ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Συγκρατημένη αισιοδοξία για Σένκεφελντ

Αν η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού βρίσκονταν στο επίπεδο της αμυντικής λειτουργίας, τότε την περυσινή σεζόν θα έπαιζε ρόλο συνδιεκδικητή του τίτλου
Παναθηναϊκός: Συγκρατημένη αισιοδοξία για Σένκεφελντ

Αν η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού βρίσκονταν στο επίπεδο της αμυντικής λειτουργίας, τότε την περυσινή σεζόν θα έπαιζε ρόλο συνδιεκδικητή του τίτλου.

Με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία, επομένως ας γίνει καταγραφή σε όσα πραγματικά συνέβησαν.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ δεν ακολούθησε την περυσινή προετοιμασία και τις πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε από ΟΦΗ και Αρη.

Οι αμυντικές ανισορροπίες διατηρήθηκαν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ώσπου ο Ολλανδός «έδεσε» με τον Αχιλλέα Πούγγουρα στα στόπερ, αμφότεροι είχαν καλή συνεργασία με τον Σωκράτη Διούδη και η άμυνα έγινε… κάστρο.

Πέρυσι το καλοκαίρι στις αρχές, ο Σένκεφελντ ζητούσε 400.000 ευρώ και τελικά έκλεισε με τα μισά τον Αύγουστο, συνεπώς εκ του αποτελέσματος ο (εορτάζων σήμερα) Νίκος Νταμπίζας παίρνει τα credits.

Η συγκεκριμένη τακτική ενέχει ρίσκο. Αφενός κάποιοι παίκτες θα χαθούν, αφού θα μπουν άλλες ομάδες στο κόλπο, ενώ άλλοι θα έρθουν αργά και θα έχουν χάσει σημαντικό μέρος της προετοιμασίας.

Στην περίπτωση του Σένκεφελντ, πάντως, η αναμονή άξιζε. Ο Παναθηναϊκός βγήκε κερδισμένος και γι’ αυτό υπάρχει η σκέψη να κάνει το ίδιο και φέτος σε άλλες θέσεις.

Ο Τσάβι Ρόκα έχει στο μυαλό του να περιμένει για έναν παίκτη ακόμα και τον Σεπτέμβριο, όμως τούτο αποτελεί μια άλλη ιστορία.

Ο Ολλανδός αμυντικός αποδείχθηκε «λίρα εκατό», αλλά τώρα λέει δικαιολογημένα στους «πράσινους»: «Κύριοι, σας απέδειξα τι μπορώ να κάνω, τώρα είναι η σειρά σας».

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός θέλει να το επεκτείνει τουλάχιστον κατά δύο χρόνια ακόμη.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει εντολή στον Τσάβι Ρόκα να κλείσει την υπόθεση, όμως κι εκείνος βρίσκεται με ένα κομπιουτεράκι στο χέρι και επεξεργάζεται πόσα και σε ποιον μπορεί να δώσει χρήματα.

Αριστερός μπακ, δεξιός μπακ και οκτάρι, αποτελούν νευραλγικές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί, εκτός αν ο Ντάνι Πογιάτος έχει «κλειδώσει» τον Γιασίν Αγιούμπ για τον άξονα.

Δεν είναι εύκολο για τον Ρόκα να δώσει το ποσό που αξιώνει η πλευρά του Σένκεφελντ, ωστόσο από την άλλη πλευρά η διαφορά δεν είναι… χαοτική.

Περίπου 50.000 ευρώ χωρίζουν την ομάδα με τον παίκτη και από τη στιγμή που η διοίκηση ποντάρει πολλά στον Ολλανδό για την επόμενη τριετία, τότε η αισιοδοξία είναι δικαιολογημένη. Συγκρατημένη μεν, αλλά δικαιολογημένη.

Στην παρούσα φάση ο Σένκεφελντ αποφορτίζεται και η αλήθεια είναι ότι δεν αγχώνεται καθόλου για το μέλλον του. Ξέρει την αξία του και άπαντες αντιλαμβάνονται ότι αν παραμείνει θα είναι ο επικεφαλής των, πολλών, κεντρικών αμυντικών της ομάδας.

