ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Βέλεθ… δυσκολεύει τις επεκτάσεις

Βέλεθ: Αποτελεί έναν από τους παίκτες που βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές ο Παναθηναϊκός για τη νέα σεζόν. Ο 28χρονος αμυντικός του Αρη άρεσε εξαρχής στον Γιώργο Δώνη, ο οποίος του το είχε εκφράσει και σε τετ-α-τετ τον περασμένο Νοέμβριο. Εκτοτε, μετά και την έλευση του Τσάβι Ρόκα, οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά, πολλώ δε...
Ο Βέλεθ… δυσκολεύει τις επεκτάσεις

Βέλεθ: Αποτελεί έναν από τους παίκτες που βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές ο Παναθηναϊκός για τη νέα σεζόν.

Ο 28χρονος αμυντικός του Αρη άρεσε εξαρχής στον Γιώργο Δώνη, ο οποίος του το είχε εκφράσει και σε τετ-α-τετ τον περασμένο Νοέμβριο.

Εκτοτε, μετά και την έλευση του Τσάβι Ρόκα, οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Βέλεθ δεν έχει «ψήσει» τους «κίτρινους» να του δώσουν το ποσό που αξιώνει για επέκταση.

Το συμβόλαιο του Ισπανού αμυντικού με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα ανανεωθεί.

Ο Αρης θα έπρεπε να του καταβάλει 300.000 ευρώ, ποσό που ο Παναθηναϊκός προτίθεται να του καλύψει και με το παραπάνω.

Κατά μία πληροφόρηση, οι «πράσινοι» προτίθενται να τον κάνουν πλουσιότερο κατά τουλάχιστον 350.000, όπερ σημαίνει ότι έχουν με διαφορά τον πρώτο λόγο για τον Βέλεθ, ο οποίος μετρά 27 συμμετοχές φέτος (οι 21 για το πρωτάθλημα).

Καλά όλα αυτά, δεδομένου ότι μαρτυρούν πως ο Παναθηναϊκός έχει την… προδιάθεση να ανέβει επίπεδο και, κατ’ επέκταση, να πορευθεί σε τροχιά πρωταθλητισμού, κάτι που τόσο έχει λείψει από τους φιλάθλους του.

Εξάλλου, ο Γιώργος Δώνης έχει επισημάνει ότι για να συνεχίσει στο «τριφύλλι», θα πρέπει η διοίκηση να καλύψει τις αγωνιστικές επιθυμίες που θα θέσει, προκειμένου η ομάδα να επανέλθει στη θέση που της αξίζει.

Πιθανή έλευση του Βέλεθ στο «Γ. Καλαφάτης» αναμένεται να ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έχει τρεις πολύ δυνατούς στόπερ.

Υπάρχει, όμως, κι ένα «αγκάθι» που αφορά στις οικονομικές ισορροπίες της ομάδας, αναφορικά με τους κεντρικούς της αμυντικούς.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ λαμβάνει 200.000 και ο Αχιλλέας Πούγγουρας κοντά στις 100.000 (και κάτι παραπάνω με κάποια μπόνους).

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να επεκτείνει τα συμβόλαια με τους δύο αμυντικούς αλλά και να αυξήσει τα έσοδά τους, προκειμένου να «γεφυρωθεί» το κενό με τον Βέλεθ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σένκεφελντ αξίωνε κοντά στις 400.000 και τελικά έκλεισε με 200.000, όταν διαπίστωσε ότι θα μείνει χωρίς ομάδα, ενώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ούτε η υπόθεση της επέκτασης με τον Αχιλλέα Πούγγουρα φαντάζει εύκολη.

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ακόμα γελάνε στον Ολυμπιακό με τον Ρενάτο Σάντσες στον Παναθηναϊκό – Τι λένε για τον Μέντες

Ακόμα γελάνε στον Ολυμπιακό με τον Ρενάτο Σάντσες στον Παναθηναϊκό – Τι λένε για τον Μέντες

Στον Ολυμπιακό λοιπόν... γελάνε με το πως «φόρτωσε» ο Μέντες τον Σάντσες στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θρίλερ με Τετέ

Παναθηναϊκός: Θρίλερ με Τετέ

Είναι πλέον φανερό πως ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει νέα συνθήκη στο θέμα του Τετέ και το ζήτημα είναι η στρατηγική

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Βόμβα από την AS! Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Σαντίνο Αντίνο

Παναθηναϊκός: Βόμβα από την AS! Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Σαντίνο Αντίνο

Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Σαντίνο Αντίνο αναφέρει η AS, κρατώντας στο παιχνίδι όμως και τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μητσοτάκης: «Μεγάλη πρόοδος στο έργο κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό»

Μητσοτάκης: «Μεγάλη πρόοδος στο έργο κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό»

Επιθεώρηση στα έργα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χάρη Δούκα, με έμφαση στην πρόοδο και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: «Εργολαβία» οι μεταγραφές!

Παναθηναϊκός: «Εργολαβία» οι μεταγραφές!

Ο Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει σε τρεις μεταγραφές, οι δύο από τον ίδιο μάνατζερ! Που ακούγεται ότι έχει ανάμειξη και στου Τετέ!

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025. 

Media
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μεγάλο συμβόλαιο, αβέβαιο μέλλον!

Παναθηναϊκός: Μεγάλο συμβόλαιο, αβέβαιο μέλλον!

Πολλά τα λεφτά, ελάχιστη η μέχρι τώρα προσφορά του Νταβίντε Καλάμπρια στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ο κρίσιμος μήνας για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

UEFA Ranking Ελλάδα: Ο κρίσιμος μήνας για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Με την έλευση του 2026, ο Ιανουάριος μετατρέπεται σε μήνα-κλειδί για την Ελλάδα στο UEFA Ranking, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να κρατούν στα χέρια τους μια μεγάλη ευκαιρία ανόδου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Πάει για άλλες πέντε μεταγραφές!

Παναθηναϊκός: Πάει για άλλες πέντε μεταγραφές!

Τεττέη και Κοντούρης τα πρώτα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο Κορωπί. Πάει για άλλες πέντε προσθήκες τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο