ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πληρώνει τα δικά του λάθη και κινδυνεύει να πετάξει στα «σκουπίδια» ολόκληρη τη σεζόν

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να «σηκωθεί», πριν πετάξει στα «σκουπίδια» ολόκληρη τη σεζόν.
Ο ΠΑΟΚ πληρώνει τα δικά του λάθη και κινδυνεύει να πετάξει στα «σκουπίδια» ολόκληρη τη σεζόν

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από τον Άρη με 0-1 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που διεξήχθη στο πλαίσιο της πρεμιέρας των playoffs της Stoiximan Super League, πέφτοντας έτσι από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά το 2-0 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Δικέφαλος κατάφερε να ηττηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παιχνιδιού.

Πήρε την κατοχή, δεν το εκμεταλλεύτηκε και με ένα ακόμα λάθος έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να προηγηθεί και να διαχειριστεί αυτός το παιχνίδι όπως ακριβώς θέλει.

Ο Άκης Μάντζιος νίκησε για άλλη μία φορά τον Ραζβάν Λουτσέσκου στη μάχη των… πάγκων και ακόμα και με λιγότερο από 30% κατοχή πήρε αυτό που ήθελε, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τους «ασπρόμαυρους» που παρά τις 15 συνολικά τελικές, ελάχιστες ήταν οι φορές που ανησύχησε ο Χουλιάν Κουέστα.

Τα λάθη του ΠΑΟΚ που τα βρίσκει μπροστά του

Η σεζόν έχει φτάσει στις πιο κρίσιμη καμπή της και ο Δικέφαλος πληρώνει τα δικά του συγκεκριμένα λάθη, την στιγμή που κατά γενική ομολογία έπαιζε το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Η επιλογή να μην αποκτήσει φορ στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο του κοστίζει, με τον Αλί Σαμάτα να μην έχει βοηθήσει σε καμία περίπτωση τους «ασπρόμαυρους». Από την άλλη, ο Μπράντον Τόμας είναι ποδοσφαιριστής συγκεκριμένων καταστάσεων, αφού δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί όταν στην αντίπαλη άμυνα βρίσκονται βαριά «κορμιά». Ο Στέφανος Τζίμας αποτελεί την λύση που απομένει, όμως φαίνεται πως δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ωστόσο, με την είσοδό του στο 71ο λεπτό του ντέρμπι, έγινε κατευθείαν αισθητός, προσπαθώντας να δώσει σε λίγα λεπτά όσα δεν πήραν οι «ασπρόμαυροι» από τον, τίμιο κατά τα άλλα, Μπράντον Τόμας.

Η επιλογή να δοκιμάσει τον Μάρκος Αντόνιο δίπλα στον Σουαλιχό Μεϊτέ είναι επίσης κάτι που δεν του βγήκε, αφού σπάνια οι δυο τους έχουν παίξει ως δίδυμο. Ο Βραζιλιάνος «χρεώνεται» μάλιστα και την κακή του αντίδραση στο γκολ που πέτυχε ο Λορέν Μορόν.

Τέλος, το γκολ προήλθε σε ακόμα ένα παιχνίδι από λάθος της άμυνας. Αυτή τη φορά ήταν ο Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στον Σαβέριο να βγει γρήγορα στην επίθεση και στη συνέχεια να πασάρει στον Ισπανό σκόρερ. Ο Πολωνός έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα αφού μετράει 13 σερί 90λεπτα (σ.σ 120 λεπτά κόντρα στον Παναθηναϊκό). Ο Δικέφαλος δεν ενισχύθηκε στα στόπερ και πλέον υπάρχει μεγάλο θέμα στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Τροστ Έκονγκ επέλεξε να παίξει τραυματίας στο Copa Africa και να βγει νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Γιάννης Μιχαηλίδης βγήκε και αυτός εκτός, ενώ ο Ιβάν Νάσμπεργκ ήταν ο τελευταίος της σχετικής ιεραρχίας.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να ξεπεράσει το «σοκ» που υπέστη στα τελευταία ματς, να σηκωθεί και να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί από τη ρεβάνς κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τους «16» του Europa Conference League, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ανατροπή: Η Τσεχία πήρε κεφάλι – Στο +1.213 από την Ελλάδα μετά τη βραδιά των «16»