Σίγουρα δεν του είναι ευχάριστο να βλέπει αρκετούς παίκτες που είχε αναπτύξει περαιτέρω επαφή να αποτελούν παρελθόν ή να προορίζονται για έξοδο. Από την άλλη, όμως, θέλει να ζήσει από την αρχή τη σεζόν, να κάνει προετοιμασία και να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Η επέκταση με τον Πούγγουρα, η έλευση του Βέλεθ και η πιθανή συμφωνία με τον Σένκεφελντ, θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης Γάτας : Πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός – Τι είπε για τον Λιβάι Γκαρσία (vid)

Άρης Γάτας : Πόσες μεταγραφές θα κάνει ο Παναθηναϊκός – Τι είπε για τον Λιβάι Γκαρσία (vid)

Τι είπε ο γνωστός δημοσιογράφος του Παναθηναϊκού για τις μεταγραφές των πρασίνων και τον Λιβάι Γκαρσία…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός πήρε ποδοσφαιριστή και πούλησε… ψυγείο!

Ο Παναθηναϊκός πήρε ποδοσφαιριστή και πούλησε… ψυγείο!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε στη διαδικασία να κερδίσει χρήματα από έναν 25χρονο βραζιλιάνο που ξέρει καντάρια μπάλα, τον ξεπούλησε και θα πάρει τα λεφτά του σε πολλές… άτοκες και σε βάθος τριετίας!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Επίσημη η επιστροφή Παντελίδη και επιβεβαίωση Sportime!

Παναθηναϊκός: Επίσημη η επιστροφή Παντελίδη και επιβεβαίωση Sportime!

Aπό τις… 11 Νοεμβρίου είχε αποκαλύψει το Sportime το ενδεχόμενο να πάει άμεσα στον Παναθηναϊκό ο Παντελίδης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αλλιώς τα περίμενε ο Ντραγκόφσκι!

Αλλιώς τα περίμενε ο Ντραγκόφσκι!

Δεν έχουν έρθει ακόμα οι προτάσεις που περίμενε ο Ντραγκόφσκι που θεωρεί πισωγύρισμα την επιστροφή του στη Πολωνία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές : Δεν σκέφτονται την ευρωπαϊκή λίστα – Όσους χρειαστεί…

Παναθηναϊκός μεταγραφές : Δεν σκέφτονται την ευρωπαϊκή λίστα – Όσους χρειαστεί…

Δεν πρόκειται στον Παναθηναϊκό να βάλουν φρένο στις μεταγραφές με το σκεπτικό της ευρωπαϊκής λίστας…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο άνθρωπος που «έσπρωξε» τον Τσάβες! Δεν ασχολήθηκε ο Μπενίτεθ

Παναθηναϊκός: Ο άνθρωπος που «έσπρωξε» τον Τσάβες! Δεν ασχολήθηκε ο Μπενίτεθ

Προσωπική επιλογή του Στέφανου Κοτσόλη (και) ο Λούκας Τσάβες. Έπεισε Αλαφούζου, δεν ασχολήθηκε ο Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η λογική (αν υπάρχει) της απόκτησης ενός ακόμα δανεικού!

Παναθηναϊκός: Η λογική (αν υπάρχει) της απόκτησης ενός ακόμα δανεικού!

Aν και ο Παναθηναϊκός ήθελε βασικό τερματοφύλακα, πήρε δανεικό τον Λούκα Τσάβες, για να πάει για πρώτο το καλοκαίρι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η κουβέντα και η χρονιά, τελειώνουν εδώ!

Παναθηναϊκός: Η κουβέντα και η χρονιά, τελειώνουν εδώ!

Ο Παναθηναϊκός επενδύει στο… μέλλον, όταν είναι ανύπαρκτος στο παρόν!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός μεταγραφές : Επικοινωνιακή αυτοκτονία όσα κάνει η νέα ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου

Παναθηναϊκός μεταγραφές : Επικοινωνιακή αυτοκτονία όσα κάνει η νέα ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου

Ανεξήγητα όσα γίνονται με τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού και το επικοινωνιακό λάθος της νέας ομάδας του Γιάννη Αλαφούζου

Ποδόσφαιρο