ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σπανός: «Ο πάγκος του Άρη δεν έχει διαφορά με των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης»

Ο προπονητής των «κιτρίνων» παραχώρησε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης και μίλησε για τη φετινή χρονιά που ολοκληρώνεται
Σπανός: «Ο πάγκος του Άρη δεν έχει διαφορά με των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης»

Ο Άρης βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στη Super League και αυτό που θέλουν οι «κίτρινοι» είναι να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και να πάρουν μία πανηγυρική άνοδο.

Ο προπονητής του συλλόγου, Δημήτρης Σπανός, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Fair Play FM 96,1» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επικείμενη επιστροφή του Άρη στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, στο ρόστερ των «κιτρίνων», στην αμφισβήτηση που έχει δεχθεί, αλλά και την πίεση που έχει η θέση του προπονητή του Άρη. Αναλυτικά ο Δημήτρης Σπανός είπε:

Για το μέλλον του στον Άρη: «Το είπα και στη συνέντευξη, γιατί ρωτήθηκα κι επειδή έχω αντίληψη του τι γίνεται. Αυτό που δίνω σημασία είναι ότι δεν έχω ακόμη καμία επαφή με τον πρόεδρο».

Για τα μυστικά της επιτυχίας: «Δε θέλω να περιαυτολογήσω γιατί είναι ομαδική δουλειά. Αν μια διοίκηση δεν θέλει να βοηθήσει, δεν μπορεί να βγει η ομάδα. Βασικό χαρακτηριστικό μιας ανόδου είναι η διοίκηση».

Για τον πάγκο του Άρη: «Με οποιαδήποτε αντίπαλο παίζεις, ο πάγκος του Άρη είναι ηλεκτρική καρέκλα. Ο κόσμος είναι απαιτητικός, δεν έχει διαφορά ο πάγκος του Άρη με μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη».

Για το ότι ο κόσμος σε πολλά ματς γέμισε το γήπεδο: «Κερδισμένο στοίχημα και ο κόσμος. Ο Άρης την κερδίζει την άνοδο με τον κόσμο του. Νομίζω ότι στα δύο επόμενα παιχνίδια, το ένα τουλάχιστον, θα γίνει με γεμάτο γήπεδο».

Για το αν ένιωσε αμφισβήτηση: «Ένιωσα την αμφισβήτηση από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Και είναι λογικό. Όταν από αυτόν τον πάγκο έχει περάσει ο Κούπερ και μετά έρχεται ο Σπανός… Μετά όμως ένιωσα και μεγάλη αγάπη. Σημαντικό και μεγάλη τιμή να μπαίνω στο γήπεδο και να χειροκροτάει ο κόσμος. Ευχαριστώ πολύ, και είτε είμαστε μαζί είτε όχι θα είναι μια ευχάριστη ανάμνηση».

Για τις σχέσεις του με τον Μπαργκάν: «Ο Μπαργκάν υπέπεσε σε κάποια πειθαρχικά παραπτώματα κι αν μια ομάδα θέλει να λειτουργήσει σωστά και όχι με φίλους και γνωστούς, θα πρέπει να γίνεται αυτό που έγινε. Ο Κενάν είναι καλός παίκτης, καλό παιδί, αλλά νομίζω ότι έχει αδικήσει τον εαυτό του. Αν σταματήσει να τον αδικεί είναι για μεγάλο πράγματα. Είτε Μπαργκάν είτε Κλιγγόπουλος το ίδιο πράγμα. Κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι έγιναν για καλό. Ο Μπαργκάν δεν έχει καμία σχέση με πέρσι. Έχει σοβαρέψει πολύ, θέλει να δώσει πράγματα. Η σχέση μου μαζί του δεν ήταν ποτέ κακή. Λογικό είναι ένας παίκτης όταν τιμωρείται από τον προπονητή του, να μην αισθάνεται καλά. Δεν υπήρξαν τσακωμοί, κακίες και εντάσεις».

Για το αν αισθάνεται ότι έχει αδικήσει κάποιους παίκτες: «Ένας προπονητής, άλλους έχει ευνοήσει κι άλλους αδικήσει. Το θέμα είναι να μην το κάνεις συνειδητά. Ό,τι έκανα γιατί πίστευα θα βοηθήσω την ομάδα μου».

Για τις δικές του αντιδράσεις: «Ο προπονητής Σπανός τσαλακώνεται κι αυτό είναι το κακό κομμάτι του. Αλλά ας τσαλακωθεί για το καλό της ομάδας. Κοίταξα περισσότερο το καλό της ομάδας. Δεν ξέρω αν τελικά στο χώρο του ποδοσφαίρου συγκινεί κάποιος. Εκ πείρας δεν θεωρείται έξυπνο αυτό που κάνω εγώ».