UEFA Ranking Ανατροπή: Η Τσεχία πήρε κεφάλι – Στο +1.213 από την Ελλάδα μετά τη βραδιά των «16»

Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Βικτόρια Πλζεν, όμως η Τσεχία βγήκε τελικά κερδισμένη χάρη στην πρόκριση της Σίγκμα Ολομουτς. Η διαφορά στη βαθμολογία της UEFA άνοιξε ξανά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πάνω από 15 εκατ. ευρώ το φετινό ευρωπαϊκό ταμείο του ο ΠΑΟΚ

Πάνω από 15 εκατ. ευρώ το φετινό ευρωπαϊκό ταμείο του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την πορεία του στο Europa League στη Γαλικία, όμως η φετινή του διαδρομή μεταφράστηκε σε σημαντικά οικονομικά οφέλη από την UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο στο Βίγκο – Η λεπτομέρεια που τον «πλήγωσε» με τη Θέλτα (0-1)

ΠΑΟΚ: Τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο στο Βίγκο – Η λεπτομέρεια που τον «πλήγωσε» με τη Θέλτα (0-1)

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0 από τη Θέλτα στο «Balaídos» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League, πληρώνοντας μία φάση που άλλαξε όλη την ισορροπία της ρεβάνς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking: Τρομερό άλμα της Ελλάδας – Ρεκόρ 12.900 βαθμών και στο -713 από την Τσεχία

UEFA Ranking: Τρομερό άλμα της Ελλάδας – Ρεκόρ 12.900 βαθμών και στο -713 από την Τσεχία

Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Βικτόρια Πλζεν, έδωσε πολύτιμους βαθμούς στον ελληνικό συντελεστή και η Ελλάδα κατέγραψε την κορυφαία συγκομιδή της ιστορίας της σε μία σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Με Μπιάνκο «δεκάρι», Γιακουμάκη μπροστά και Σάντσες βασικό για την ανατροπή

Θέλτα – ΠΑΟΚ: Με Μπιάνκο «δεκάρι», Γιακουμάκη μπροστά και Σάντσες βασικό για την ανατροπή

Μπιάνκο σε ρόλο δεκαριού, Σάντσες βασικός και πολλές απουσίες για τον Λουτσέσκου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Ο μοναδικός εξτρέμ που έχει

ΠΑΟΚ: Ο μοναδικός εξτρέμ που έχει

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεμείνει από λύσεις και είναι χαρακτηριστικό πως για την 11άδα υπάρχει μόνο ένας καθαρόαιμος εξτρέμ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Απίστευτο, με δέκα απουσίες κόντρα στη Θέλτα

ΠΑΟΚ: Απίστευτο, με δέκα απουσίες κόντρα στη Θέλτα

Ο ΠΑΟΚ δίνει τον αγώνα της χρονιάς στην Ευρώπη χωρίς να υπολογίζονται δέκα παίκτες, που θα μπορούσαν να είναι μέσα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Θέλτα – ΠΑΟΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Θέλτα – ΠΑΟΚ: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Θέλτα - ΠΑΟΚ Δοκιμασία υψηλών απαιτήσεων με φόντο την πρόκριση και ένταση που αναμένεται να κορυφωθεί στα κρίσιμα λεπτά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Και με ποιους θα παρατάξει ο Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Θέλτα;

Και με ποιους θα παρατάξει ο Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ κόντρα στη Θέλτα;

Με απουσίες-σοκ στα άκρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να βρει λύσεις για το ματς του ΠΑΟΚ με τη Θέλτα.

Ποδόσφαιρο