ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πισωγύρισμα ο Άρης, θρίαμβο ο Ατρόμητος (vids)

Ο Άρης ήταν κακός κι έτσι ο Ατρόμητος πήρε μεγάλη νίκη μέσα στο Βικελίδης με 3-1 για την 10η αγωνιστική.
Πισωγύρισμα ο Άρης, θρίαμβο ο Ατρόμητος (vids)

Ένας κακός Άρης που γινόταν χειρότερος όσο η ώρα περνούσε, έδωσε την ευκαιρία στον πολύ ουσιαστικό και αποτελεσματικό Ατρόμητο να πάρει μεγάλη νίκη μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, με σκορ 3-1, για τη 10η αγωνιστική της Super League.

Δείτε εδώ το 0-1

Δείτε εδώ το 1-1

Δείτε εδώ το 1-2

Δείτε εδώ το 1-3

Δείτε εδώ όλα τα highlights

Δεύτερη σερί νίκη για τους Περιστεριώτες και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα που έφτασαν τους 9 βαθμούς. Πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Άρη και 4η συνολικά που τον αφήνει στους 14 βαθμούς.

Ο Μάντζιος διατήρησε στο αρχικό σχήμα τον νεαρό Παναγίδη, μόνο που αυτή τη φορά τον «τοποθέτησε» στο αριστερό άκρο της επίθεσης και στο όχι πίσω από τον Μορόν, όπως στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στη θέση «10» αγωνίστηκε ο Μενέντεζ, καθώς ο Κάρλσον αυτή τη φορά έμεινε στον πάγκο.

Στον Ατρόμητο, ο Σάσα Ίλιτς διαφοροποίησε τα 2/3 της επίθεσης βάζοντας Φρίντγιονσον στα δεξιά και Βαλένσια κορυφή της επίθεσης σε σχηματισμό 4-3-3 από τον Σέρβο και με ίδια την υπόλοιπη 11άδα.

Αυτή τη φορά ο «Θεός του πολέμου» μπήκε με μεγαλύτερη ένταση και νεύρο στο παιχνίδι, ανέβαζε αρκετούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση όμως η αλήθεια είναι οτι είχε καταφέρει να φτιάξει μόνο μία μεγάλη φάση (στο 19′ σουτ Σουλειμάνοφ).

Μετά το 20′, ο Ατρόμητος που ως τότε είχε περιοριστεί σε παθητικό και σκληρό παιχνίδι άρχισε να εκθέτει την «κιτρινόμαυρη» άμυνα φεύγοντας ωραία στην κόντρα.

Αφού η ομάδα του Ίλιτς… προειδοποίησε στο 21′ (συνεργασία Αγιμπού με Ρομπάιγ) άνοιξε το σκορ 4 λεπτά αργότερα (25′). Σε νέα ωραία αντεπίθεση αυτή τη φορά συνδυάστηκαν οι Ντε Μποκ, Ρομπάιγ και Φριντζόνσον με τον τελευταίο να νικά Μπράμπετς και Κουέστα με κοντινό πλασέ στην κίνηση.

Οι παίκτες του Μάντζιου κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά , καθώς στο 39΄ ο Παναγίδης κέρδισε την εσχάτη των ποινών από ανατροπή του από τον Κεσχρίντα.

Ο Φαμπιάνο που ανέλαβε την εκτέλεση, χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια καθώς ο Τσντώντας απέκρουσε την πρώτη, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά να κάνει το 1-1.

Λίγο αργότερα υπήρχε φάση και για νέο πέναλτι σε μαρκάρισμα με το χέρι του Ιμερέκοφ στον Μενέντεζ, όμως αυτή τη φορά ο διαιτητής Διαμαντόπουλος ο Ζαμπαλάς στο VAR δεν καταλόγισαν παράβαση (δείτε εδώ τη φάση).

Όποιος περίμενε τον Άρη να έχει το πάνω χέρι στο Β΄ μέρος διαψεύστηκε, γιατί έγινε το ακριβώς αντίθετο με τους Περιστεριώτες να είναι πολύ ανώτεροι.

Ο Ατρόμητος αφού απείλησε με «ξυραφένια» κεφαλιά του Τσακμάκη (πέρασε στο ματς στο 46′ καθώς Ιμερέκοφ είχε κάρτα) στο 50′ τρία λεπτά αργότερα πλήρωσε του γηπεδούχους με το ίδιο «νόμισμα». Δηλαδή με πέναλτι, το οποίο εξασφάλισε ο Έντερ σε μονομαχία του στον αέρά με τον Βερστράτε και μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλένσια (2-1 στο 55′).

