ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης: Η απόφαση του δικαστηρίου για το όπλο και οι αντιδράσεις

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη για την είσοδό του στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ και η αντίδραση.
Ιβάν Σαββίδης: Η απόφαση του δικαστηρίου για το όπλο και οι αντιδράσεις

Πραγματοποιήθηκε η δίκη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο πολυσυζητημένο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018.

Μετά από συνεχείς αναβολές, πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/2) ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, η δίκη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας οπλοφορώντας, στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ το 2018.

Στην ίδια υπόθεση, εκτός του ιδιοκτήτη των «ασπρόμαυρων», παραπέμφθηκε και ο τότε τεχνικός διευθυντής, Λούμπος Μίχελ, όπως και ακόμα έξι άτομα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απουσίαζαν από την αίθουσα του δικαστηρίου, με τους πληρεξούσιους δικηγόρους να τους εκπροσωπούν.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτος ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης ως μάρτυρας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Δημιουργήθηκε ένταση. Αρχικά διαμαρτυρηθήκαμε εμείς, στη συνέχεια όταν ακυρώθηκε το γκολ, ο ΠΑΟΚ. Υπήρχε ένταση και μπήκε. Ήταν 2-3 άνθρωποι μαζί του, προσπάθησε να φτάσει στον διαιτητή, είπαν κάτι κι έφυγαν. Είπε κάτι και σε μένα, αλλά σε ήπιο ύφος, δεν με απείλησε», ενώ για το αν είδε το όπλο σημείωσε: «Δεν αντιλήφθηκα το όπλο, δεν αισθάνθηκα φόβο. Στα αποδυτήρια που επιστρέψαμε, οι παίκτες είπαν ότι το είδαν, αλλά σε επίπεδο “είδαμε, ακούσαμε”, κάποιοι δεν ήταν σίγουροι. Υπήρχε περισσότερο ανησυχία για την τύχη του (ακυρωθέντος) γκολ».

Παράλληλα, τόνισε πως: «Ίσως ηρέμησε τα πράγματα στις κερκίδες καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα με, σύρραξη μεταξύ των παικτών και να εισέλθουν οπαδοί στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κομίνης που ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, αναφέρθηκε αρχικά στα όσα του είπε ο Λούμπος Μίχελ, τονίζοντας: «Με πλησίασε ο Μίχελ, δέχθηκα φραστική επίθεση, μού είπε στα αγγλικά “you are finished” (τελείωσες) και έκανε κάποιες κινήσεις με τα χέρια. Θεωρώ ότι η φράση αυτή ήταν περισσότερο ποδοσφαιρική αργκό, ότι η απόφαση (ακύρωσης του γκολ) θα προεξοφλήσει το τέλος μου από τη διαιτησία. Δεν φοβήθηκα εκεί τη στιγμή, ίσως η αδρεναλίνη, ίσως η σχεδόν 20ετής εμπειρία μου… Όφειλα να είμαι ψύχραιμος για να μην δημιουργήσω έκρυθμη κατάσταση». Στη συνέχεια, σημείωσε πως «Έφτασε σε απόσταση περίπου 7-10 μέτρων για να διαμαρτυρηθεί. Δεν είναι σύνηθες, αλλά συμβαίνει να εισέρχονται παράγοντες στο γήπεδο» επισήμανε, ενώ ερωτηθείς για το όπλο, ο κ. Κομίνης απάντησε: «Δεν το αντιλήφθηκα. Από αξιωματούχους της ΑΕΚ πληροφορήθηκα για το όπλο. Έδειχναν κάτι στα κινητά τους, αλλά δεν είχα εκείνη τη στιγμή τη δυνατότητα να το διασταυρώσω».

Έχοντας εξετάσει τους μάρτυρες αλλά και την πλευρά των κατηγορούμενων, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του μεγαλομετόχου των «ασπρόμαυρων», καθώς όπως προκύπτει η είσοδος ήταν παράνομη.

Συγκεκριμένα, ο Ιβάν Σαββίδης τιμωρήθηκε με 25 μήνες φυλάκιση και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τρία χρόνια, με τις ποινές να έχουν πλήρως ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την απόφαση του εφετείου.

Η πλευρά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, απάντησε άμεσα με έφεση, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «απόφαση με κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα και όχι νομικό».