Για το στόχο της πρωτιάς: «Βασικός στόχος είναι το εισιτήριο της ανόδου. Αλλά από εγωιστικής πλευράς θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Δε νοείται Άρης δεύτερος, Νομίζω ότι θα είναι αποτυχία. Αυτή η ομάδα ζει κι αναπνέει για επιτυχίες. Ίσως να είναι κι αυτό που δικαιούμαστε».

Για το αν έχει μιλήσει με τη διοίκηση: «Η ιεραρχία είναι πρόεδρος, τεχνικός διευθυντής και προπονητής. Πρώτα μιλάει ο πρόεδρος με τον τεχνικό διευθυντή και μετά εκείνος με τον προπονητή. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε καλές σχέσεις με τον πρόεδρο. Μιλάμε πολλές φορές, υπάρχει εξαιρετική συνεργασία».

Για τις πιο ευτυχισμένες στιγμές του ως προπονητής του Άρη, ο Σπανός τόνισε: «Είχα πει ότι πιο ευτυχισμένη στιγμή ήταν όταν υπέγραφα. Τώρα, η πιο ευτυχισμένη στιγμή για μένα είναι η άνοδος. Με κάλεσαν εδώ να κάνω μια δουλειά. Νομίζω ότι την έφτασα μέχρι τέρμα και θεωρώ ότι την έφτασα καλά. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ και να πιέσω καταστάσεις. Για να γίνει η τρίτη πιο ευτυχισμένη (ανανέωση) πρέπει να το θέλουν όλοι πάρα πολύ».

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Κίνδυνος να… ξεμείνει!

Παναθηναϊκός: Κίνδυνος να… ξεμείνει!

Ο Σφιντέρσκι είχε προτάσεις από MLS και Πολωνία αλλά δεν «ψήθηκε».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Πιέζει η Εστρέλα τη Ρίο Άβε για το ποσοστό του Αντρέ Λουίζ βάσει της πρότασης της Μπενφίκα

Η Εστρέλα ντα Αμαντόρα ζητά από τη Ρίο Άβε την καταβολή του 10 τοις εκατό από πρόταση που απέρριψε η Μπενφίκα για τον Αντρέ Λουίζ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Παναθηναϊκός: Όταν ο μόνος που «νιώθει» τη φανέλα είναι ο Τεττέη…

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο δεν ήταν απλώς ένα κακό αποτέλεσμα. Ήταν άλλη μία απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι δομικό και αφορά νοοτροπία, ρόλους και ανθρώπους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: ΠΑΟΚ για τελικό, για του… χρόνου και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: ΠΑΟΚ για τελικό, για του… χρόνου και στο Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Αγκαλιάζει τον τελικό Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ, αποχαιρετάει σιγά - σιγά και την δεύτερη εγχώρια διοργάνωση ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός : Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη ο Μεντιλίμπαρ

Οι παρατηρήσεις στο φινάλε προς τον Κοστίνια ήταν μήνυμα του Μεντιλίμπαρ πως δεν έγινε και κάτι με τη νίκη επί του Αστέρα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντρέ Λουίζ: Τρελάθηκε με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη

Αντρέ Λουίζ: Τρελάθηκε με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Ολυμπιακού έμεινε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το προπονητικό κέντρο Ρέντη. Πρώτη προπόνηση και εντυπώσεις για τις κορυφαίες υποδομές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Έχει προηγούμενα με Μπενκοτσέα!

ΠΑΟΚ: Έχει προηγούμενα με Μπενκοτσέα!

Ο ΠΑΟΚ τα έχει με τον διαιτητή Ντε Μπούργκος Μπενκοτέα από τον τελικό Κυπέλλου του 2022!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαθμολογία Super League: Πρώτος ξανά ο Ολυμπιακός, στο -1 η ΑΕΚ

Βαθμολογία Super League: Πρώτος ξανά ο Ολυμπιακός, στο -1 η ΑΕΚ

Η βαθμολογία της Super League άλλαξε και πάλι μετά το εξ αναβολής παιχνίδι στην Τρίπολη, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει μόνος πρώτος, ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αστέρας – Ολυμπιακός 0-3 : Άνετο «ερυθρόλευκο» πέρασμα από την Τρίπολη με μαέστρο Ποντένσε

Αστέρας – Ολυμπιακός 0-3 : Άνετο «ερυθρόλευκο» πέρασμα από την Τρίπολη με μαέστρο Ποντένσε

Με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να είναι μέσα και στα τρία γκολ, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την έδρα του Αστέρα

Ποδόσφαιρο