ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ψάχνει τον εξτρέμ που δεν είχε! (vids)

Ακραίους επιθετικούς είχε πολλούς αλλά...
ΠΑΟΚ: Ψάχνει τον εξτρέμ που δεν είχε! (vids)

Την τελευταία τριετία, που ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις κατακτήσεις των τίτλων, δημιουργώντας πολύ δυνατές ομάδες είναι αλήθεια πως δεν διέθετε εξτρέμ, που να κάνουν τη διαφορά.

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου επέλεξαν αυτό το διάστημα ποδοσφαιριστές περισσότερο «εργάτες» μέσα στο γήπεδο και άψογους τακτικά παρά ποδοσφαιριστές με σπουδαία επιθετικά χαρίσματα.

Πλέον, οι νταμπλούχοι αναζητούν έναν ποδοσφαιριστή, που να έχει τη δυνατότητα να «τρυπήσει» οποιαδήποτε άμυνα και να αποτελέσει κίνδυνο θάνατο για τις αντίπαλες ομάδες.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση Βιεϊρίνια, ο οποίος στην πρώτη του θητεία στην Τούμπα έκανε πράγματα και… θαύματα στον αγωνιστικό χώρο, εκτοξεύοντας την αξία του αλλά και την ποιότητα της ομάδας συνολικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Οι άνθρωποι των πρωταθλητών έχουν αποφασίσει να δώσουν αρκετά χρήματα και για ένα εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά και θα ανεβάζει επίπεδο την ομάδα.

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι ένας εξτρέμ με υψηλές παραστάσεις τη στιγμή, που ο Λάζαρος Λάμπρου ετοιμάζεται να αρπάξει την ευκαιρία και να αποδείξει στην προετοιμασία που θα γίνει στην Ολλανδία ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, στις θέσεις των ακραίων επιθετικών αγωνίστηκαν οι Λημνιός και Ζαμπά ενώ σε πολλά παιχνίδια θέση στα άκρα πήρε ο Μπίσεσβαρ.

Ο Ελληνας άσος είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, με πάρα πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο και εξαιρετική δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, στοιχείο που δεν βρίσκεις εύκολα σε εξτρέμ.

Ο Ζαμπά από την άλλη είναι ένας πιο επιθετικός ποδοσφαιριστής με αρκετά γκολ και ασίστ, ωστόσο η ηλικία του (μόλις 20) και το γεγονός πως δεν έχει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο είναι εμφανή και του στοιχίζουν σε αρκετές περιπτώσεις.

Από την άλλη, ο Μπίσεσβαρ ήταν ο πιο ουσιαστικός εξτρέμ που είχε φέτος η ομάδα του Λουτσέσκου, όμως αυτή δεν είναι η θέση του Ολλανδού, ο οποίος είναι καθαρό δεκάρι. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει στο ρόστερ του αυτή την στιγμή και τον Πέντρο Ενρίκε, ο οποίος είναι πιθανό να αποχωρήσει αφού δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ενώ και ο Ομάρ Ελ Καντουρί δεν αναμένεται να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Δικεφάλου.

Τζάλμα Κάμπος: Θετικός αλλά…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη-εργάτη ήταν ο Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα να ανέβει επίπεδο και τελικά να κατακτήσει το πρώτο της κύπελλο μετά το 2003…

Ο Αγκολέζος συμπλήρωσε 76 ματς με 12 γκολ και 8 ασίστ με την ασπρόμαυρη φανέλα, με το πέρασμά του να θεωρείται θετικό αλλά η παρουσία του να μην κάνει τη διαφορά αφού ήταν ένας ποδοσφαιριστής άριστος τακτικά, ο οποίος όμως δεν είχε μεγάλη ποιότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου .

Ρόμπερτ Μακ: Δεν θυμήθηκε τα παλιά…

O Ρόμπερτ Μακ ήταν ένας ακόμη παίκτης από τον οποίο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περίμεναν πολλά όμως ο Σλοβάκος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κατά τη δεύτερη θητεία του στην Τούμπα.

Οι Θεσσαλονικείς πόνταραν πολύ στο ταλέντο του όμως ο ακραίος επιθετικός, που ανήκει στη Ζενίτ δεν μπόρεσε να… θυμηθεί τις εμφανίσεις, που έκανε στο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα και έτσι με το τέλος του δανεισμού του αποχώρησε…

Γκάρι Ροντρίγκες: Αυτός άλλαζε επίπεδο

Τελευταίος ποιοτικός εξτρέμ, που διέθετε ο ΠΑΟΚ ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο ακραίος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν ταχύτατος σε σημείο, που άλλαζε το επίπεδο του Δικεφάλου το διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα.

