ΠΑΟΚ

Δούκας: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει δικαστήριο»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας φιλοξενήθηκε στο ράδιο Primo και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δικέφαλο. Ο Δούκας μίλησε για το PAOK TV, την ΕΠΟ, την κατάσταση της ομάδας, αλλά και το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες με κόσμο. Αναλυτικά όσα είπε: «Ήταν μια αντίδραση, ένα γινάτι για όσα είχαν...
Δούκας: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει δικαστήριο»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρης Δούκας φιλοξενήθηκε στο ράδιο Primo και μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δικέφαλο.

Ο Δούκας μίλησε για το PAOK TV, την ΕΠΟ, την κατάσταση της ομάδας, αλλά και το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες με κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν μια αντίδραση, ένα γινάτι για όσα είχαν προηγηθεί με την ΕΡΤ και τη NOVA. Επειδή η θέση του ΠΑΟΚ υπέρ της κεντρικής διαχείριση ερμηνεύτηκε ως αποτυχία του PAOK TV. Το PAOK TV είναι απολύτως πετυχημένο, αν κάτι στραβώσει ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα να χάσει. Ο ΠΑΟΚ το βλέπει και ποδοσφαιρικά και η κεντρική διαχείριση είναι μονόδρομος για τις μικρομεσαίες ομάδες. Σε ενδεχόμενο κεντρικής διαχείρισης ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται από θέση ισχύος».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Η ομάδα είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Όλες οι ομάδες είναι απροπόνητες. Το θέμα είναι με τη διάθεση ξεκινάς να μπει πάλι σε αυτή την αγωνιστική κόντρα. Διακυβεύονται πάρα πολλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν και το επιπρόσθετο βάρος ότι έχουν να προπονηθούν και να νιώσουν αυτή την πίεση. Χάρηκαν που επέστρεψαν αν και έχουν στο νου ότι η φετινή χρονιά θα πληρωθεί του χρόνου. Λιγότερες διακοπές κλπ κλπ».

Για το γεγονός πως ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα θα είναι χωρίς κόσμο, ενώ στα υπόλοιπα είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιοι φίλαθλοι: «Ο αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έγινε με κόσμο, ενώ ο αγώνας στο Καραϊσκάκη θα γίνει με 1000-2000-3000 άτομα αν πάλι επιτραπεί ο κόσμος στα γήπεδα. Μιλάμε για δεδομένα πανδημίας. Αν πάρουμε τη μεζούρα και αρχίσουμε να μετράμε θα χάσουμε τη μπάλα. Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο, μια προϋπόθεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ότι συζητιέται έχει ως τελική οπτική το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς».

Για την ΕΕΑ: «Συνταγματικά γνωρίζουμε όλοι ότι σε όλο τον κόσμο η υπέρτατη εξουσία είναι η δικαστική. Είναι η μοναδική περίπτωση στην υπόθεση του ΠΑΟΚ που μία κρατική επιτροπή είναι υπεράνω του συντάγματος. «Πλην των μεγάλων ομάδων που προπονούνται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις οι υπόλοιπες νοικιάζουν εγκαταστάσεις. Ασχολήθηκε ποτέ κανείς;»».

Για το θέμα της μείωσης των συμβολαίων και πως διέρρευσε: «Αν θέλεις να το χαβαλεδιάσω θα έλεγα ότι είναι κατάλοιπο των προηγούμενων εποχών του ΠΑΟΚ. Είναι ένα κατάλοιπο που έχει ριζώσει στην ψυχή κάθε οπαδού, δημοσιογράφου, που θεωρεί ότι είναι μέρος της δουλειάς του να ψάχνει νούμερα, να διαιρεί. Είναι ρεπορτάζ λογιστικό. Ξαναλέω είναι κατάλοιπο προηγούμενων ετών. Και δεν αφορά μόνο το οικονομικό, αυτό το προπονητικό που έχουμε, όταν η ομάδα δεν πάει καλά δεν περπατάει, όλοι ψαχνόμαστε, να αλλάξει η διάταξη.

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει τον Ολυμπιακό παντού: «Νομίζω ότι στην πράξη αποδεικνύεται αυτό το πράγμα και αν κάνω λάθος μπορεί κάποιος να βρει ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Οι πιο πολλοί νομίζουν ότι κυνήγι σημαίνει εκτόνωση της κοινής γνώμης, Κυνήγι σημαίνει να κυνηγάω εκεί που μπορώ να κερδίσω, να στριμώξω. Θα κυνηγήσω εκεί που κρίνω ότι έχω πιθανότητες και εκεί που βλέπω κάτι ύποπτο όχι για να ευχαριστήσω την κοινή γνώμη. Ο ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει χάσει δικαστήριο από τον Ολυμπιακό γιατί ακόμα δεν έχει γίνει δικαστήριο. Ίσως αυτό να συνιστά μερική νίκη του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχει και το CAS. Ένας πόλεμος απαρτίζεται από πάρα πολλές μάχες. Ότι θα κερδίσεις μια μάχη δεν σημαίνει οτι κέρδισες τον πόλεμο, ενώ αν τη χάσεις δεν σημαίνει ότι έχασες τον πόλεμο. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει τρία χρόνια να πάρει τίτλο, που έχασε τις εκλογές στην ΕΠΟ. Όταν μπαίνεις σε ένα ρινγκ για να μαλώσεις και θα δόσεις ξύλο και θα φας».

