ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ ανάλυσε το!

Το Sportime αποκαλύπτει όσα συζητιούνται σε αποδυτήρια και γραφεία της Τούμπας
ΠΑΟΚ ανάλυσε το!

Πολλές αναλύσεις και συζητήσεις έχουν γίνει όχι μόνο εκτός ομάδας αλλά και εντός και αυτές είναι και οι πιο σημαντικές για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βγει από την κρίση στην οποία έχει πέσει μετά τον αποκλεισμό απο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν παραδεχτεί και τα δικά τους λάθη και καθόλου τυχαία δεν είναι και η παραίτηση του Μάριο Μπράνκο ο οποίος άκουσε… αρκετά από τον Ιβάν Σαββίδη στο Μακεδονία Παλάς του βράδυ του αποκλεισμού από τη Σλόβαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Super League: Όλες οι μεταγραφές της σεζόν 2019-20

Ποια είναι όμως τα βασικά αίτια της αποτυχίας του ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην Ευρώπη αλλά και ποιοι οι λόγοι που και εντός συνόρων ως τώρα παρά τις δύο νίκες δεν έχει πείσει τους φιλάθλους του αλλά και τον εαυτό του.

Αυτά που συζητιούνται στα αποδυτήρια αλλά και στα γραφεία της ΠΑΕ σας τα αποκαλύπτει σήμερα το Sportime.

1. Αλλαγή προπονητή: Η ξαφνική αλλαγή προπονητή παίζει σημαντικό ρόλο για όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έφυγε σαν… κλέφτης χωρίς να δώσει χρόνο στην ομάδα να προετοιμαστεί. Όπως ξαφνικά έφυγε ο Λουτσέσκου έτσι ήρθε ο Φερέιρα που ναι μεν είχε όλη την προετοιμασία δικιά του για να προετοιμάσει την ομάδα του αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε σίγουρα τον περιόρισε και σίγουρα οι παίκτες και ο ίδιος χρειάζονται χρόνο για να μάθουν ο ένας τον άλλον.

2. Τραυματισμοί: Οι απουσίες των Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο είναι ο βασικότερος λόγος που ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται. Πέρσι όσες φορές δεν έπαιξε ο Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα ενώ πολλές ήταν οι φορές που ο Πορτογάλος έδωσε λύσεις από προσωπικές του ενέργειες σε αγώνες που ο ΠΑΟΚ είχε μπλοκάρει και δεν έβρισκε τρόπο για να νικήσει. Τότε ήταν που εμφανιζόταν ο Βιεϊρίνια. Όσο για τον Μαουρίσιο; Ήταν το Α και το Ω της ομάδας. Η απουσία του πέρσι δεν φάνηκε τόσο πολύ γιατί στη θέση του ήρθε ένας επίσης πολύ ποιοτικός παίκτης, ο Ολιβέιρα. Φέτος δεν υπάρχει. Στο ματς με τον Πανιώνιο για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Βιεϊρινια, Ελ Καντουρί και χτύπησε και ο Βαρέλα.

3. Αποτυχία στις μεταγραφές: Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να φέρει τους παίκτες που ζήτησε ο Αμπελ Φερέιρα. ΤΟ FFP έπαιξε ρόλο αλλά κυρίως ήταν οι αποτυχημένες επιλογές. Η διοίκηση ρίχνει την ευθύνη στον Αθλητικό Διευθυντή. Όπως και να έχει οι πρωταθλητές που ήθελαν ενίσχυση στα εξτρέμ έφεραν τον Στοχ που ακόμα δεν πείθει, και στο κέντρο τους Ντόουγκλας, Εσίτι που δεν έχουν καμιά σχέση με τον Ολιβέιρα που έφυγε ή με τον Μαουρίσιο που χτύπησε. Για τα άκρα ήρθε ο Ροντρίγκο αλλά παίζει ο πολύ καλός ως τώρα Γιαννούλης. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

