ΠΑΟΚ: Υπογράφηκε η συμφωνία για χρήση του Καυτανζογλείου. Προβλέπεται και πιθανή οριστική μετακόμιση
Ο ΠΑΟΚ υπέγραψε πενταετή συμφωνία για τη χρήση του Καυτανζογλείου, εξασφαλίζοντας θεσμικό πλαίσιο και λύση έδρας ενόψει των έργων στη Νέα Τούμπα. Η σύμβαση αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο πιο σταθερής μετακόμισης.
Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το Καυτανζόγλειο για πέντε χρόνια και έκανε το πιο καθαρό βήμα προς τη λύση της Νέας Τούμπας
Η υπογραφή έπεσε το μεσημέρι της 12ης Μαρτίου 2026 και δεν ήταν μια τυπική κίνηση. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διοίκηση του Καυτανζογλείου συμφώνησαν σε σύμβαση πενταετούς διάρκειας που δίνει στην ομάδα το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το στάδιο όποτε προκύπτει ανάγκη. Στην ίδια αίθουσα ήταν ο Γιάννης Βρούτσης και από την πλευρά του ΠΑΟΚ η Μαρία Γκοντσάροβα, μαζί με στελέχη της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.
Το βάρος της συμφωνίας δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Για πρώτη φορά υπάρχει θεσμικό και επίσημο πλαίσιο που περιγράφει με καθαρό τρόπο πώς θα γίνεται η χρήση του γηπέδου, ποιες είναι οι υποχρεώσεις κάθε πλευράς και ποιες παρεμβάσεις πρέπει να προηγηθούν για να μπορεί το στάδιο να φιλοξενεί παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση δεν μένει πια σε επαφές και προθέσεις, αλλά περνά σε χαρτί με συγκεκριμένους όρους.
Εκεί βρίσκεται και η ουσία. Το Καυτανζόγλειο δεν παραδίδεται απλώς ως μια πρόχειρη εναλλακτική. Η συμφωνία συνδέεται με λειτουργικές και τεχνικές αναβαθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε η εγκατάσταση να καλύπτει τις απαιτήσεις των διοργανώσεων. Η πλήρης ενεργοποίηση της σύμβασης περνά μέσα από αυτές τις εργασίες, κάτι που δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ θέλει λύση που να αντέχει στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά.
Ο Βρούτσης έδωσε και τον τόνο της ημέρας. Μίλησε για μια ιστορική στιγμή για το στάδιο και καλωσόρισε επίσημα τον ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι το Καυτανζόγλειο ανοίγει τις πόρτες του στον σύλλογο. Παράλληλα υπενθύμισε ότι το γήπεδο μπήκε σε τροχιά πλήρους αδειοδότησης και ασφάλειας ύστερα από μια μακρά περίοδο προβλημάτων, κάτι που εξηγεί γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία παρουσιάστηκε ως αλλαγή σελίδας και όχι ως μια απλή μίσθωση.
Το πιο σημαντικό, όμως, βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προσωρινή έδρα για τη φάση που θα αρχίσουν τα έργα της Νέας Τούμπας. Το Καυτανζόγλειο δείχνει πλέον η βασική λύση για να καλυφθεί αυτό το κενό. Και η σύμβαση αφήνει ανοιχτό όχι μόνο το σενάριο της περιστασιακής χρήσης, αλλά και μια πιο σταθερή μετακίνηση της ομάδας εκεί όσο θα τρέχει το μεγάλο γηπεδικό έργο.
Με άλλα λόγια, ο ΠΑΟΚ δεν εξασφάλισε απλώς ένα γήπεδο ανάγκης. Εξασφάλισε χρόνο, έλεγχο και ένα πιο σταθερό έδαφος για το δυσκολότερο κομμάτι κάθε νέας έδρας, δηλαδή το τι γίνεται όσο το νέο σπίτι ακόμα χτίζεται. Το επόμενο κομμάτι της ιστορίας θα γραφτεί πάνω στα έργα του σταδίου και στο πότε το Καυτανζόγλειο θα είναι έτοιμο να φορέσει κανονικά τα ασπρόμαυρα μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου.