ΠΑΟΚ

Πασχαλάκης: Με στόχο «να μπει στα γάντια» του Άντε Κόβιτς!

Η θέση του τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο είναι η πλέον κομβική και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, θέλει σήμερα στις 21:00 να ντυθεί Κόβιτς.
Πασχαλάκης: Με στόχο «να μπει στα γάντια» του Άντε Κόβιτς!

Η θέση του τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο είναι η πλέον κομβική και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, θέλει σήμερα στις 21:00 να ντυθεί Κόβιτς.

Πασχαλάκης: Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του εν μέσω αποθέωσης από τους φιλάθλους του που θέλησαν να «ντοπάρουν» τους ποδοσφαιριστές του Πάμπλο Γκαρσία με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τόσο εντός του γηπέδου της Τούμπας όσο και έξω από αυτό, ο κόσμος του «Δικεφάλου» έκανε πλήρως κατανοητό στους παίκτες της ομάδας πως μια νίκη σήμερα το βράδυ στις 21:00 θα «βάλει φωτιά» στη Θεσσαλονίκη!

Ένας από τους παίκτες που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσπάθειας εμψύχωσης, ήταν ο γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Η θέση του τερματοφύλακα ήταν ανέκαθεν η πλέον κομβική στο ποδόσφαιρο, αυτή που με μια απόκρουση μπορεί να σε στείλει στα ουράνια και με ένα λάθος να βρεθείς στα «τάρταρα».

Είναι η θέση που απαιτεί το πιο γερό στομάχι στον αγωνιστικό χώρο… μια θέση μοναχική. Κάτω από τα δοκάρια, εκεί πρέπει να καλύψεις τα λάθη των συμπαικτών σου, μα το ένα το δικό σου, κανείς!

Ο Πασχαλάκης δεν είναι χθεσινός, θα είναι η τρίτη του συμμετοχή σε έναν τελικό Κυπέλλου, όμως απέναντι στον Ολυμπιακό ίσως κληθεί να ξυπνήσει μνήμες στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, καθώς έχει ένα παράδειγμα που του δείχνει τον δρόμο.

20 χρόνια πριν, στις 12 Μαΐου του 2001, κάποιος το είχε ξανακάνει. Είναι εξαιρετικά σπάνιο μια ομάδα να κατακτά ένα τρόπαιο σκοράροντας 4 τέρματα και από τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό ενός οπαδού της δύο δεκαετίες μετά να είναι ο τερματοφύλακας της.

Αυτό κατάφερε ο Άντε Κόβιτς σε εκείνο το συναρπαστικό 4-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο γεννημένος στο Σίδνεϊ αλλά με καταγωγή από την Κροατία τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, εκείνο το βράδυ είχε κατεβάσει κυριολεκτικά ρολά απέναντι σε παίκτες όπως ο Τζιοβάνι, ο Τζόρτζεβιτς, ο Γιαννακόπουλος.

Γκολ σε εκείνο το παιχνίδι μπορούσε να πετύχει ο Ολυμπιακός μόνο αν ο ίδιος το ήθελε! Κι όμως, ο Κόβιτς εκείνη την χρονιά είχε μετρήσει 8 εμφανίσεις με τον «Δικέφαλο» στο στήθος, καθώς μόλις τέσσερις μήνες πριν επέστρεψε άρον άρον από τον δανεισμό του στη Καβάλα για να αντικαταστήσει τον μέχρι τότε βασικό τερματοφύλακα, Γκρέγκορ Σαμοτούλσκι που παραχωρήθηκε ως δανεικός στη πολωνική Σλασκ.

Η αβεβαιότητα στη θέση κάτω από τα γκολποστ προβλημάτιζε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, όμως ο Αυστραλός του πήρε κάθε έγνοια από το κεφάλι και απέδειξε στη πράξη πως ένας τερματοφύλακας, ακόμη και αν μέχρι χθες δεν υπήρχε στο κάδρο, μπορεί να φέρει τρόπαιο με μια και μόνο εμφάνιση!