4. Αδιάφοροι, ντεφορμέ παίκτες: Δεν είναι κρυφό ότι κάποιοι νεαροί παίκτες περίμεναν τη μεγάλη μεταγραφή φέτος. Οπως δεν είναι ψέμα ότι δυσανασχέτησαν κάποιοι όταν δεν ήρθε αυτή η πρόταση που περίμεναν ή όταν ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε κάποιες προσφορές για αυτούς. Κάποιοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται να βρουν ξανά τη χαμένη δίψα για την ομάδα. Να επανέλθει η ισορροπία μέσα στα αποδυτήρια και στο σύνολο της ομάδας. Σε αυτό πρέπει να παίξει φυσικά σημαντικό ρόλο ο Αμπελ Φερέιρα και να μπορέσει να κάνει τους παίκτες του να παίζουν ξανά όλοι για τον κοινό στόχο. Το ίδιο ισχύει και για τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές που είναι ντεφορμέ. Ένας από αυτούς ο Φερνάντο Βαρέλα που στον Δικέφαλο ελπίζουν να ανεβάσει στροφές και να θυμίσει τον περσινό και προπέρσινο καλό Βαρέλα.

5. Ατυχία: Στον ΠΑΟΚ τα βάζουν και με την τύχη τους: Η αδικία στο ματς με τον Άγιαξ, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες. Το δοκάρι και μέσα το περσινό έχει γίνει δοκάρι και έξω φέτος.

Ο ΠΑΟΚ μάτωσε για δυο νίκες απέναντι σε Αστέρα και Πανιώνιο ενώ είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες και την ίδια ώρα ο μεγάλος αντίπαλος για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός κέρδιζε χάρη στο VAR.

Αλλά και στο ματς με την Σλόβαν υπήρχαν ατυχίες. Η τιμωρία του Μάτος. Με 30 τελικές έναντι επτά ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε παίζοντας με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού. Γενικά έχει δεχτεί πολλά χαζά γκολ, τυχερά για τους αντιπάλους.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

#Tags

Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Δεν πτοούνται οι ενδιαφερόμενοι για Τσάπρα!

Δεν πτοούνται οι ενδιαφερόμενοι για Τσάπρα!

Οι επίδοξοι μνηστήρες δεν επηρεάζονται από τη «κοιλιά» που κάνει ο Λεβαδειακός και ετοιμάζονται να… χωθούν για Τσάπρα και Βήχο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε εξηγήσεις!

Ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε εξηγήσεις!

Η κουβέντα που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι έχουν κάνει οι τέσσερις των πλέι οφ στα μεταξύ τους ντέρμπι

Τι έχουν κάνει οι τέσσερις των πλέι οφ στα μεταξύ τους ντέρμπι

Τα πλέι οφ απέχουν δύο ματς από το να αρχίσουν και οι τέσσερις ομάδες ολοκλήρωσαν τους αγώνες στην κανονική περίοδο

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση: Το Monobala έκανε μόνο του όσο οι άλλες δύο αθλητικές εκπομπές μαζί

Τηλεθέαση: Το Monobala έκανε μόνο του όσο οι άλλες δύο αθλητικές εκπομπές μαζί

Ξεκάθαρη πρωτιά για το Monobala του ΣΚΑΪ στη μάχη των αθλητικών εκπομπών

Media
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Έπαιξε ΠΑΟΚ και κόντρα Ολυμπιακό – Αποβολή για Γερεμέγεφ

Ηλίας Σπάθας : Έπαιξε ΠΑΟΚ και κόντρα Ολυμπιακό – Αποβολή για Γερεμέγεφ

Δεν άρεσε στον Ηλία Σπάθα ο τρόπος που διαχειρίστηκε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ο ρέφερι της αναμέτρησης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντώνης Πανούτσος : Αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα αν…

Αντώνης Πανούτσος : Αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα αν…

Ποιος από τους τρις διεκδικητές βλέπει ο Αντώνης Πανούτσος να παίρνει στο τέλος το πρωτάθλημα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Δεν είχε και πολλά να πει ο Παναγιώτης Βαρούχας για τη διαιτησία στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κερδισμένη η ΑΕΚ από το Χ στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Κερδισμένη η ΑΕΚ από το Χ στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

H AEK στους 56 βαθμούς, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στους 54.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο Ζίβκοβιτς

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο Ζίβκοβιτς

Άτυχος της... τελευταίας στιγμής ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος τραυματίστηκε στην προθέρμανση και τέθηκε εκτός.

Ποδόσφαιρο