Για το πόσο δυνατός είναι ο Μελισσανίδης στις εκλογές της ΕΠΟ: Το ότι είναι δυνατός είναι. Αυτοδύναμος δεν είναι κανείς. Ακόμα και στις βουλευτικές εκλογές και μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο Κυρ Κυρ που είναι πιο έμπειρος σε αυτά κάποια λύση βρίσκεται. Έχω την εντύπωση ότι η όποια λύση θα βρεθεί πριν τις εκλογές.».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός στις εκλογές και την πιθανότητα να συνεργαστεί ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ: «Ο ΠΑΟΚ παραμένει πιο δυνατός από όλους, αλλά όχι αυτοδύναμος. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές δεν υπήρχε κάποιος αυτοδύναμος. Δεν εννοώ τίποτα, ότι έχω να πω το λέω στα ίσια. Δεν μπορώ να μιλήσω βάση πιθανοτήτων, δεν είμαι Ολυμπιακός ή ΑΕΚ, είμαι ΠΑΟΚ».

Για την ΕΠΟ και τον χαλίφη Ιβάν: «Παγιωμένο δεν είναι τίποτα. Η εξυγίανση λοιδορείται, αλλά στην πράξη αναδεικνύει την ομορφιά της και πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και φέτος η διαφορά των 7 βαθμών στο χόρτο κατακτήθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές. Από το +2, ο Ολυμπιακός έτσι ή αλλιώς κατάφερε να κερδίσει στην Τούμπα και να εκμεταλλευτεί και την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Ξάνθη.Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε κάποιος πανίσχυρος που σάρωνε στις εκλογές και κάποιες λίγες δεύτερες υποψηφιότητες ή εξαφανίζονταν ή απλά υπήρχαν για να υπάρχουν. Στις προηγούμενες και σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν τρεις δυνάμεις, που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Ακόμα και αυτό είναι μία βελτίωση. Καλύτερα να είναι τρεις δυνατοί παίκτες στο τραπέζι, αντί για έναν που λύνει και δένει.  Μπορεί να μου βρει κάποιος, χαλίφη που πάλεψε για το VAR και για να φέρει ξένους διαιτητές; Φτάσαμε σε μία εποχή που ο ΠΑΟΚ έχασε πρωτάθλημα το 2018 στα δικαστήρια με απόφαση της ΕΠΟ του Γραμμένου που τον θεωρούν του Ιβάν, φέτος βγήκε μία απόφαση που έβαλε τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι και του έδωσε τη δυνατότητα για πρόσθετη παρέμβαση και κάποιοι συνεχίζουν να μιλάνε για την ΕΠΟ του Ιβάν και του Γραμμένου».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τη διοργάνωση του: «Κοίταξε είναι δύσκολο, αλλά δεν σου κρύβω ότι ακόμα πιο δύσκολο είναι να διαχειριστείς αγώνες σαν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο που υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον και από μέσα του εξωτερικού. Από τη μέχρι τώρα εικόνα που έχω είναι οτι δεν θα έρθει κανείς από Αθήνα να καλύψει το παιχνίδι. Τα βουνά είναι μαθημένα στα χιόνια, οπότε θα βγάλουμε άκρη».

Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου σκέφτεται να επαναφέρει στην 11άδα τον Τσιφτσή αφού ο Παβλένκα έχει αρχίσει και κάνει… νερά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Επιβεβαίωση Sportime – Kανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι! (vid)

Επιβεβαίωση Sportime – Kανένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι! (vid)

Ούτε στο Περιστέρι, ούτε στο «Βικελίδης» βρήκε πέναλτι η ΚΕΔ. Για κίτρινη και όχι κόκκινη το μαρκάρισμα του Μόντσου στον Τσικίνιο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ κοντά σε Γερεμέγεφ!

Ο ΠΑΟΚ κοντά σε Γερεμέγεφ!

Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Δεν βλέπει πέναλτι στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ η ΚΕΔ!

Διαιτησία: Δεν βλέπει πέναλτι στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ η ΚΕΔ!

Η Επιτροπή Διαιτησίας δεν βλέπει πέναλτι στον Ντεσπόντοφ στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Πάει άμεσα και για εξτρέμ!

ΠΑΟΚ: Πάει άμεσα και για εξτρέμ!

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το ok για την απόκτηση αριστεροπόδαρου winger τον Γενάρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ραζβάν δεν είναι πια αστείο, αλλά ανέκδοτο!

Ραζβάν δεν είναι πια αστείο, αλλά ανέκδοτο!

Τι προσπαθεί να κάνει ο Λουτσέσκου με τον Τσάλοφ. Με 10 ο ΠΑΟΚ όταν είναι στο χορτάρι ο Ρώσος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χρήστος Ζαφείρης: Έτσι τον αποθέωσαν (vid)

Χρήστος Ζαφείρης: Έτσι τον αποθέωσαν (vid)

Ο Χρήστος Ζαφείρης είναι πλέον μέλος του ΠΑΟΚ, θα μπορεί να παίξει από την 1η Ιανουαρίου αλλά στην Σλάβια τον αποθεώσαν

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Χοντραίνει το παιχνίδι με Τσάλοφ, ο μάνατζέρ του τα έβαλε με τον Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Χοντραίνει το παιχνίδι με Τσάλοφ, ο μάνατζέρ του τα έβαλε με τον Λουτσέσκου

Μάλλον δεν έχει επιστροφή το μέλλον του Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ με τον μάνατζέρ του να τα βάζει με τον Λουτσέσκου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νικολακόπουλος και Κόλκας έδειξε στο OPEN πως συμμαχία ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού δεν υφίσταται πλεόν…

Νικολακόπουλος και Κόλκας έδειξε στο OPEN πως συμμαχία ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού δεν υφίσταται πλεόν…

Ήρεμα κι ωραία το πήγαν Κώστας Νικολακόπουλος και Σταύρος Κόλκας στα σχόλιά τους στο OPEN. Αλλά έδειξαν πως συμμαχία… τέλος.

Ποδόσφαιρο