Έκτοτε, άλλαξε πολλές ομάδες σε Ευρώπη και Αυστραλία, καταφέρνοντας το 2014 να κατακτήσει με την Western Sydney Wanderers το Champions League Ασίας.

Σήμερα όμως, στα 45 του χρόνια μπορεί να νιώθει υπερήφανος πως άφησε πολύ έντονα το στίγμα του στη χώρα μας και δείχνει τον δρόμο στους επόμενους.

Πλέον, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μπορεί να νιώσει την ταύτιση με τον Άντε Κόβιτς. Μέχρι (σχεδόν) πριν τα Play off, βρισκόταν στη κερκίδα, με την σχέση του με τους οπαδούς του «Δικεφάλου» να περνάει κρίση, όμως πάτησε και πάλι στα πόδια του και… με μια μόνο εμφάνιση έχει την δυνατότητα να χαράξει το όνομα του πάνω στο Κύπελλο Ελλάδας που ευελπιστεί ο κόσμος του Δικεφάλου να δει στον Πύργο το Λευκό!

Αυτή είναι η θέση του τερματοφύλακα, να ορίζει την ποδοσφαιρική μοίρα της ομάδας του αλλά και των ίδιων των ονείρων του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαββίδης σε παίκτες: «Κάντε αυτό που ξέρετε, έρχομαι και θέλω να με περιμένει ο Βιεϊρίνια με το Κύπελλο»

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Απομακρύνεται ο Ότο!

ΠΑΟΚ: Απομακρύνεται ο Ότο!

Πιο... κοντά στον επαναπατρισμό του και στην Αλαβές ο Γιόνι Ότο!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Γιατί τα έχουν με τους βετεράνους στην ΠΑΕ!

ΠΑΟΚ: Γιατί τα έχουν με τους βετεράνους στην ΠΑΕ!

Η δυσαρέσκεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την στάση των βετεράνων της ομάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ και Μεϊτέ : Έχει τελειώσει…

ΠΑΟΚ και Μεϊτέ : Έχει τελειώσει…

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην τελειώσει το deal για να παραμείνει ο Σουαλιχό Μεϊτέ στον ΠΑΟΚ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο… δύσκολος Ότο, τα «θέλω» για Βαγιαννίδη και το μέλλον του Τσιφτσή!

Ο… δύσκολος Ότο, τα «θέλω» για Βαγιαννίδη και το μέλλον του Τσιφτσή!

Δε σταματάνε ποτέ τα Παρασκήνια του Sportime να σας ενημερώνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Πανηγυρίζει για το Κύπελλο που πήρε ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ: Πανηγυρίζει για το Κύπελλο που πήρε ο Ολυμπιακός

Νικητής και ο ΠΑΟΚ για το Κύπελλο του Ολυμπιακού

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Δεν έχει αποφασίσει ο Σαββίδης, στο 50-50 η παραμονή Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ: Δεν έχει αποφασίσει ο Σαββίδης, στο 50-50 η παραμονή Λουτσέσκου!

Αν και θεωρούνταν δεδομένη η παραμονή Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει αποφασίσει ακόμα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Το πρώτο… αίτημα του Λουτσέσκου στην κουβέντα με τον Σαββίδη!

ΠΑΟΚ: Το πρώτο… αίτημα του Λουτσέσκου στην κουβέντα με τον Σαββίδη!

Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο Λουτσέσκου από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: O «Καρεμπέ» του ΠΑΟΚ!

O «Καρεμπέ» του ΠΑΟΚ!

Αυτή η θέση περιμένει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, μετά την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ: Πάει για πώληση σοκ!

ΠΑΟΚ: Πάει για πώληση σοκ!

Στον ΠΑΟΚ θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ αλλά ψιθυρίζεται έντονα πως η ομάδα πάει και για μια πώληση σοκ

ΠΑΟΚ