του Παναθηναϊκού, όμως… Πογιάτος;

Ο τρόπος που αποπέμφθηκε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ήταν ένα ακόμη φάουλ του Ισπανού, ασχέτως αν στο αγωνιστικό σκέλος υπήρχαν αρνητικά στοιχεία για να του προσάψεις. Εβαλε πλάτη σε δύσκολους καιρούς, ήταν επαγγελματίας, ήπιων τόνων, έδινε ό,τι μπορούσε και σε τέτοιους παίκτες δε συμπεριφέρεσαι έτσι.

Σταδιακά, ο Ρόκα άρχισε να χάνει βαθμούς και στο επικοινωνιακό σκέλος. Αν προσθέσεις τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις, τι απομένει; Μία ανακοίνωση 36 λέξεων.

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Κωνσταντέλιας: Χάνει τον Παναθηναϊκό, δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με Άρη

ΠΑΟΚ – Κωνσταντέλιας: Χάνει τον Παναθηναϊκό, δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με Άρη

Χωρίς τον Γιάννη Κωνσταντέλια θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, με τον νεαρό άσο να δίνει πλέον αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χάβι Ερνάντεθ στον Παναθηναϊκό: Τι παίκτης είναι και πώς ταιριάζει στον Μπενίτεθ

Χάβι Ερνάντεθ στον Παναθηναϊκό: Τι παίκτης είναι και πώς ταιριάζει στον Μπενίτεθ

Ο Παναθηναϊκός με τον Χάβι Ερνάντεθ, προσθέτει στο ρόστερ του έναν παίκτη με συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ, που ταιριάζει περισσότερο στη φιλοσοφία ισορροπίας και ασφάλειας του Ράφα Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League : Τότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και Κηφισιά – ΠΑΟΚ, αλλαγή μέρας στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Super League : Τότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και Κηφισιά – ΠΑΟΚ, αλλαγή μέρας στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Η Super League προχώρησε σε αλλαγές και ορισμούς αγώνων στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, γνωστοποιώντας πότε θα διεξαχθούν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και ΠΑΟΚ – Κηφισιά, αλλά και τροποποίηση στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Πρόταση για Πελίστρι!

Παναθηναϊκός: Πρόταση για Πελίστρι!

Ο Παναθηναϊκός απέρριψε μεγάλη πρόταση για τον Πελίστρι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει με τον Τόνι Φρουκ! Πιέζει ο Κροάτης να ρίξει τις απαιτήσεις της η Ριέκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης αποφασίζει!

Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης αποφασίζει!

Ο Κοτσόλης φαίνεται πως έχει το γενικό… πρόσταγμα για τις μεταγραφές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Δεν έχασε χρόνο με Αντίνο

Παναθηναϊκός: Δεν έχασε χρόνο με Αντίνο

Ο Παναθηναϊκός είχε από την αρχή τον Αντίνο μια και ο Μπενίτεθ τον έβαλε βασικό και για περίπου 80 λεπτά με την Κηφισιά

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Μεταγραφές: Ο Σισοκό, ο ρόλος του και το πλάνο Μπενίτεθ

Παναθηναϊκός – Μεταγραφές: Ο Σισοκό, ο ρόλος του και το πλάνο Μπενίτεθ

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση του Μούσα Σισοκό, καλύπτοντας μια άμεση ανάγκη στη μεσαία γραμμή και προσθέτοντας εμπειρία σε μια κρίσιμη περίοδο της σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ορίστηκε ο Ευαγγέλου στο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ορίστηκε ο Ευαγγέλου στο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Ο Άγγελος Ευαγγέλου ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο