ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παπάζογλου: «Οι συμπαίκτες μου στην Κορτράικ απόρησαν όταν είδαν το όπλο»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν της Κορτράικ, Θανάσης Παπάζογλου μίλησε στον ΑRENA FM 89,4 για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Τόνισε ότι τα λάθη κάθε ομάδας μπορεί να είναι μοιραία καθώς «το ελληνικό πρωτάθλημα παίζεται εκτός γηπέδων» και επεσήμανε ότι στα αποδυτήρια της Κορτράικ οι συμπαίκτες του τον ρωτούσαν για το όπλο και ότι...
Παπάζογλου: «Οι συμπαίκτες μου στην Κορτράικ απόρησαν όταν είδαν το όπλο»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν της Κορτράικ, Θανάσης Παπάζογλου μίλησε στον ΑRENA FM 89,4 για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ.

Τόνισε ότι τα λάθη κάθε ομάδας μπορεί να είναι μοιραία καθώς «το ελληνικό πρωτάθλημα παίζεται εκτός γηπέδων» και επεσήμανε ότι στα αποδυτήρια της Κορτράικ οι συμπαίκτες του τον ρωτούσαν για το όπλο και ότι απόρησαν με αυτή τη σκηνή. 

Οσα είπε:

Για αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “ Επειδή έχω ζήσει την ελληνική πραγματικότητα, είμαι προετοιμασμένος για ότι και να δω στα ελληνικά γήπεδα. Η αλήθεια είναι ότι τώρα τελευταία έχει ξεφύγει λίγο η κατάσταση. Δεν είναι το ποδόσφαιρο αυτό που θα κρίνει τον νικητή αλλά κάτι άλλο. Ελπίζω ν’ αλλάξει γρήγορα αυτή η κατάσταση γιατί δεν είναι καθόλου καλό για την χώρα μας”.

Για την άποψη των συμπαικτών του στο Βέλγιο για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “ Η αλήθεια είναι ότι εγώ μπαίνοντας στ’ αποδυτήρια δεν συζήτησα ποτέ κάτι. Δεν αναφέρθηκα εγώ ο ίδιος σαν Θανάσης. Το παράξενο είναι ότι με ρώτησαν αυτοί και η αλήθεια είναι ότι γέλασα επειδή εγώ τα έχω ζήσει ενώ σε αυτούς φαίνεται κάτι το εξωπραγματικό που δεν μπορεί αν το χωρέσει το μυαλό τους ότι μπορούν να υπάρχουν τέτοιες εικόνες. Αυτό με έκανε πραγματικά να νιώσω άσχημα, παρόλο που ήμουν προετοιμασμένος για ό,τι δω”.

Για το χαρακτηριστικότερο πράγμα που του είπαν οι συμπαίκτες του: “ Η πιο χαρακτηριστική εικόνα που έχει κάνει το γύρο της Ευρώπης είναι η εικόνα με το όπλο. Απορούσαν πραγματικά. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Δεν τους αδικώ. Εδώ το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζουν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Ο κόσμος πάει στο γήπεδο για να διασκεδάσει και όχι με φανατισμό”.

Για το αν τα ΜΜΕ του Βελγίου αναφέρονται στο περιστατικό: “Δεν έχω ιδέα. Δεν παρακολουθώ. Δεν έχω εικόνα του τι συμβαίνει στα ΜΜΕ του Βελγίου. Σας λέω μόνο τι συζητιέται σε κύκλους ποδοσφαιριστών ή στην καθημερινότητα μας”.

Για την άποψη του για τα όσα συνέβησαν φέτος στον ΠΑΟΚ: “Εγώ και σε παλαιότερη συνέντευξη που είχα δώσει, είχα πει ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως φαίνεται δικαιώθηκα. Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν δείξει τον καλύτερο πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι ήταν ένα κλικ καλύτερος σε αποτελέσματα και σαν εικόνα ομάδας τον τελευταίο καιρό. Αλλά όπως είπα και πριν το ελληνικό πρωτάθλημα δεν παίζεται στα γήπεδα. Πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα παίζεται εκτός γηπέδων. Ένα λάθος μπορεί ν’ αποβεί μοιραίο και να στοιχίσει ολόκληρο πρωτάθλημα όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν”.

Για το αν αυτό αποτελεί αδικία για τους παίκτες του ΠΑΟΚ: “Φυσικά και είναι. Είναι άδικο προς τον κάθε ποδοσφαιριστή, ο οποίος ιδρώνει μέσα στο γήπεδο και δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε όλο το πρωτάθλημα και στοχεύει για ένα πρωτάθλημα, είτε αυτός είναι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ ή του Ολυμπιακού είτε οποιαδήποτε άλλης ομάδας στην Ελλάδα ή σε όλο τον κόσμο ,να προσπαθεί να δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο και αυτό να μην αυτό να μην είναι αρκετό, παρόλο που είναι ο καλύτερος για να κερδίσει αυτό που θέλει”.

Για τη συμπεριφορά του κόσμου: “ Είναι όντως παράξενη η κατάσταση. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ απέδειξε φέτος ότι για το καλό της ομάδας μπορεί να κάνει πίσω. Όχι ότι θα γινόταν τίποτα αν πεταγόντουσαν κάποια βεγγαλικά όπως γίνεται κάθε χρόνο, όπως γίνεται σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Η υπερβολή είναι που κάνει την λάθος διαφορά να το πω έτσι. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ φάνηκε ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα ειδικά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το οποίο ήταν πολύ κρίσιμο όπου ήταν τύπος και υπογραμμός”.

Για την επιστροφή του στο Βέλγιο: “ Γύρισα πίσω στο Βέλγιο και η ζωή συνεχίζεται”.

Για το αν επιβραβεύει τον εαυτό του για την επιλογή ν ‘αγωνίζεται στο εξωτερικό: “ Φυσικά και επιβραβεύω τον εαυτό μου. Είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία το να ζήσεις το ποδόσφαιρο εκτός Ελλάδας. Δεν λέω ότι δεν μου λείπει. Μου λείπει η Ελλάδα. Ακόμα και τα ντέρμπι μου λείπουν πάρα πολύ. Δεν έχω δει πουθενά ντέρμπι όπως στην Ελλάδα. Η εμπειρία όμως του εξωτερικού σου προσφέρει άλλα πράγματα”.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Πάφος – ΑΠΟΕΛ 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Πάφος – ΑΠΟΕΛ 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Πάφος - ΑΠΟΕΛ σε ματς κορυφής για τη Cyprus League, με ένταση, ρυθμό, μονομαχίες και λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν αποτέλεσμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Αλέξης Σπυρόπουλος μάλωσε τους Μεντιλίμπαρ και Νίκολιτς για όσα έγιναν μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός (vid)

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος μάλωσε τους Μεντιλίμπαρ και Νίκολιτς για όσα έγιναν μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός (vid)

Στο σχόλιό του στο OPEN ο Αλέξης Σπυρόπουλος είχε μια κουβέντα παραπάνω να πει για τους Μάρκο Νίκολιτς και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτός χάνει τη θέση του μετά από καιρό

ΑΕΚ: Αυτός χάνει τη θέση του μετά από καιρό

Η ανάλυση του ντέρμπι για την ΑΕΚ έχει βγάλει αρκετά συμπεράσματα και ένα από αυτά ήταν και η μη καλή παρουσία αυτού του παίκτη

Ποδόσφαιρο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός με φόντο βαθμούς και ρυθμό, σε ματς που κρίνεται σε λεπτομέρειες, ένταση, μονομαχίες και τελικές αποφάσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Άρης: Τα κέρδη του Χιμένεθ από το ματς με τον Παναιτωλικό

Άρης: Τα κέρδη του Χιμένεθ από το ματς με τον Παναιτωλικό

Ο Άρης μπορεί να πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό χωρίς να εντυπωσιάσει, όμως ο Μανόλο Χιμένεθ κράτησε κάποια σημαντικά αγωνιστικά κέρδη από τις επιλογές του πάγκου.

Ποδόσφαιρο
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: ΟΦΗ – Λεβαδειακός 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 4/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

ΟΦΗ - Λεβαδειακός για το Κύπελλο Ελλάδος, με φόντο την πρόκριση, ένταση, μονομαχίες και λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν τα πάντα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι στόπερ του αν δεν κάνει μεταγραφή

Ολυμπιακός: Αυτοί είναι οι στόπερ του αν δεν κάνει μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός ακόμα και αν δεν αποκτήσει κεντρικό αμυντικό, έχει στο ρόστερ του 5 παίκτες που παίζουν σε αυτήν τη θέση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μπετανκόρ ξεκαθαρίζει για το μέλλον του και τον Ολυμπιακό

Ο Μπετανκόρ ξεκαθαρίζει για το μέλλον του και τον Ολυμπιακό

Παρά το εξαιρετικό του φεγγάρι στην Αλμπαθέτε και τον αποκλεισμό της Ρεάλ, ο Τζεφτέ Μπετανκόρ δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός παραμένει η ομάδα του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Τα έσκασε χοντρά για τον Σάντσες

ΠΑΟΚ: Τα έσκασε χοντρά για τον Σάντσες

Ο ΠΑΟΚ φέρνει τον Σάντσεζ για τη θέση του δεξιού μπακ και οι αναφορές κάνουν λόγο για μια μεταγραφή που θα πάει ψηλά

Ποδόσφαιρο