Η πρώτη αντίδραση του Μάντζιου ήταν να περάσει στο ματς τον Ζαμόρα αντί του Μενέντεζ, ενώ λίγο αργότερα έριξε μέσα και τον Κάρλσον ο οποίος πρόσθεσε στο παθητικό ακόμη μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία (στο 67′ βρήκε αέρα)

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε άπλετος χρόνος, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν σχεδόν τίποτα, με εξαίρεση δύο σουτ των Σουλεϊμάνοφ στο 79′ και Νταρίντα στο 90′. Ουσιαστικά παρασύρθηκαν στον χαμηλό ρυθμό που επέβαλλαν οι φιλοξενούμενοι (έκαναν αρκετές καθυστερήσεις έξυπνα) οι οποίοι έβαλαν το… κερασάκι στην τούρτα με τρίτο γκολ.

Κι αυτό ήταν και το «μυστικό» για το ότι κράτησαν ένα σπουδαίο τρίποντο. Δεν κλείστηκαν πίσω τελείως. Ο Ίλιτς φρέσκαρε την ομάδα του με τους Έρλιμανγκμαρκ και Αντζιέλσκι και σε μία ακόμη φαρμακερή αντεπίθεση και τρομερή αδράνεια του Άρη, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το 3-1 με άψογο συρτό σουτ μέσα από την περιοχή.

Σκόρερ: 39’πεν. Φαμπιάνο – 25′ Φριντγιόνσον, 55πεν. Βαλένσια, 77′ Καμαρά

Δοκάρι: 90+7′ Φαμπιάνο

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Μπράμπετς, Φερράρι, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Βερστράτε (83’ Τζούρασεκ), Παναγίδης (68’ Κάρλσον), Σουλεϊμάνοφ (83’ Πάρδο), Μενέντες (58’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Ιμερέκοφ (46’ Τσακμάκης), Ασεβέδο, Γκονζάλες (89’ Κούεν), Κούντε, Καμαρά, Ρομπάιγ (70’ Ερλινγκμαρκ), Φριντζόνσον (70’ Αντζιέλσκι), Βαλένσια.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το δίδυμο που θέλει ο Νίκολιτς αλλά βλέπει… πρόβλημα

ΑΕΚ: Το δίδυμο που θέλει ο Νίκολιτς αλλά βλέπει… πρόβλημα

Μπορεί η ΑΕΚ να έβαλε τέσσερα στον Παναθηναϊκό, όμως το δίδυμο Βάργκα – Γιόβιτς στην 11άδα δημιουργεί προβλήματα στον Νίκολιτς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 20/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 20/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ρεάλ Μαδρίτης - Μονακό βραδιά Champions League με ποιότητα, ρυθμό και κρίσιμες φάσεις που μπορούν να καθορίσουν την εξέλιξη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ρέξαμ – Λέστερ 20/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ρέξαμ – Λέστερ 20/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ρέξαμ - Λέστερ σε αναμέτρηση Championship με ένταση, ρυθμό και ξεκάθαρη στόχευση στο αποτέλεσμα από την αρχή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Το αλλάζει ο Αλαφούζος!

Παναθηναϊκός: Το αλλάζει ο Αλαφούζος!

Ο Αλαφούζος πείστηκε από το περιβάλλον του και θα είναι πλέον πιο κοντά στην ομάδα του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Μπάγερν Λεβερκούζεν 20/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός – Μπάγερν Λεβερκούζεν 20/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ολυμπιακός - Μπάγερν Λεβερκούζεν για το Champions League με ένταση και ρυθμό, σε ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Εκεί βλέπει πρόβλημα ο Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ: Εκεί βλέπει πρόβλημα ο Λουτσέσκου!

Ο Λουτσέσκου θα ήθελε έναν μπακ που θα μπορεί να παίξει και στις άκρες της άμυνας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Το κόψιμο του δανεισμού του Μπακούλα και η απόφαση Μεντιλίμπαρ να φύγει κόσμος

Ολυμπιακός: Το κόψιμο του δανεισμού του Μπακούλα και η απόφαση Μεντιλίμπαρ να φύγει κόσμος

Ο Ολυμπιακός μαζί με τον Μπακούλα είχε επτά δανεικούς παίκτες του σε άλλους συλλόγους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Η κίνηση Μαρινάκη για να βρίσκεται στον αγώνα με τη Λεβερκούζεν ο Ελ Κααμπί

Ολυμπιακός: Η κίνηση Μαρινάκη για να βρίσκεται στον αγώνα με τη Λεβερκούζεν ο Ελ Κααμπί

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να δράσει γρήγορα για να προλάβει ο Ελ Κααμπί τον αγώνα με τη Λεβερκούζεν αν και την Κυριακή έπαιξε τελικό με το Μαρόκο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Όταν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού έγραφαν εποχή

Όταν οι μεταγραφές του Ολυμπιακού έγραφαν εποχή

Ο Ολυμπιακός έμαθε να ζει με συγκρίσεις από τις εποχές των μεγάλων ονομάτων μέχρι το σημερινό ποδόσφαιρο της στρατηγικής.

Ποδόσφαιρο