ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ο Μπότο αλλάζει την Ελληνική μεταγραφική πραγματικότητα με τον Κοτάρσκι – Εντυπωσιακό το ρίσκο του

Ο Κοτάρσκι είναι πλέον ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και το ρίσκο του Μπότο είναι εντυπωσιακό
ΠΑΟΚ: Ο Μπότο αλλάζει την Ελληνική μεταγραφική πραγματικότητα με τον Κοτάρσκι – Εντυπωσιακό το ρίσκο του

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι είναι πλέον ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, σε μια κίνηση που φανερώνει πως ο Ζοσέ Μπότο παίρνει αξιοσημείωτο ρίσκο και δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως αλλάζει την Ελληνική μεταγραφική πραγματικότητα.

Μια κίνηση που είτε θα κάνει τον Πορτογάλο Sports Director «Βασιλιά της Τούμπας» είτε θα τον ρίξει στα Τάρταρα και θα φέρει μεγάλη γκρίνια.

Ο Κοτάρσκι έχει αξιοσημείωτη ιστορία αν και ακόμα 22, αφετηρία ο Μπουφόν, σχολείο ο Άγιαξ και βήμα ωριμότητας η Γκόριτσα. Και άλλωστε έτσι έφτασε στον ΠΑΟΚ!

Παρόλα αυτά, ήταν μια περίπτωση που δεν ολοκληρώθηκε νωρίς, άλλωστε από το Sportime είχατε ενημερωθεί εδώ και καιρό πως… ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για τον Κοτάρσκι. Μια και τότε που είχε γραφτεί εκείνο το κείμενο από τη στήλη του Agent Greek (31/5), οι δύο πλευρές απείχαν αρκετά από συμφωνία και ανακοινώσεις.

Αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή μια και ήδη η προετοιμασία έχει αρχίσει, πράγματα έχουν διαφανεί και υπάρχουν ποδοσφαιριστές, όπως αυτός που έχει τρελάνει τον Λουτσέσκου και δεν το πιστεύει!

Ο Κοτάρσκι και το ρίσκο του Μπότο στον ΠΑΟΚ

Γιατί όμως ο Ζοσέ Μπότο αλλάζει την Ελληνική μεταγραφική πραγματικότητα και είναι τόσο εντυπωσιακό το ρίσκο του με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι; Μα φυσικά επειδή πρόκειται για έναν 22χρονο τερματοφύλακα, που ουσιαστικά η σημαντική του εμπειρία έγκειται τη σεζόν που έφυγε στο πρωτάθλημα Κροατίας.

Εκεί, που ο Κοτάρσκι έπαιξε 28 ματς με την Γκόριτσα, μια ομάδα που κατέλαβε την 6η θέση της βαθμολογίας, χωρίς να κινδυνέψει αλλά και πολύ πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ο Κοτάρσκι έκανε όνομα στις ακαδημίες της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ανάγκασε τον Άγιαξ να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό για να τον αγοράσει (οι αναφορές κάνουν λόγο για κοντά στα 2 εκατομμύρια).

Στον Αίαντα ποτέ δεν κατάφερε να κάνει το step up και να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια της πρώτης ομάδας, με αποτέλεσμα το μέλλον να ήταν ο δανεισμός. Και η ομάδα που άνοιξε την αγκαλιά της ήταν η Γκόριτσα.

Ο Ζοσέ Μπότο τον είχε στη scouting list του από την εποχή της Σαχτάρ. Είχε ενημερωθεί από τότε που ο ύψους 1,89μ. πορτιέρε ήταν στις ακαδημίες του Άγιαξ, για τις μεγάλες του δυνατότητες. Άλλο όμως η Σαχτάρ και άλλο ο ΠΑΟΚ. Και άλλο να είσαι ο Νο1 του ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος Sports Director, λοιπόν, πήρε ένα αξιοσημείωτο, ένα εντυπωσιακό για τα δεδομένα της Ελλάδας, ρίσκο και έπεισε άπαντες στον οργανισμό πως τα γάντια του βασικού φέτος θα πρέπει να δοθούν στον Κοτάρσκι.

Ο Κοτάρσκι ήρθε στην Τούμπα προκειμένου να διαδεχθεί τον Superman του ΠΑΟΚ, τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, που έφυγε έχοντας πίσω του πρωτάθλημα, Κύπελλα και αγάπη από τον κόσμο. Ο Μπότο έχει κάνει all in.

Είτε ο Κοτάρσκι θα κάνει τη σεζόν της ζωής του και θα ανεβάσει την χρηματιστηριακή του αξία με εντυπωσιακά οφέλη και για τον ΠΑΟΚ, είτε στις πρώτες στραβές θα υπάρξει γκρίνια άνευ προηγουμένου.

Και άλλες ομάδες του Big5 έχουν εμπιστευτεί κατά καιρούς νεαρούς παίκτες χωρίς την μεγάλη ή απαιτούμενη εμπειρία.