Ποινή φυλάκισης και για τον Λούμπος Μίχελ

Με ποινή φυλάκισης διάρκειας δέκα μηνών καταδικάστηκε και ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ. Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και στους δύο κατηγορουμένους ενώ οι ποινές απεστάλησαν επί τριετία.

Βέβαια, όλα αυτά δεν θα τεθούν σε ισχύ μέχρι και την τελική απόφαση του εφετείου.

Τέλος, οι έξι σωματοφύλακες που συνόδευαν τον επιχειρηματία, αθωώθηκαν.

Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Πάλι ατομικό ο Μεϊτέ, ζορίζει για Παναθηναϊκό

ΠΑΟΚ: Πάλι ατομικό ο Μεϊτέ, ζορίζει για Παναθηναϊκό

Ζορίζει η συμμετοχή του Μεϊτέ στη ρεβάνς Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό μια και έκανε ατομικό την επόμενη του ματς με τον Άρη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: O Σάστρε που φεύγει, η επιστροφή στην Ισπανία και το ενδιαφέρον από Super League!

ΠΑΟΚ: O Σάστρε που φεύγει, η επιστροφή στην Ισπανία και το ενδιαφέρον από Super League!

Ο Σάστρε αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ, ψάχνεται για επιστροφή στην Ισπανία, αλλά ήδη τον έχουν προσεγγίσει ομάδες της Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας για το Άρης – ΠΑΟΚ : Να μάθει κανονισμό ο Ζαφείρης – Βουτιά στα βράχια ο Πέρεθ

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για το Άρης – ΠΑΟΚ : Να μάθει κανονισμό ο Ζαφείρης – Βουτιά στα βράχια ο Πέρεθ

Όλα τα λεφτά τα σχόλια που έκανε ο Παναγιώτης Βαρούχας για τη διαιτησία στο Άρης – ΠΑΟΚ. Τι είπε για Ζαφείρη και Πέρεθ.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ: Camp τερματοφυλάκων από το PAOK Academy με ανοιχτές αιτήσεις για νεαρούς παίκτες

Camp τερματοφυλάκων από το PAOK Academy με ανοιχτές αιτήσεις για νεαρούς παίκτες

Camp επιλογής τερματοφυλάκων από το PAOK Academy με αξιολόγηση από το τεχνικό επιτελείο και ανοιχτές αιτήσεις συμμετοχής.

ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο: Ο Χιμένεθ που έκανε ότι δεν έκανε ο Μεντιλιμπαρ

Ο Χιμένεθ που έκανε ότι δεν έκανε ο Μεντιλιμπαρ

Ο Χιμένεθ δεν πειραματίστηκε όπως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ποδόσφαιρο
Media: Αθλητικές εκπομπές: Σταθερά πρώτη η Monobala – Άνοιξε ξανά η ψαλίδα από τον ανταγωνισμό

Αθλητικές εκπομπές: Σταθερά πρώτη η Monobala – Άνοιξε ξανά η ψαλίδα από τον ανταγωνισμό

Η Monobala του ΣΚΑΪ διατηρεί ξεκάθαρα την πρωτιά στην τηλεθέαση των αθλητικών εκπομπών, με το Super Μπάλα Live του MEGA να μένει πίσω...

Media
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Φωτιάς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παπαπέτρου στο Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Φωτιάς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παπαπέτρου στο Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Γνωστοί έγιναν οι ορισμοί των διαιτητών για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τον Βασίλη Φωτιά να ορίζεται στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Μίλησε και για Γιακουμάκη με την Κρουζ Αζούλ!

ΠΑΟΚ: Μίλησε και για Γιακουμάκη με την Κρουζ Αζούλ!

Ο ΠΑΟΚ έχει δουλέψει ήδη την περίπτωση Γιακουμάκη και θα κρατήσει στη Τούμπα τον Έλληνα φορ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Κατέβασε τον «γενικό» ο Αθανασιάδης!

Άρης – ΠΑΟΚ 0-0: Κατέβασε τον «γενικό» ο Αθανασιάδης!

Στο 0-0 έμειναν Άρης και ΠΑΟΚ. MVP ο Αθανασιάδης που κατέβασε ρολά στο «Βικελίδης».

Ποδόσφαιρο