ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Θέλτα: Η ενδεκάδα του Λουτσέσκου και το σχέδιο για να καλύψει τις μεγάλες απουσίες

Το πλάνο του Λουτσέσκου για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Θέλτα...
ΠΑΟΚ – Θέλτα: Η ενδεκάδα του Λουτσέσκου και το σχέδιο για να καλύψει τις μεγάλες απουσίες

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη μάχη του πρώτου αγώνα της ενδιάμεσης φάσης του Europa League απέναντι στη Θέλτα (19:45, Cosmote Sports), έχοντας να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες. O Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ψάχνει δικαιολογίες, αλλά τα ζητήματα είναι πολλά.

Οι απώλειες των Κωνσταντέλια, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Πέλκα, Γιακουμάκη και Ιβανούσετς αφαιρούν ποιότητα, δημιουργία και λύσεις στο ένας εναντίον ενός. Επιπρόσθετα, καθιστούν αδύνατο το ροτέισον. Ωστόσο στο στρατόπεδο του Δικεφάλου του Βορρά υπάρχει πίστη πως τα κενά μπορούν να καλυφθούν μέσα από την ομαδική δουλειά.

Κάτω από τα δοκάρια, όλα δείχνουν επιστροφή του Τσιφτσή. Μπροστά του, η τετράδα της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει, καθώς ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σταθερότητα απέναντι σε μια ομάδα που επιτίθεται με πολλούς παίκτες και πατά περιοχή με συνέπεια. Κένι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης και Μπάμπα δηλαδή.

Στη μεσαία γραμμή, ο Λουτσέσκου φαίνεται να καταλήγει σε τριάδα με Οζντόεφ, Καμαρά και Ζαφείρη. Πρόκειται για σχήμα που προσφέρει ισορροπία: ο Οζντόεφ για τον έλεγχο ρυθμού, ο Καμαρά για δύναμη και τρεξίματα, ο Ζαφείρης για ένταση και σύνδεση άμυνας – επίθεσης. Η απουσία του Μεϊτέ αλλάζει τα δεδομένα, όμως το συγκεκριμένο τρίο «δείχνει» πρόθεση για πιο δυναμικό και πιεστικό κέντρο.

Στα άκρα, ο Τάισον μοιάζει βέβαιος για το αρχικό σχήμα. Η εμπειρία και η προσωπικότητά του τον καθιστούν κομβικό, ειδικά σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες. Παράλληλα, δύσκολα μπορεί να μείνει εκτός ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ακόμη και επιβαρυμένος, είναι παίκτης που σε τέτοιες βραδιές σπάνια χάνει τη θέση του. Η ποιότητά του στην τελική απόφαση και η τακτική του συνέπεια τον καθιστούν απαραίτητο.

Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει το βασικό δίλημμα: Μύθου ή Γερεμέγεφ; Μιας και ο Γιακουμάκης είναι τιμωρημένος. Ο πρώτος δίνει μεγαλύτερη κινητικότητα και πίεση ψηλά, στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό απέναντι σε μια ομάδα που επιδιώκει «χτίσιμο» από πίσω. Ο δεύτερος προσφέρει καθαρή παρουσία περιοχής και ικανότητα στο τελείωμα.

Σε επίπεδο πλάνου, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να δώσει έμφαση στη συμπαγή διάταξη και στις γρήγορες μεταβάσεις. Απέναντι σε μια Θέλτα που θέλει κατοχή και υπομονή, ο Δικέφαλος θα επιχειρήσει να κλείσει τον άξονα, να κατευθύνει το παιχνίδι στα πλάγια και να «χτυπήσει» στο transition. Το πρέσινγκ δεν θα είναι διαρκές, αλλά επιλεκτικό, με στόχο το λάθος στην πρώτη πάσα.

 

Κωνσταντίνος Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο Σικ που πλήγωσε τον Ολυμπιακό δεν είναι κανένας τυχαίος

Ο Σικ που πλήγωσε τον Ολυμπιακό δεν είναι κανένας τυχαίος

Ο Πάτρικ Σικ που πλήγωσε δυο φορές τον Ολυμπιακό με τα γκολ του δεν είναι κανένας τυχαίος, εξαιρετικός και γνωστός σκόρερ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η επιμονή του Μεντιλίμπαρ δεν κάνει καλό στον Ολυμπιακό

Η επιμονή του Μεντιλίμπαρ δεν κάνει καλό στον Ολυμπιακό

Ο Μεντιλίμπαρ κατέβασε και πάλι τον Ολυμπιακό με δύο επιθετικούς, ήταν φανερό πως δεν τραβάει αυτό το θέμα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Τελειώνει ο Μορόν ή απλώς κάνει… παύση;

Άρης: Τελειώνει ο Μορόν ή απλώς κάνει… παύση;

Ο Λορέν Μορόν μένει για δεύτερο σερί ματς εκτός λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο και για πρώτη φορά δημιουργείται πραγματικό ερωτηματικό γύρω από τον ρόλο του στον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πότε λήγει το συμβόλαιο του Μπιανκόν στον Ολυμπιακό

Πότε λήγει το συμβόλαιο του Μπιανκόν στον Ολυμπιακό

Η εμφάνιση του Μπιανκόν με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν έφερε σημαντική κριτική προς το πρόσωπό του, πότε λήγει το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μην λείψει ο Κοντούρης του Παναθηναϊκού, θα είναι θέμα για Μπενίτεθ

Μην λείψει ο Κοντούρης του Παναθηναϊκού, θα είναι θέμα για Μπενίτεθ

Δύσκολη η αποστολή του Παναθηναϊκού απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, το θέμα είναι μην του λείψει αγωνιστικά και ο Κοντούρης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Τάκης Λεμονής θριαμβεύει στη Σερβία

Ο Τάκης Λεμονής θριαμβεύει στη Σερβία

Ο Τάκης Λεμονής κάνει εκπληκτική πορεία με την Ραντνίτσκι Νις στη Σερβία και έχει τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καρβέλης: Καλή εμφάνιση, άδικο αποτέλεσμα για τη Νέα Αρτάκη

Καρβέλης: Καλή εμφάνιση, άδικο αποτέλεσμα για τη Νέα Αρτάκη

Παρά το τελικό 0-0, η Νέα Αρτάκη είχε τον έλεγχο, πίεσε ψηλά, εκμεταλλεύτηκε υπεραριθμίες και έφερε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, χωρίς να βρει όμως το γκολ νίκης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Οι παίκτης του Ολυμπιακού, που έλαμψε στην ήττα από τη Λεβερκούζεν

Οι παίκτης του Ολυμπιακού, που έλαμψε στην ήττα από τη Λεβερκούζεν

Η ήττα από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν βγάζει την ομάδα του Ολυμπιακού από την Ευρώπη, υπήρξε όμως παίκτης, που έλαμψε

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στο πάνθεον των ηρώων του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Ρέτσος

Στο πάνθεον των ηρώων του Ολυμπιακού ο Παναγιώτης Ρέτσος

Ο Παναγιώτης Ρέτσος συγκίνησε με την αυταπάρνησή του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ποδόσφαιρο