Είναι αλλιώς όμως στην κομβική θέση του τερματοφύλακα. Εκεί κάθε λάθος γίνεται είδηση, στοιχίζει.

Στην περίπτωση που ο Κοτάρσκι κάνει την σεζόν της καριέρας του με τον ΠΑΟΚ, τότε ο Μπότο θα ανακηρυχθεί αυτόματα «χρυσοδάκτυλος». Η τιμή του παίκτη θα εκτοξευθεί και οι πόρτες θα χτυπήσουν από το καλοκαίρι του 2023 κιόλας.

Αν όμως ο 22χρονος Κροάτης, δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες, τότε τα απόνερα είναι δεδομένα πως θα παρασύρουν τον Πορτογάλο Sports Director.

Ο καιρός γαρ εγγύς…

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο παικταράς Πεπέ της Πάφου πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Ολυμπιακό

Ο παικταράς Πεπέ της Πάφου πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος χαφ Πεπέ φόρεσε τα ερυθρόλευκα αλλά η παρουσία του στον Ολυμπιακό έμεινε άνευρη και χωρίς αποτύπωμα πριν βρει ξανά τον εαυτό του στην Πάφο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τον Τιάγκο Παλάσιος από την Εστουδιάντες

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τον Τιάγκο Παλάσιος από την Εστουδιάντες

Ο Ολυμπιακός έχει στο στόχαστρο τον Τιάγκο Παλάσιος της Εστουδιάντες και εξετάζει την απόκτησή του αν ελευθερωθεί θέση ξένου ενώ εκκρεμεί πρόταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τάσος Γλαύκου: Ποιος είναι ο 15χρονος που παραμιλάνε όλοι στου Ρέντη;

Τάσος Γλαύκου: Ποιος είναι ο 15χρονος που παραμιλάνε όλοι στου Ρέντη;

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός από την Κύπρο ξεχωρίζει ήδη για τη σπάνια τεχνική του κατάρτιση.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Πιθανή κι άλλη μεγάλη πώληση, ποιοι οι υποψήφιοι

Παναθηναϊκός: Πιθανή κι άλλη μεγάλη πώληση, ποιοι οι υποψήφιοι

Ο Παναθηναϊκός, όπως λέγεται εντόνως, δεν αποκλείεται να κάνει κι άλλη μεγάλη πώληση μετά τους Βαγιαννίδη, Μαξίμοβιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ο Βόλος έβαλε 4 γκολ στους 12 παίκτες ηλικίας από 15 έως 22 ετών του ΠΑΣ Γιάννινα – Αποθέωση για τους Γιαννιώτες στους Ζωσιμάδες

Ο Βόλος έβαλε 4 γκολ στους 12 παίκτες ηλικίας από 15 έως 22 ετών του ΠΑΣ Γιάννινα – Αποθέωση για τους Γιαννιώτες στους Ζωσιμάδες

Ο Βόλος εξασφάλισε άνετα την πρόκριση στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, επικρατώντας με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κηφισιά : Τρόμαξε να αποκλείσει την Αναγέννηση Καρδίτσας η ομάδα του Λέτο – Λαμπάδα στον Ξενόπουλο

Κηφισιά : Τρόμαξε να αποκλείσει την Αναγέννηση Καρδίτσας η ομάδα του Λέτο – Λαμπάδα στον Ξενόπουλο

Η Κηφισιά πήρε με δυσκολία το εισιτήριο για τη League Phase του Κυπέλλου, νικώντας την Αναγέννηση Καρδίτσας στα πέναλτι, μετά από δραματικό 1-1

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Champions League: Γιατί είναι σημαντικό ο Χρήστος Τζόλης να αποκλείσει τη Ρέιντζερς

Ολυμπιακός – Champions League: Γιατί είναι σημαντικό ο Χρήστος Τζόλης να αποκλείσει τη Ρέιντζερς

Πριν από την κλήρωση του Champions League, σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι να αποκλειστεί και η Ρέιντζερς από την Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός : Έχασε την πρόκριση από την Καβάλα και τον Κριστιάνο Μπάτσι από το ματς με την ΑΕΚ

Πανσερραϊκός : Έχασε την πρόκριση από την Καβάλα και τον Κριστιάνο Μπάτσι από το ματς με την ΑΕΚ

Δεν θα είναι στη League Phase του Κυπέλλου ο Πανσερραϊκός, δεν θα έχει και τον προπονητή του Κριστιάνο Μπάτσι κόντρα στην ΑΕΚ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καλαμάτα – ΑΕΛ 1-2: Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή για την ομάδα του Πετράκη!

Καλαμάτα – ΑΕΛ 1-2: Σπουδαία πρόκριση με ανατροπή για την ομάδα του Πετράκη!

Με το δεξί, με ανατροπή και με πρόκριση η ΑΕΛ μπήκε στις επίσημες υποχρεώσεις, κερδίζει εκτός έδρας με 2-1 την Καλαμάτα

Ποδόσφαιρο