Με τη φανέλα των Θεσσαλονικέων ο Ροντρίγκες συμπλήρωσε 58 συμμετοχές με 13 γκολ και 14 ασίστ και ήταν ένας εξτρέμ, που όντως έδινε το κάτι παραπάνω στους «ασπρόμαυρους».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η καριέρα του πήρε ανοδική πορεία μετά τον ΠΑΟΚ αφού η Γαλατασαράι πλήρωσε 3.500.000€ για να τον αποκτήσει και στη συνέχεια τον πούλησε έναντι 10.000.000€ στην Αλ Ιτιχάντ, όπου πλέον είναι συμπαίκτης με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Κορυφαία στιγμή του Ροντρίγκες με την ασπρόμαυρη φανέλα ήταν το γκολ του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα, που έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τις τελευταίες μέρες η μεταγραφική φημολογία έχει «οργιάσει» γύρω από τον ΠΑΟΚ, με ένα από τα ονόματα που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά τον 28χρονο εξτρέμ της Αλ Ιτιχάντ. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για φημολογία χωρίς βάση δεδομένου πως οι νταμπλούχοι δεν φαίνεται να εξετάζουν την περίπτωσή του…

Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Αυτός θα πάρει τη θέση του Γιακουμάκη

ΠΑΟΚ: Αυτός θα πάρει τη θέση του Γιακουμάκη

Το πείραμα Τσάλοφ δεν πέτυχε και πολύ στο ματς του ΠΑΟΚ με την Λουντογκόρετς και μάλλον ο Λουτσέσκου δεν έχει πολλές επιλογές

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

Η Ελλάδα κέρδισε έδαφος στο UEFA Ranking, όμως το βράδυ δεν ήταν… ονειρικό. Με καλύτερη διαχείριση, ειδικά στο Παναθηναϊκός–Πλζεν, η χώρα θα μπορούσε να κάνει άλμα.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια νίκη στη Σαμψούντα. Απώλειες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προβληματισμός στο μπασκετικό τμήμα των «πράσινων».

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Ο Παναθηναϊκός με 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με 9 παραμένουν γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στη League Phase του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Πρόκριση στα νοκ άουτ: Τι του λείπει, τι έχει στα χέρια του και γιατί οι 10 βαθμοί «κλειδώνουν» το εισιτήριο

ΠΑΟΚ – Πρόκριση στα νοκ άουτ: Τι του λείπει, τι έχει στα χέρια του και γιατί οι 10 βαθμοί «κλειδώνουν» το εισιτήριο

Ο ΠΑΟΚ κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Μετά το 3-3 στη Λουντογκόρετς, ο «Δικέφαλος» έφτασε στους 9 βαθμούς και πλέον χρειάζεται μόνο έναν ακόμη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ έσοδα Europa League: Τι κέρδισε, τι έχασε και πόσο φτάνουν πλέον τα χρήματα που έχει κερδίσει

ΠΑΟΚ έσοδα Europa League: Τι κέρδισε, τι έχασε και πόσο φτάνουν πλέον τα χρήματα που έχει κερδίσει

Το 3-3 με τη Λουντογκόρετς στέρησε από τον ΠΑΟΚ 300.000 ευρώ, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξακολουθεί να καταγράφει πολύ υψηλά οικονομικά οφέλη...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ 3-3: Απίθανο ματς με δύο ανατροπές, φινάλε – θρίλερ και ισοπαλία που δεν βολεύει τον ΠΑΟΚ!

Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ 3-3: Απίθανο ματς με δύο ανατροπές, φινάλε – θρίλερ και ισοπαλία που δεν βολεύει τον ΠΑΟΚ!

Έχανε, το γύρισε, βρέθηκε να χάνει ξανά, ισοφάρισε στο φινάλε και είχε και ευκαιρίες να πάρει και το τρίποντο! Λουντογκόρετς - ΠΑΟΚ 3-3!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ: Ξανά στον πάγκο ο Κωνσταντέλιας, βασικός ο Τσάλοφ! Χωρίς Έλληνα η 11άδα

Λουντογκόρετς – ΠΑΟΚ: Ξανά στον πάγκο ο Κωνσταντέλιας, βασικός ο Τσάλοφ! Χωρίς Έλληνα η 11άδα

Δεν ξεκινάει ο Κωνσταντέλιας κόντρα στην Λουντογκόρετς. Στην 11άδα ο Τσάλοφ.

Ποδόσφαιρο